Hogyan készítsünk egy stílusos weboldalt? Tilda Publishing!

Mint Tilda különbözik a többi tervezőtől

1. Tervezési kód

Nemcsak az elemekből, hanem a tervező által előre tervezett blokkokból gyűjtjük össze a webhelyet. Ha szöveges, akkor beállítja a betűméretet, a behúzást és a sortávolságot. Ha ez egy kép, akkor az aláírás a megfelelő helyen lesz. A legtöbb blokk több elemből áll, amelyeket a tervező már összeállt a kompozícióba. Nem kell felidéznie, hogy hova és hol helyezkedjen el.

Tilda: tervezési kód

Például a borító (az első képernyő). Ez egy fotó, egy cím, egy leírás és néha egy gomb. Ön értékeli a tartalmat, válassza ki a megfelelő opciót 30 fedélzeten, módosítsa a fotót és a szöveget készen. Nem kell arra gondolni, hogy milyen méretű legyen a betűtípust vagy közötti távolság egy címet és leírást, ahol a gomb kell elhelyezni. A tervezők rád gondoltak. Természetesen az összes paraméter módosítható, ha van egy bizalmat, és annak megértését, hogy mit csinálsz. De kiindulópontként az előre tervezett blokkok nagyon jó támogatást nyújtanak.

Tilda: kész blokkok

2. A használat rugalmassága

A fejlesztők gondoltak a hét módon kezelhető Tilda: csatlakoztathatja saját domain, vagy aldomain, hogy hagyja el a helyszínen egy aldomain Tilda, exportálja webhely és helyezze el a szerveren, hogy a telephely részeként a Tilda és épít be egy már meglévő helyén, hogy létrehoz egy kiadvány API-n keresztül. Integrálni a WordPress oldalon és a „Bitrix” a plug-inek.

3. Szolgáltatások formanyomtatványok adatainak fogadására

C Tilda kilenc integrált szolgáltatások: e-mail, Google Docs, MailChimp, SendGrid, UniSender, GetResponse, AmoCRM «MEGAPLAN” és “Bitriks24”. Kaphatunk iránti kérelmet e-mailben, vagy levelezőlisták generálni vezet gyűjtik az adatokat rendszer ügyfelei (CRM).

4. Egyedi elemek hozzáadása

Ha olyan speciális funkciókra van szüksége, amelyek alapértelmezés szerint nem érhetők el, használja a HTML-kód beillesztési funkcióját. Megtalálhatja a kész megoldásokat, vagy megrendelheti egy programozó fejlesztését – egy kóddarab nem fog kerülni egy vagyont.

A Tilda projekthez könnyen hozzáadható szolgáltatások:

 • Időrend az eseményekhez – Timeline.knightlab.
 • Interaktív térképek – Storymap.knightlab.
 • Jegyek az eseményhez – TimePad.
 • Interaktív képek – Thinglink.
 • Visszajelzés – Uservoice.

A Tilda Publishing első lépései

A Tilda Publishing első lépései

Mozgassunk az elméletből a gyakorlatba. Miután regisztrált a Tildával, azonnal megjelenik a sablonok listája. Válassza ki a megfelelőt, és alkalmazkodjon hozzá, vagy tiszta oldalon kezdjen. A választás nem korlátozza kreativitását semmilyen módon: bármikor megváltoztathatja a sablont az elismerésen túl. Ez csak egy minta a jó design és a példa a blokkok használatát.

Sablonok a Tilda Kiadóban

Miután kiválasztott egy sablont, a Tilda felkéri Önt, hogy nézzen meg egy rövid videót a felületről.

A felület nagyon egyszerű: a bal oldalon egy blokkkönyvtár, kategóriákra osztva. A blokk összes tartalmát a “kattintva megváltozott” elv alapján szerkesztjük.

Szerkesztés a Tilda Kiadóban

Általános javaslatok weboldal létrehozására

Szigorúan szólva egy webes projekt létrehozása nem kezdődik el a regisztrációval a site-designer-en. Először meg kell fogalmaznunk egy ötletet, és meg kell gondolnunk a struktúrát, majd folytatnunk kell egy tanulmányt, majd vázoljuk ki néhány lehetőséget a jövőbeli webhelyre és előkészítjük a tartalmat. E folyamat részleteit részletesen ismertetjük a Tilda Publishing című cikkében. “Hogyan hozzunk létre egy webhelyet. Egy lépésről lépésre szóló útmutató. “

Nézd meg a videódinumentumokat arról, hogyan hozhat létre különböző típusú projekteket: oldal, többoldalas webhely, blog vagy longride.

A #madeontilda rész segít megérteni a platform lehetőségeit és találni inspirációt. Íme néhány példa a jó felhasználói élményre.

Példák a Tilda Publishing munkálataira

Miután kiadta az összes blokkot, győződjön meg róla, hogy a webhely szép és rendezett. Illessze a behúzási pontokat, tegye egyenletessé a címeket, ellenőrizze, hogy a betűméret azonos-e a szövegben. Győződjön meg róla, hogy elég szabad hely van az oldalon. A pontosságról további részletek találhatók a Tilda cikkében: “Gyakori hibák a weboldal tervezésében”.

Gondolj a webhely navigációjára vagy egy oldal belsejébe. Adjon hozzá egy menüt, győződjön meg róla, hogy vizuálisan jó: nem túl nagy, nem túlterheli az egész oldalt. Nem lehet sok menüpont, de legfeljebb öt lehet. Boldogan bővítse a szekciókat. A neveknek rövidnek kell lenniük, egy pillantással el kell olvasni őket. Három szóból álló menüelem egyértelműen nem megfelelő.

Példa menü

Mindenképpen csatlakoztassa a vállalati betűtípust. A Tilda lehetővé teszi, hogy a Typekit és a Google Betűtípusok vagy a saját betűkészletekhez kapcsolódjon.

Tegye közzé a webhelyet. Adjon nevet a Tilda aldomain használatával, csatlakoztassa saját domainjét vagy exportálja a kódot, és helyezze el a szerveren.

Ne felejtsd el a statisztikákat. Regisztráljon a Google Analytics vagy a Yandex.Metrics szolgáltatásban, szerezd be a kódot, és írd be a beállításokba.

Vigyázz, hogy webhelye hogyan fog kinézni a kérdést a keresők vagy a szociális hálózatok: töltse ki a nevét a honlapon leírást adjon meg kulcsszavakat. Minden oldal nyújt egy kis fénykép, akkor ez lesz a rassharivaniya minőségű keretezve.

A Tilda Publishing előnyei

 1. Nem kell tudni a kódot. Nem kell megtanulni kódolni vagy segítséget kérni az ismerős programozóktól. Minden beállítás egy kényelmes szerkesztőben.
 2. A tervezőnek nincs szüksége. A blokkokat szakemberek tervezték, az arányok összeegyeztethetők és harmonikusak.
 3. Adaptív kialakítás. A blokkokat úgy terveztük meg, hogy ne kelljen a tabletták és az okostelefonok formatervezését módosítani. Az oldal minden eszközön jól néz ki.
 4. Könnyű szerkesztés. Ha webhelyet hoz létre egy ügyfélnek, akkor a jövőben gyorsan változtathat és fenntarthatja a webhelyet szakemberek nélkül.
 5. Domain vagy export. Az oldal a saját domainjéhez csatlakozik, vagy egy másik kiszolgálóra történő kiküldetés kódjaként exportálódik.
 6. Beépített analitika. Láthatod a látogatásokat és a felhasználókat (oldalanként is). Ráadásul a Google vagy a Yandex számlálók egy külön felületen kapcsolódnak, egyszerűen jelezve a számot.
 7. Optimalizálás a keresőmotorokhoz. Ön szabályozza, hogy a webhely hogyan jelenik meg a keresési eredményekben vagy a közösségi hálózatokban.
 8. Rugalmas konfiguráció. Minden speciális elemet hozzáadnak a HTML kód beillesztésével.
 9. Nagy betűkészletek kiválasztása. Csatlakoztasson bármilyen betűtípust a Typekit, a Google Betűtípusok vagy a saját használatával.
 10. Az adatok fogadásának formái. Az ügyfelek képesek lesznek feliratkozni a frissítésekre, hagyják telefonjukat vagy e-mailjüket. Kilenc adatfogadási szolgáltatás integrálva van.

Tartozási tervek

Ingyenes. Egy webhely, 50 oldal, 50 MB tárhely a kiszolgálón. A webhely címe a mysite.tilda.ws formában található. Ingyen.

Personal. Egy webhely, 500 oldal, 1 GB tárhely a kiszolgálón. Domain kapcsolat és blokkok teljes gyűjteménye. Havi ötszáz rubel, ha egy évre fizetnek.

Business. Öt webhely, 500 oldal (minden webhelyen), 1 GB hely a szerveren. Exportálja a kódot. Ezer rubel havonta, ha egy évre fizetnek.

Tilda Oktatás

Tilda Oktatás

A platformok létrehozásának szolgálatán túl az oktatás egy része – a webes tervezés és az online újságírás ismereteinek könyvtára. A rész három részből áll: “Gyakorlat”, “Fejlesztés” és “Tanfolyamok”. A “gyakorlat” egy kiterjedt kézikönyv, amely egy konkrét kérdésre válaszol “hogyan?”, És segít a mindennapi munkában. A “Fejlesztés” ötleteket kereső eszközökkel, a szakmai horizont bővítésével, vizuális ízléssel és a webdesign trendek nyomon követésével. A tanfolyamok segítenek a tervezés alapelméletének elsajátításában és növelni a webes kiadványok kompetenciáit. A “Design in a digital environment” tanfolyam már megjelent, és az internetes marketingről szóló tanfolyam készül felszabadításra.