My.asics.co.uk – egyszerű szolgáltatás a határon túli képzésre

Most az interneten számos olyan szolgáltatás, amely segíti a képzés ütemezését. Ezek közül vannak olyanok, amelyek automatikusan terveznek, és azokat, amelyekben a szakmai oktatók segítenek Önnek; vannak webes alkalmazások és alkalmazások okostelefonokhoz; vannak olyan asszisztensek, akik egy sportért bebörtönöznek, és több egyetemes. Ma szeretnék beszélni egy egyszerű, de funkcionális ütemezőről a cross-country képzésről a jól ismert ASICS cipőgyártóról.

A képzési terv elkészítése céljával kezdődik. Ez biztosítja elegendő rugalmasságot kell beállítani, hogy – ha lehet választani a különböző távolságokra – öt kilométerre a maraton, a dátumot a verseny (vagy adja «napon»), és a kívánt eredményt (ugyanaz elhagyható). A szolgáltatás is kérdezni a jelenlegi képességeit (amit a távolság és idő futhat), nem és életkor – nem sok személyes adatokat, de csak annyira, hogy ne elriasztja a kezdő. Ez a célom a 10 kilométeres távolság a Kharkov-maratonon.

Saját ASICS 2013-06-15 17-52-19

A következő lépés egy kicsi beállítás a mindössze két lehetőség ütemezéséhez – hetente hányszor készen áll a vonatra (2, 3 vagy 4) és milyen szorgalmasan (enyhén, közepesen és keményen). Attól függően, hogy a szolgáltatás megpróbálja megjósolni az eredményt.

My ASICS 2013-06-15 17-53-54

Ez minden, ez a terv vége. Minden tervezett versenyt egy naptárhálóra kell helyezni, a hosszúsággal és a szükséges sebességgel kapcsolatos megjegyzésekkel. Minden edzésen van egy kijelölés, mint a Jog, a kényelmes vagy a versenypácia, és a naptár cellajára kattintva megjelenik egy ablak, amelyen magyarázatok bukkannak fel.

Saját ASICS 2013-06-15 17-58-17

Az egész terv öt szakaszra oszlik:

  • Előkondicionálás – könnyű és könnyű verseny minimális sebességgel és rövid távolságokra.
  • Tovább – a fő rész fokozatos felépüléssel és sebességgel, valamint távolsági versenyekkel.
  • Race szimuláció – a legnagyobb sebesség és távolság, összehasonlítva a célversenyrel
  • Versenyelőkészítés – egy hét a verseny előtt, egyszerű és rövid edzések
  • Visszanyerés – helyreállítás versenyek után, különböző távolságok kis sebességgel

A naptárterv importálható a Google Naptárba vagy bármely más, amely támogatja a ics formátumot.

A kocogás után az információ külön interfész segítségével történhet, így könnyebben nyomon követheti az előrehaladást.

Természetesen ez a szolgáltatás nem valószínű, hogy megfelel azoknak, akik nagyon komolyan gondolják a képzésükről – nincs szó az intervallumképzésről, sem a PFD-ről. Azonban számomra úgy tűnik számomra, hogy olyan kezdők, mint én, akik az első versenyükre készülnek, elég hasznosak és kényelmesek lesznek.

Az én Asicsom