7 αξιόπιστες λύσεις προστασίας από ιούς για τα Windows 10

Για τον σύγχρονο χρήστη του Διαδικτύου υπάρχουν πολλές απειλές: ιστότοποι ηλεκτρονικού “ψαρέματος”, spam mailing, κακόβουλο λογισμικό, Trojans. Οι περισσότεροι από αυτούς αντιμετωπίζουν με επιτυχία τα antivirus. Το σύγχρονο λογισμικό προστασίας από ιούς είναι ένα πλήρες σύνολο προστατευτικών συσκευών, που αποτελείται, κατά κανόνα, από τις παρακάτω ενότητες:

  • αρχείο antivirus;
  • Προληπτική προστασία.
  • προστασία από παρεμβολές δικτύου.
  • mail φίλτρου.
  • Ασφαλής περιήγηση στο διαδίκτυο.
  • γονικού ελέγχου.

Τα προγράμματα προστασίας από ιούς που παρουσιάζονται παρακάτω έχουν κάποια λειτουργικότητα και σας επιτρέπουν να προστατεύετε από τις πιο σύγχρονες απειλές.

1. Kaspersky Total Security 2017

Antivirus για τα Windows 10: Kaspersky Total Security 2017

Το πιο δημοφιλές antivirus για τα Windows σήμερα. Διαθέτει ευρύ φάσμα εργαλείων κατάλληλων για όλους τους τύπους χρηστών – από ιδιώτες έως μικρές επιχειρήσεις.

Η δωρεάν συμμετοχή στο Kaspersky Security Network σημαίνει ότι οποιαδήποτε ύποπτα αρχεία αποστέλλονται στο cloud για έλεγχο. Αυτό δημιουργεί μια τεράστια βάση δεδομένων με διάφορα κακόβουλα αρχεία από διάφορους χρήστες.

Το πρόγραμμα έχει μια σαφή γραφική διεπαφή και υπάρχει επίσης η δυνατότητα εργασίας μέσω της γραμμής εντολών.

Κόστος: 1 800 ρούβλια ετησίως για δύο συσκευές.

Kaspersky Total Security 2017 →

2. McAfee Total Protection 2017

Anti-Virus για Windows 10: McAfee Total Protection 2017

Ένα διακριτικό χαρακτηριστικό αυτού του προϊόντος είναι ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης True Key από την Intel. Χρησιμοποιεί έλεγχο ταυτότητας πολλών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων δακτυλικών αποτυπωμάτων ή σαρωτή προσώπου.

Επίσης, τα κύρια στοιχεία της Total Protection είναι ο ανιχνευτής ιών και η προστασία αλληλογραφίας. Το εργαλείο WebAdvisor ελέγχει τις κακόβουλες λήψεις ωφέλιμου φορτίου και εντοπίζει ύποπτες διευθύνσεις URL. Υπάρχει μια εφεδρική μονάδα για το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.

Αυτό το antivirus εγκαθίσταται συχνά μαζί με τα δωρεάν προγράμματα ως add-on, αλλά έχει και έναν περιορισμένο χρόνο λειτουργίας.

Κόστος: 2 499 ρούβλια το χρόνο (τώρα υπάρχει έκπτωση 50%).

McAfee Total Protection 2017 →

3. Το ESET Internet Security 10

Antivirus για τα Windows 10: ESET Internet Security 10

Ο προγραμματιστής του ESET Internet Security 10 εγγυάται ότι κάθε επόμενος έλεγχος θα γίνει πιο γρήγορα από τον προηγούμενο, ο οποίος δεν μπορεί παρά να χαίρεται.

Το Antivirus είναι σε θέση να σαρώσει το δίκτυό σας και να δημιουργήσει ένα διάγραμμα που να δείχνει όλες τις ενεργές συσκευές. Μπορείτε επίσης να σαρώσετε router σας για τρωτά σημεία, τα οποία είναι πολύ χρήσιμη, με δεδομένη την αύξηση του αριθμού των botnets που αποτελείται από δρομολογητές σπίτι.

Το πρόγραμμα μπορεί να αποκλείει κακόβουλους συνδέσμους και να αναγνωρίζει ιστότοπους ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing) Το ESET Internet Security 10 προστατεύει επίσης την κάμερα web.

Κόστος: 1 950 ρούβλια το χρόνο για τρεις συσκευές.

ESET Internet Security 10 →

4. Norton Security

Antivirus για τα Windows 10: Norton Security

Norton Security χρησιμοποιεί μια τεχνολογία γονικού ελέγχου και υποστήριξη για το cloud, συμπεριλαμβανομένων SONAR προστασίας, το οποίο εντοπίζει κακόβουλο λογισμικό, μελετώντας τη συμπεριφορά των εφαρμογών που εκτελούνται. Η μονάδα πρόληψης εισβολής αποκλείει τις επιθέσεις δικτύου.

Υπάρχει ένας ολοκληρωμένος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης, καθώς και η προστασία του προγράμματος περιήγησης, η οποία αποσκοπεί στην αποτροπή της χρήσης κακόβουλων προγραμμάτων με γνωστά τρωτά σημεία. Επιπλέον, αναλύονται οι λήψεις ιστού και εμφανίζεται μια αναφορά σχετικά με την ασφάλειά τους μετά τη σάρωση.

Ανάμεσα στα εργαλεία βελτίωσης της παραγωγικότητας είναι το εργαλείο βελτιστοποίησης δίσκων, το οποίο αποκρυπτογραφεί τα δεδομένα για να το καταστήσει αποτελεσματικότερο.

Κόστος: 1 599 ρούβλια το χρόνο (τώρα υπάρχει έκπτωση 18%).

Norton Security →

5. Bitdefender Total Security 2017

Antivirus για τα Windows 10: Bitdefender Total Security 2017

Η εταιρεία προστασίας από ιούς Bitdefender θα προστατεύσει τη συσκευή σας από Trojans, rootkits, σκουλήκια, adware, spam. Θα λάβετε επίσης έναν κεντρικό λογαριασμό για τη διαχείριση όλων των συσκευών.

Σε Bitdefender Total Security 2017 σε εφαρμογή λειτουργίες, όπως η on-demand σάρωση, κακόβουλο λογισμικό αποκλεισμού URL, διευθύνσεις και προστασία από επιθέσεις phishing. Επίσης, υπάρχει μια βολική αυτόματη λειτουργία Autopilot Bitdefender. Μετά την ένταξή της, το πρόγραμμα λαμβάνει ανεξάρτητα τις βέλτιστες αποφάσεις ασφάλειας χωρίς την παρέμβαση του χρήστη.

Κόστος: 1 759 ρούβλια ετησίως.

Το Bitdefender Total Security 2017 →

6. Avast Internet Security

Antivirus για Windows 10: Avast Internet Security

Το Avast Internet Security είναι μια παγκόσμια λύση για προστασία από το spyware, τους ιούς και το spam. Η τεχνολογία SafeZone σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε μια εικονική επιφάνεια εργασίας ενός απομονωμένου περιβάλλοντος και να χρησιμοποιήσετε το Διαδίκτυο χωρίς να ανησυχείτε για την ασφάλεια. Κανένα άλλο πρόγραμμα στον υπολογιστή δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτήν την εικονική επιφάνεια εργασίας. Η λειτουργία sandbox σας επιτρέπει να εκτελέσετε το πρόγραμμα για να παρακολουθείτε τη συμπεριφορά του. Η συνάρτηση σύννεφου FileRep παρακολουθεί συνεχώς τη φήμη των αρχείων για να σας ενημερώσει για την αυθεντικότητά τους.

Κόστος: 900 ρούβλια το χρόνο.

Avast Internet Security →

7. Windows Defender

Windows Defender

Windows Defender ( «Defender Windows»), παλαιότερα γνωστή ως Microsoft AntiSpyware, – ένα πρόγραμμα του προϊόντος της Microsoft, που δημιουργήθηκε για να διαγράψετε, καραντίνα spyware-ins ή την πρόληψη της εμφάνισης τους. Είναι εγκατεστημένο από προεπιλογή στα λειτουργικά συστήματα Windows XP, Windows Server 2003, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 και Windows 10.

Στα Windows 10, «Defender» απενεργοποιείται αυτόματα όταν το «Κέντρο ασφαλείας» θα ανιχνεύσει άλλα antivirus εγκατεστημένο στο σύστημα ίδιο ενεργοποιείται όταν δεν έχετε καμία άλλη προστασία.

Κόστος: δωρεάν.


Παρά το γεγονός ότι το τρέχον λογισμικό anti-virus και παρέχει καλή προστασία από απειλές, είναι απαραίτητο να ληφθούν πρόσθετα μέτρα: Μην εγκαταστήσετε το λογισμικό από αμφίβολες πηγές, μην ανοίγετε ύποπτα links και τα αρχεία, κάνουν τακτικά αντίγραφα ασφαλείας των σημαντικών δεδομένων και να το αποθηκεύσετε σε αφαιρούμενα μέσα ή υπηρεσίες cloud.