7 pouzdanih antivirusnih rješenja za Windows 10

Za suvremenog korisnika Interneta postoji dosta prijetnji: krađe identiteta, slanje neželjenih poruka, zlonamjerni softver, trojanci. Većina ih se uspješno nosila s antivirusom. Suvremeni antivirusni sustav je čitav kompleks zaštitnih uređaja koji se, u pravilu, sastoje od sljedećih modula:

  • datoteka protuvirusni;
  • Proaktivna zaštita;
  • zaštita od mrežnih upada;
  • mail filter;
  • sigurno surfanje webom;
  • roditeljska kontrola.

Antivirusni podaci prikazani u nastavku do određene mjere imaju tu funkcionalnost i omogućuju vam zaštitu od najsuvremenijih prijetnji.

1. Kaspersky Total Security 2017

Antivirus za Windows 10: Kaspersky Total Security 2017

Najpopularniji antivirusni program za sustav Windows danas. Ima širok raspon alata pogodnih za sve vrste korisnika – od privatnih do malih poduzeća.

Besplatno sudjelovanje u Kaspersky Security Network znači da se sve sumnjive datoteke šalju u oblak za testiranje. To stvara veliku bazu podataka različitih zlonamjernih datoteka različitih korisnika.

Program ima jasno grafičko sučelje, a postoji i mogućnost rada preko naredbenog retka.

trošak: 1 800 rubalja godišnje za dva uređaja.

Kaspersky Total Security 2017 →

2. McAfee Total Protection 2017

Anti-Virus za Windows 10: McAfee Total Protection 2017

Značajka ovog proizvoda je istinski ključ za upravljanje lozinkama tvrtke Intel. Koristi višekratnu provjeru autentičnosti, uključujući otiske prstiju ili skener lica.

Glavne komponente Total Protection su i antivirusni skener i zaštita pošte. Alat za WebAdvisor provjerava zlonamjerni preuzimanja tereta i identificira sumnjive URL-ove. Za vašu e-poštu postoji rezervni modul.

Ovaj antivirus često se instalira zajedno s besplatnim programima kao dodatak, ali također ima vremenski ograničen način rada.

trošak: 2 499 rubalja godišnje (sada ima 50% popusta).

McAfee Total Protection 2017 →

3. ESET Internet Security 10

Antivirus za Windows 10: ESET Internet Security 10

Razvojni programer ESET Internet Security 10 jamči da će svaka sljedeća provjera biti brža od prethodnog, što se ne može radovati.

Antivirus može skenirati vašu mrežu i stvoriti dijagram koji prikazuje sve aktivne uređaje. Također možete skenirati vaš ruter za ranjivosti, što je vrlo korisno s obzirom na sve veći broj botneta koji se sastoje od kućnih usmjerivača.

Program može blokirati zlonamjerne veze i prepoznati phishing stranice, blokirati neželjenu poštu i provjeriti sadržaj e-pošte. ESET Internet Security 10 štiti i web kameru.

trošak: 1 950 rubalja godišnje za tri uređaja.

ESET Internet Security 10 →

4. Norton Security

Antivirus za Windows 10: Norton sigurnost

Norton Security koristi tehnologiju roditeljsku kontrolu i podršku za oblak, uključujući i zaštitu sonar, koji detektira zlonamjernih, proučavajući ponašanje aplikacija koje se izvršavaju. Modul prevencije upada blokira mrežne napade.

Postoji integrirani upravitelj lozinki, kao i zaštita preglednika, čiji je cilj sprječavanje upotrebe zlonamjernih programa s poznatim ranjivostima. Osim toga, preuzimanja weba se analiziraju i izvješće o njihovoj sigurnosti pojavljuje se nakon skeniranja.

Među alatima za poboljšanje produktivnosti je optimizator diska koji defragmentira podatke kako bi bio učinkovitiji.

trošak: 1 599 rubalja godišnje (sada je popust od 18%).

Norton Security →

5. Bitdefender Total Security 2017

Antivirus za Windows 10: Bitdefender Total Security 2017

Antivirusna tvrtka Bitdefender će zaštititi vaš uređaj od Trojana, rootkita, crva, adwarea, neželjene pošte. Također ćete primiti središnji račun za upravljanje svim uređajima.

Bitdefender Total Security 2017 uključuje funkcije kao što su skeniranje na zahtjev, blokiranje zlonamjernih URL-ova i zaštitu od krađe identiteta. Također postoji zgodan automatski način rada Bitdefender Autopilot. Nakon uključivanja, program samostalno uzima optimalne sigurnosne odluke bez intervencije korisnika.

trošak: 1 759 rubalja godišnje.

Bitdefender Total Security 2017 →

6. Avast Internet Security

Antivirus za sustav Windows 10: Avast Internet Security

Avast Internet Security je univerzalno rješenje za zaštitu od spywarea, virusa i neželjenih poruka. Sigurnosna tehnologija omogućuje stvaranje virtualne radne površine izoliranog okruženja i korištenje interneta bez brige o sigurnosti. Nijedan drugi program na računalu ne može pristupiti ovoj virtualnoj radnoj površini. Funkcija sandboxa omogućuje pokretanje programa za praćenje ponašanja. Funkcija oblaka FileRep stalno prati reputaciju datoteka da bi vam ispričala o njihovoj autentičnosti.

trošak: 900 rubalja godišnje.

Avast Internet Security →

7. Windows Defender

Windows Defender

Windows Defender, ranije poznat kao Microsoft AntiSpyware, Microsoftov softverski proizvod osmišljen je za uklanjanje, karantenu spywarea ili sprječavanje pojavljivanja. To je zadana ugrađene u operativnim sustavima Windows XP, Windows Server 2003, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 i Windows 10.

U sustavu Windows 10, „branitelj” se automatski isključuje ako je „Centar za sigurnost” će otkriti drugi antivirusni program instaliran u sustavu sama se aktivira kada nema druge zaštite.

trošak: besplatno.


Iako trenutni anti-virus softver i pružaju dobru zaštitu od prijetnji, potrebno je poduzeti dodatne mjere: Nemojte instalirati softver iz sumnjivih izvora, ne otvarajte sumnjive linkove i datoteke, napraviti redovite sigurnosne kopije važnih podataka i pohraniti ga na prijenosnim medijima ili cloud usluge.

Loading...