Как да направите уеб приложение от всеки сайт, използвайки Google Chrome

Microsoft направи големи усилия, за да направи Windows 10 еднакво удобен за използване на всяко устройство, включително таблети и лаптопи-трансформатори. Единственият проблем е липсата на приложения за тази платформа. Можете да го възстановите, като използвате браузъра Chrome. За целта изпълнете следните стъпки:

1. Отворете услугата на Google Chrome, която искате да използвате като нормално приложение. Например, Google Play Музика.

2. Кликнете върху бутона на главното меню в горния десен ъгъл и изберете елемента “Допълнителни инструменти” и след това “Добавяне към работния плот …”.

Как да създадете пряк път на работния плот на вашия работен плот

3. В диалоговия прозорец, който се показва, подайте на приложението приятелско име и проверете опцията “Отваряне в отделен прозорец”.

Посочете името на приложението

4. На работния плот и в главното меню на Windows се появи бърз достъп до новото приложение. Тя ще бъде стартирана в отделен прозорец, почти не се различава от обикновените програми за Windows. Ако желаете, можете да я прикачите към лентата на задачите за бърз достъп и също така да активирате показването на известия.

Нов етикет на приложението

Разбира се, този метод не може напълно да замести истински клиент на YouTube, Google Карти, SoundCloud или например “Yandex.Muzyki”. В някои случаи обаче тази организация на работното пространство е много по-удобна, отколкото постоянното превключване между отворените раздели на браузъра.