Kako vratiti bootable disk prostor (MBR) u sustavu Windows Vista

Da biste vratili područje za podizanje sustava ili zapisnik glavnog dizanja, morala sam nakon redovne instalacije Ubuntu neumornog interesa zbog. Nakon što je drugi HDD, na kojem je instaliran ovaj divni besplatni OS, formatiran je. Računalo je prestalo raditi ispravno jer je Linux instalirao Grub bootloader u MBR, koji je prestao raditi nakon ubijanja Ubuntua. Oporavak “utovarivača vjetra” pokazao se potpuno ne-trivijalnim poduhvatom.

Od sustava Windows XP mnoge su stvari promijenjene i standardne naredbe fixboot i fixmbr više nisu prikladni za oporavak MBR i bootloader.

Ako trebate vratiti MBR i općenito normalni proces podizanja sustava za Vista, umetnite disk instalacije i pokrenite ga. Zatim odaberite jezik instalatera koji vas zanima:

Image16

Ako odaberete ruski, upisujete ruski, da kada radite s naredbenom retkom vrlo neugodna okupacija. Prebacivanje izgleda prema zadanim postavkama ovdje Alt + Shift.

Nakon odabira jezika, ne morate ponovno instalirati Vista. Samo kliknite Popravite računalo.

Image17

Dalje, pritisnite u sljedećem prozoru Next i u prozoru koji će se pojaviti, odaberite Command Prompt odjednom, otvorit će se prozor terminala. Slično onome što je započela cmd naredba u radu sustava Windows.

Image19

Zatim pokrenite dvije naredbe:

bootrec / fixboot

bootrec / fixmbr

Oni će vratiti normalan bootloader i vratiti vaš operativni sustav u radno stanje.

putem HTG-a