В Microsoft Office се появи текст за въвеждане на глас

Ако понякога трябва да въведете големи количества текст и скоростта на набиране не е твърде висока, опитайте да използвате специална добавка за Microsoft Office, наречена Dictate. С него можете просто да диктувате текст в микрофона на компютъра си.

Моля, имайте предвид, че след инсталирането на Dictate трябва да рестартирате Microsoft Office и след това да активирате добавката в настройките на програмата. След това в интерфейса на Outlook, Word и PowerPoint трябва да се появи нов раздел, отговарящ за разпознаването на реч.

В момента Dictate поддържа 20 основни езика. В допълнение, добавката позволява в движение да преведе текста на 60 езика, включително руски. Гласовото разпознаване и преводът в реално време се извършват въз основа на интелигентния асистент на Cortana, създаден от Windows, и на преводача на Microsoft Translator.

Можете да изтеглите Microsoft Dictate от началната страница на проекта. Обърнете внимание на инсталираната версия на вашия офис пакет (32- или 64-битов), както и наличието на .Net Framework 4.5.0 или по-нова версия.

Изтеглете Microsoft Dictate →

Loading...