Πώς να κάνετε λήψη των Windows 10 σε ασφαλή λειτουργία

Μέθοδος 1. Ρυθμίσεις συστήματος

Msconfig

Μπορείτε να ξεκινήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα “Διαμόρφωση συστήματος” χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη γραμμή εργασιών αναζήτησης. Απλά πληκτρολογήστε το ερώτημα msconfig και κάντε κλικ στην επάνω γραμμή στα αποτελέσματα αναζήτησης. Στο παράθυρο που εμφανίζεται, μεταβείτε στην καρτέλα “Λήψη” και επιλέξτε το στοιχείο “Ελάχιστο”. Επιβεβαιώστε την επιλογή σας κάνοντας κλικ στο κουμπί “OK”. Θα δείτε ένα παράθυρο διαλόγου που θα σας ρωτάει εάν θέλετε να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή αμέσως. Μετά τη συγκατάθεσή σας, το λειτουργικό σύστημα Windows 10 θα εκκινήσει σε ασφαλή λειτουργία.

Μέθοδος 2. Γραμμή εντολών

Οι χρήστες με εμπειρία πρέπει να θυμούνται ότι μπορείτε να εκκινήσετε το σύστημα σε ασφαλή λειτουργία κρατώντας πατημένο το πλήκτρο F8 κατά την εκκίνηση του υπολογιστή. Ωστόσο, στα Windows 10, αυτή η λειτουργία απενεργοποιήθηκε για να επιταχυνθεί η εκκίνηση του συστήματος. Για να διορθώσετε αυτή τη “βελτίωση”, πρέπει να εισαγάγετε μόνο μία εντολή στη γραμμή εντολών.

Εντολή Windows 10

  1. Κάντε δεξί κλικ στο κουμπί “Έναρξη” στη γραμμή εργασιών και επιλέξτε “Γραμμή εντολών (Διαχειριστής)” στο μενού που εμφανίζεται.
  2.  Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:
    bcdedit / set {προεπιλογή} κληρονομιά bootmenupolicy
  3. Κάντε κλικ στο “Enter”. Κλείστε το παράθυρο του τερματικού και επανεκκινήστε τον υπολογιστή. Τώρα, όταν πιέζετε το πλήκτρο F8 κατά την εκκίνηση του συστήματος, θα εμφανιστεί ξανά το πλαίσιο διαλόγου για την επιλογή της μεθόδου εκκίνησης.

Εάν θέλετε να επιστρέψετε τα πάντα όπως ήταν στο μέλλον, μπορείτε να το κάνετε με την ακόλουθη εντολή:

bcdedit / set {προεπιλογή} πρότυπο bootmenupolicy

Μέθοδος 3: Ειδικές επιλογές εκκίνησης

Αυτή η μέθοδος δεν απαιτεί να κάνετε οποιαδήποτε κόλπα και φαίνεται να είναι στην επιφάνεια. Ωστόσο, πόσοι άνθρωποι μπορούν να καυχηθούν ότι στο άγριο περιβάλλον των ρυθμίσεων των Windows 10 ανεξάρτητα βρήκε αυτό το χρήσιμο χαρακτηριστικό; Έτσι αποφάσισα να συμπεριλάβω αυτόν τον τρόπο φόρτωσης και στο άρθρο.

Ανοίξτε λοιπόν το μενού Έναρξη, κάντε κλικ στο σύνδεσμο “Επιλογές” και, στη συνέχεια, προχωρήστε στο “Ενημέρωση και ασφάλεια” → “Επαναφορά” → “Ειδικές επιλογές λήψης”. Κάντε κλικ στο κουμπί “Επανεκκίνηση τώρα”. Στη συνέχεια, θα μεταβείτε στην οθόνη “Επιλογή ενέργειας”. Προσφέρει τρεις επιλογές, από τις οποίες μας ενδιαφέρει το στοιχείο “Διαγνωστικά”.

Windows 10 ασφαλή λειτουργία

Στην επόμενη οθόνη, κάντε κλικ στο κουμπί “Ρυθμίσεις για προχωρημένους” και στη συνέχεια “Επιλογές εκκίνησης”. Στο τέλος αυτής της μακράς πορείας, περιμένουμε την επιθυμητή επιλογή που λέγεται “Ενεργοποίηση ασφαλούς λειτουργίας”. Παρεμπιπτόντως, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά αυτό το ταξίδι αν κρατάτε απλά το πλήκτρο Shift κάνοντας κλικ στην εντολή “Shutdown” στο μενού “Έναρξη”.

Ελπίζω ότι αυτή η μικρή οδηγία είναι χρήσιμη σε σας σε μια δύσκολη στιγμή και θα σας βοηθήσει να εκκινήσετε τα Windows 10 σε ασφαλή λειτουργία. Και για να μην το αναζητήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε όλο το Διαδίκτυο, μην ξεχάσετε να το σημειώσετε και να το μοιραστείτε με τους φίλους σας.

(μέσω)