Πώς να αλλάξετε εντελώς τον συνήθη σχεδιασμό των Windows 10

Το προεπιλεγμένο θέμα σάς επιτρέπει να αλλάξετε μόνο το χρώμα των επικεφαλίδων των παραθύρων, των γραμμών εργαλείων και του μενού “Έναρξη”. Ωστόσο, όλα τα άλλα στοιχεία παραμένουν αμετάβλητα.

Εάν θέλετε πιο σοβαρούς μετασχηματισμούς, θα πρέπει να συμπεριλάβετε ένα από τα αντικρουόμενα θέματα. Βρίσκονται στη διεύθυνση “Πίνακας Ελέγχου” → “Όλα τα στοιχεία του Πίνακα Ελέγχου” → “Εξατομίκευση”.

Σχεδιασμός των Windows 10: εξατομίκευση

Αφού ενεργοποιήσετε ένα από τα αντικρουόμενα θέματα, θα πρέπει να το προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Για να το κάνετε αυτό, πληκτρολογήστε την ακόλουθη διεύθυνση στη γραμμή “Explorer” και πατήστε “Enter”:

C: \ Windows \ System32 \ rundll32.exe shell32.dll, Control_RunDLL desk.cpl, προηγμένη, @ προηγμένη

Ως αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας, θα ανοίξει ένα παράθυρο για την τελειοποίηση της εμφάνισης του θέματος αντίθεσης που επιλέξατε. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές, όπως το χρώμα φόντου και κειμένου στις εφαρμογές, το είδος κουμπιών, ο χρωματισμός των τίτλων παραθύρων.

Σχεδιασμός των Windows 10: χρώμα και εμφάνιση

Μετά από λεπτομερή προσαρμογή όλων των παραμέτρων θα έχετε ένα εύκολο και κομψό θέμα που περιέχει ακριβώς τα χρώματα που σας αρέσουν. Για μένα, για παράδειγμα, αποδείχθηκε έτσι:

το σχεδιασμό των Windows 10: το γκρίζο θέμα

Έτσι, μπορείτε να δημιουργήσετε διάφορα θέματα και να κάνετε εναλλαγή μεταξύ τους με ένα κλικ του ποντικιού. Για παράδειγμα, στη συνήθη ώρα της ημέρας για να χρησιμοποιήσετε ένα ελαφρύ θέμα και όταν σκοτεινιάζει, μεταβείτε στη σκοτεινή.

Αν δεν θέλετε να κατανοήσετε μόνοι σας τις ρυθμίσεις, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στον ιστό για έτοιμα θέματα με τρόπο αντίθεσης. Εδώ, για παράδειγμα, υπάρχει ένα γκρι, αλλά ένα μαύρο.

Loading...