Как да приведем мислите и чувствата в ред: 6 техники за бързо успокояване

1. Дълбоко дишане

Qigong е не само най-малко травматичната гимнастика, но и една от успешните техники за справяне със стреса. Плитките клепачи се придружават от люлки на ръце и специално дишане. Техниката е лесно да се учи без тренировка на всяка възраст и след първото обучение да се почувства как се подобрява физическото и емоционалното състояние.

Осемнадесет основни упражнения помагат за контролиране на дишането и спиране на вътрешния диалог. Ако го направите веднъж или два пъти седмично, в стресова ситуация ще бъде достатъчно, за да се възстанови ритъма на дишането и си представете как се изпълнява упражнение, за да се възстанови бързо и мелодия в работна среда.

2. Автогенно обучение

Автогенното обучение се разбира като специална последователност от упражнения с повишена концентрация върху усещанията.

Първо трябва да осъзнаете тежестта на собственото си тяло и след това да си представите как се излива топлина – той помага за задълбочаване на мускулната релаксация и предизвиква притока на кръв.

Автогенно обучение може да се практикува, седнало в удобна поза или лъжа. То помага да се отпуснете напълно, да облекчите физическия и психологически стрес, а също и да облекчите различни сърдечно-съдови и психосоматични заболявания, причинени от стреса.

3. Вътрешна тишина

Изправете гърба си, затворете очи, отпуснете се и се концентрирайте върху вдишването и издишването. Нестабилният поток от мисли постепенно ще престане. В рамките на 10-15 минути ще можете да продължите бизнеса си с нова енергия, заредена с енергия.

Медитацията не е магия или религия. Целта му е да успокои ума и да възстанови духовната хармония. Винаги можете да изтеглите специални инструкции за релаксация или ръководни медитации и да ги слушате в точното време.

4. Звуци на музиката

Отпуснете се и разсейвайте от неприятните мисли, които помагат на любимата ви музика. Намерете песен за утвърждаване на живота или радостна мелодия, която ви напомня за добри и успокояващи. Пейте или потъпквайте до ритъма.

5. Думи на подкрепа

Понякога искам да чуя думи за подкрепа, но няма близък човек или самият аз изпитвам трудности. Запазване на някои вдъхновяващи цитати или книги, които премахват настроението си, като “за здраве и цялостен живот” Нийл Доналд Уолш.

Думи, които са принудени да живеят тук и сега, за да се насладят на всеки ден, за да бъдем толерантни един от друг и да са благодарни за малките неща, като вкусна закуска или гореща вода (някой и тя не съществува!), Пълен с мъдростта на живота. Дълбоко в себе си, ние дори се съгласяваме с тях, но често забравяме за тях.

6. Спокойно, спокойно

Не се отказвайте от добре известното правило “Брой до 10”. В теб се свеждаш в престъпление? Не отговаряйте веднага, изчакайте няколко часа. През това време ще имате време да вземете тези много необходими думи или няма да ви се налага да отговаряте.

Не се упреквайте за провал. Опитайте се да анализирате грешките като външен наблюдател, сякаш някой друг е бил в стресова ситуация. Това ще ви помогне да избегнете ненужните емоции. Направете изводи и обещайте да направите следващия път по различен начин. Яростта срещу себе си отнема сила и не позволява да се движи напред.

Loading...