Как да се преодолее алергията без наркотици

Много от тях са доволни от предстоящите топли месеци. И някой ги чака с ужас поради алергии към цъфтящи растения. Това е разбираемо! Кой би искал да се разхожда с постоянен хрема и воднисти очи? Има още една възможност – да отидете сънливо от сутрин до вечер (страничен ефект от приемането на лекарства). Понякога това е същото при студено (ако таблетките с антихистамини не помагат, както се очаква).

Аз ви предлагам третия вариант. Не вземайте хапчета, но отидете в обратна посока – променете диетата си и добавете някои витаминни препарати.

За да разберем какво е храненето и витамините с минерали, нека видим каква е алергията.

Ако да се обясни просто, алергия – това е процес, при който тялото не реши да се защитават срещу външни “врагове”: цветен прашец, козина, трева, храна, домакински химикали (много запознат, когато ръцете започват да сърбят след почистване на апартамента).

Има много видове алергии. И както отбелязват учените, алергията най-често се влияе от населението на силно развитите страни. Има и просто обяснение за това.

Нашата имунна система е разделена на две части: едната част се бори срещу вируси, а другата – с бактерии и паразити. Последният причинява алергии. Ако някоя част от имунната система не е достатъчно ангажирана, тогава започва да се отегчава и прави задачи за себе си. Ето защо, колкото по-малко бактерии след дезинфекцираното почистване, толкова по-вероятно е развитието на алергии. Паразитите в съвременното развито общество също са малко.

В недоразвитите страни, напротив, бактериите и паразитите са хиляди души, така че част от имунната система, отговорна за тях, е много заета с населението и няма време да търси нови врагове. Следователно, алергията е рядка. Във връзка с това откритие тук и там в света дори продават капсули със свински пастир! Това е отвратително, но фактът е, че след като вземете такава капсула, алергията при хората върви без следа. Всяко.

Аз бързам да ви успокоя. Капсули със свински пастир няма да ви предложа. Има много по-приятни методи. Можете да изберете няколко от списъка по-долу, но ви съветвам да следвате всички тези препоръки веднага. Колкото повече елементи от списъка изпълнявате, толкова по-бързо ще дойде релефа.

Декларирам отговорно, че работата на тези методи е била изпробвана на много хора. Включително моите роднини и клиенти на диетиката. По-голямата част от проявите на алергията значително се отслабиха, а някои напълно забравиха за съществуването й.

И така, какво можете да направите сами?

Елиминирайте всички млечни продукти от диетата

Фактът, че млякото е слабо абсорбирано от нашето тяло. И това изобщо не е в лактозата (млечната захар), а именно в млечните протеини. Той е, който се разделя зле. Ако не е разделен в процеса на храносмилането в отделни пептиди, тогава такава група от частици се възприема от нашата имунна система като опасност. В това отношение тялото предизвиква алергична реакция или укрепва вече съществуващите (алергия към прашец, трева и т.н. – трябва да замените себе си).

Отказът от млечни продукти дава гарантирано подобрение след няколко седмици, а понякога и по-рано.

Елиминирайте глутен и други храни, които не толерирате (също се има предвид латентна непоносимост)

Защо?

Значението в това е същото като в предишния параграф. Много изследвания потвърждават връзката между хранителните алергии и други алергии. Чрез яденето на храни, които не сте правилно смилаеми, автоматично се включвате в рискова група. Особено, ако имате предразположеност към алергии (например към семейната линия).

Защо препоръчвам да се изключат главно млякото и съдържащите глутен храни? Защото те са лидерите в списъка на храната, която човечеството не усвоява. Но въпросът отново е в трудно смилаемия протеин на зърнени култури (глутен). Именно поради това глутетът сега е подложен на масова критика.

Как да разберете дали носите мляко и глутен?

Много просто: изключете ги за 4-6 седмици (не повече!) От диетата и след това постепенно се върнете. И стриктно един по един.

Например, в петата седмица, яжте нещо млечни за закуска и наблюдавайте внимателно реакциите на тялото си през деня. Ако няма (главоболие, астма, алергия към домашен любимец котка, повишена сърдечна честота, умора, сърбеж, болка в корема), а след това поздравления! Вие перфектно носите млечни продукти и вие ги разчитате правилно. Така че, дори и с алергии към нещо друго, за да премахнете млякото от диетата, не е нужно.

Ако някой от изброените симптоми се прояви, тогава, за съжаление (или за щастие?), По-добре да изключите млечните продукти от живота си. Най-малкото за времето на бруталност на тези алергени, на които реагирате.

Вие също правите с глутен. В деня след вземането на проби от мляко, яжте нещо с глутен (бял или ръжен хляб, например) и внимателно наблюдавайте себе си. След това по същата схема, както е описано по-горе.

Да, знам, че за нас е много трудно да се разделим с любимите си продукти. И това е най-любимите продукти, като правило, не се извършват от нас (в тази връзка, опитният диетолог се опитва да ги провери първо).

Какво предлагам, ако сте открили непоносимост към някои любими продукти? За сезона на алергията ги елиминира напълно. И други времена, яжте ги мъдро, т.е. осъзнавайки, че ползите от такова хранене, с изключение на удоволствието, са малко.

Вземете ежедневно витамин С

Витамин С е мощен антиоксидант, който потиска алергичните реакции на организма. В допълнение, той разрежда кръвта и участва в оксидативните процеси. Това са тези свойства, които облекчават алергиите.

Ако правите спорт, особено на чист въздух сред алергени, вземете 1 g витамин С 30-60 минути преди тренировка и ще бъде по-лесно да дишате. В крайна сметка, витамин С ще подобри притока на кръв.

Дозиране на витамин С в алергичния сезон: 1-2 g на ден за възрастни (от 18 години). Вземете с храната. Най-добре е този обем да се раздели на два метода.

Вземете магнезий

Магнезият участва в стотици процеси в организма, включително помага за имунната ни система. Дефицитът му може да отслаби имунната система. В допълнение, магнезият отпуска мускулите и по този начин ни помага да дишаме, което е правилно, когато имате астма и алергии.

Дозировка: 300 mg (за възрастни от 18 години) преди лягане.

Яжте повече ананаси

Ананасът съдържа веществото бромелаин. Този храносмилателен ензим, който ни помага да разчупим протеините на млякото и глутена до желания размер и следователно да облекчим алергията (или да я избегнем напълно). Бромелаинът се съдържа в най-високата концентрация в сърцето на ананаса.

Включете в диетата продукти, съдържащи омега-3 

Омега-3 мастни киселини участват в изграждането на клетки, включително защита на клетъчната мембрана. Често алергията не е нищо друго освен проява на свръхчувствителност на клетките. Колкото по-силна е черупката им, толкова по-малко алергични реакции.

Дозировка: 1 000 мг рибено масло на ден (за възрастни от 18 години) или голяма част от мазната риба на ден. Продукти-шампиони в съдържанието на омега-3:

  • скумрия;
  • сьомга;
  • херинга;
  • орехи;
  • ленено масло и слънчогледови семена;
  • студено пресовано рапично масло;
  • сардини.

Пийте по-чиста вода (най-малко 1,5 литра на ден)

Във водата се извършват всички метаболични процеси, включително детоксикация на тялото. По време на алергията се увеличава нуждата от детоксикация. Ако водата не е достатъчна, токсините и другите “производствени отпадъци” е трудно да напуснат тялото. Ето защо е толкова важно да пиете достатъчно вода.

Не мислете колко да пиете вода и кога. Пийте само колкото можете. Навийте навика да виждате вода в достъпа, да пиете поне половин чаша. Основното нещо е да правите това често.

За тези, които не могат да се научат да водят и постоянно забравят, има прости съвети. В началото на деня, излейте вода в половин литър бутилка и поставете четири венци на шията на бутилката. Когато изпиете първото половин литър, извадете една еластична и напълнете контейнера с вода. След като отново е празна, повторете всичко. В резултат на това в края на деня всички ленти трябва да бъдат премахнати.

Допълнителен бонус: от бутилка е по-лесно да се пие вода, отколкото от чаша или чаша (защо е трудно да се каже, но това е факт!).

Тези прости инструменти, ще ви спести много пари за сметка на лекарства, които не трябва да се купуват, а вие може да живее нормален живот без марля превръзки, сънливост, хрема и сълзи.

Откъде знаеш, че тези съвети работят? Просто я изпробвайте и резултатът няма да трае дълго. Гарантирам.

Добро здраве за вас!

Loading...