Как да възстановите зъбите си и да върнете усмивка

За да изгубите всичките си зъби, не бъдете стар човек. Това може да се случи на всяка възраст. Някой не е щастлив и зъбите не успяват рано. В допълнение, понякога зъбите трябва да бъдат отстранени. Например, с хронично заболяване на венците.

Когато един или повече зъби липсват, пациентът има избор. Можете да поставите мостове с опора на съседни зъби или единични импланти.

Но колкото повече зъбите са унищожени, толкова по-трудно е да се избере методът на възстановяване.

Когато вашите собствени зъби почти изчезнат, завъртането на класическите имплантанти е нещо като тормоз. Първо трябва да излекувате венците, да възстановите обема на костната тъкан, да изпълните имплантовия имплант, да изчакате няколко месеца, да поставите изкуствен зъб. И толкова много пъти, докато не можете да направите отново цял ред зъби.

Когато една голяма загуба на зъби и заболявания на венците лоши зъби почиства, за да се премахнат джобове от инфекция и инсталиране на протези или да се отстрани чрез новата технология All-на-4 – те помагат да се върне към нормален живот.

Как да си купя нови зъби

Най-достъпният заместител на изпуснатите зъби е подвижните протези. Самите, които се съхраняват в чаши с вода. Сега, разбира се, протезата е станала по-лека и по-добра, фалшивата челюст вече не е ужасна история. Такива протези могат да се използват без отстраняване на останалите зъби.

Това е най-евтиният вариант, но има достатъчно минуси. Например, протезите са ненадеждни фиксирани, могат да паднат, те трябва да се използват дълго време, защото не винаги е възможно да се пресъздаде ухапването. Поради необичайната захапка, тежестта на протезата и ненадеждното привързване, речта е счупена, болезнени усещания се появяват при дъвчене. Протезата на горната челюст покрива небцето и затваря вкусовите пъпки: затова храната изглежда свежа. Свалящите се протези трябва да бъдат отстранени и почистени.

Най-трудно психологически: ежедневието с протези напомня, че вече няма зъби.

Това са видими трудности. Има по-малко забележими, но не по-малко важни проблеми. Продължителното носене на протези причинява атрофия на костната тъкан, тъй като натоварването при дъвчене се разпределя неправилно. И това означава, че шансовете за имплантиране на отделни зъби намаляват.

Как да слагате зъби завинаги

Можете да инсталирате фиксирани протези върху цялата челюст и затова не е необходимо да поставяте отделни импланти в продължение на много последователни месеца. Има технология, в която се поставя фиксирана протеза в един ден. Тя се нарича All-on-4, т.е. “всичко за четири”.

Значението му е, че имплантът е само четири, и те се поддържат от протеза, която замества зъбите на горната или долната челюст.

Операцията и инсталирането на протезата отнема само един ден. И веднага след това човек може да даде пестящ натоварване на зъбите си: да яде, да пие, да се усмихва и да говори както обикновено.

След няколко месеца имплантатът е напълно присаден и зъбите могат да бъдат заредени изцяло. Ако зъбите са загубени за дълго време, ако обемът на костта не позволява да се сложи имплантите, ако подвижни протези са уморени, изцяло он-4 е само технологията, която ще се върне усмивката.

Как всички зъби се държат на четири импланта

Методът All-on-4 е специално разработен, за да отговаря на хора с недостатъчна костна тъкан. Защо е важен обемът на костите?

Надеждно фиксиране на имплантанта може да бъде само в костите. Но челюстите не са монолитни кости, те имат кухини. В горната част на максимума са синусите, които са свързани с носната кухина, а в долната част е долният канал, през който преминават нервите и кръвоносните съдове. Ако обемът на костната тъкан не е достатъчен, имплантът ще бъде вътре в тези кухини и това ще доведе до възпаление и отхвърляне на чуждото тяло.

Когато един лекар има четири точки на подкрепа, той свободно избира места за имплантиране. Следователно, той заобикаля синусите и канала, т.е. няма да има допълнителни операции и разходи за увеличаване на обема на костите. Това е особено важно за възрастните хора, чиято атрофия (т.е., изтъняване) на костта е по-изразена.

Страничните имплантанти са поставени под ъгъл, предните импланти са прави. Тази позиция и няколко точки на подпомагане разпределят товара на протезата равномерно, така че да не се движат и да не променят формата си, не предизвикват болезнени усещания. В сложни случаи се инсталират повече поддръжка, например шест. Но значението на технологията не се променя, всички плюсове остават с нея.

Как да се подготвим за монтаж на протези

Всяка медицинска намеса има противопоказания, за монтаж на протези на технология All-on-4 списъкът е малък:

  1. Проблеми със съсирването на кръвта.
  2. Болести на съединителната тъкан.
  3. Immunopathology.
  4. Злокачествени новообразувания в активен стадий и по време на лечението.
  5. Комплексни хронични заболявания при екзацербация.

Въпреки наблюдение на пациентите са показали, че при използването на метода All-на-4 усложнения са изключително редки (повече от 95% импланти да пусне корен и проблемът може лесно да бъде решен от зъболекарите), преди операцията пациентът е подложен на тестове и анализи наемите.

При заболявания на венците можете да поставите такива импланти.

Протезите се основават на данни от компютърни томограми, огнищата на инфекция в венците се изтриват по време на операцията, за да се изключи възпалението около импланта.

Международен център за дентална имплантация “EspaDent” успешно прилага технологията All-on-4 за повече от пет години. Пациентите в клиниката се готвят да инсталират протези за няколко дни. Ако тестовете вече са подадени, отнема един или два дни, за да извърши CT сканиране и да се подготви за операция.

Как е инсталирането на протези All-on-4

Самият процес на инсталиране отнема един ден. Първо извадете старите зъби, след това поставете имплантите.

След това се правят отливки, по които се подготвя протезата. Клиниката “EspaDent” има свое собствено производство, така че протезата ще бъде готова след няколко часа. То веднага се поставя върху импланти и се обработва.

Новите зъби от първите дни се смятат за свои.

Операцията се извършва под локална анестезия или седация, така че няма болка и страх. Но съзнанието не се губи, както при обща анестезия. В края на деня или на следващата сутрин пациентът има нови зъби. След 3-6 месеца те могат да получат пълен товар.

Как да живеем с нови зъби

След 10-14 дни след операцията, използваща технологията All-on-4, трябва да посетите клиниката. Лекарите проверяват как пациентът се чувства, когато преминава отокът (неизбежно, когато имплантът е вкаран). Тогава, само в случай, протезата трябва да бъде проверена най-малко два пъти годишно. Ако смятате, че това е обичайният график за посещение на зъболекар за превенция, не трябва да се появяват усложнения.

Шест месеца по-късно, протезата може да бъде заменена (вместо композитните керамики или цирконий), но това не е необходимо.

Трябва да се грижите за протезите, както за обикновените зъби: почистете и премахнете плаката, използвайте напоител и четка. За да премахнете протези, не е необходимо, да, също така няма да се окаже. И този дизайн ще служи за десетилетия.

Клиниката дава петгодишна гаранция и отговорността за качеството на операцията е осигурена: ако нещо се обърка, всички трудности ще бъдат премахнати за сметка на застрахователната компания.

Къде и колко да извършите операцията

Стоматология – мед индустрия, но протезни All-на-4-евтино класическата двустепенна имплантация, тъй като те не трябва да се изгради костната тъкан и да извършва допълнителна операция. Тъй като протези на четири или шест импланти са различни, тогава цените са различни.

За да изберете правилния метод и да определите цената, регистрирайте се за среща в EspaDent. Това е клиниката, препоръчана от Nobel Biocare – в сътрудничество с португалския професор Paulo Malo беше разработена технологията All-on-4 и бяха проведени клинични изпитвания. Технологията се използва повече от 20 години в Европа и САЩ.

Получаването на нови зъби е по-лесно, отколкото си мислехме. Достатъчно е да отделите няколко дни за посещение на добра клиника, сертифицирана по метода All-on-4.

Регистрирайте се за безплатна консултация

Техниката има противопоказания, не забравяйте да се консултирате със специалист.