30 красиви неща от тапи за вино

печат

печат
С помощта на винтови тапи, остра ножица и маркер, можете да направите “маркови” печати. За да направите това, първо трябва да изтеглите желаната фигура и след това да я срежете на корк. Такива отпечатъци могат да се използват на пощенски картички, писма или просто за игра с деца.

източник

По-големи букви и картини

Обемни букви и картини
Искате ли да изповядате любовта си към оригинала или просто да изненадате близките си? След това се складирайте с тапи за вино. В края на краищата можете да направите красива триизмерна картина (например под формата на сърце), както и букви, за да композирате различни фрази (например, аз те обичам). И те, на свой ред, – използват за интериорни декорации и фотосесии. Подробни уроци за тяхното производство можете да намерите на линковете по-долу.

Източници: 1, 2

Дръжки на кабината

Дръжки на кабината
Ако дръжката в дрешника или тоалетната е счупена, не бързайте да правите праговете на магазините за мебели в търсене на замяна. Можете да отидете на другия път и да направите необичайни дръжки на вино тапи. За да направите това, те трябва малко да се изострят, а след това се закрепват с винтове към вратата или чекмеджето. За някои това ще бъде временна мярка, а за някой – оригинален детайл в интериора.

източник

полилей

полилей
Старата скара от вентилатора, куп винени тапи, въжета … На пръв поглед това е ненужно боклук, място в сметищата. Но в умели ръце това боклук се превръща в дизайнерски полилей. За решетката от вентилатора трябва да поставите касета и върху струна, за да свържете щепселите на различни нива. Подробни указания на линка по-долу.

източник

рамка

рамка
Тук такива оригинални рамки за снимки и снимки се получават от винени тапи. В този случай можете безопасно да експериментирате: да залепете запушалките по протежение на стената, да ги използвате или да ги изрежете на парчета. Всичко зависи от интериора, където тези необичайни рамки ще виси. Между другото, не само да се ограничавате до снимки и снимки – задръстванията могат да бъдат оградени и огледало, както и табла за писане с тебешир и много повече.

Източници: 1, 2, 3, 4

Играчка за котка

Играчка за печата
Ако прикрепите възглавница към винтова запушалка, ще получите необичайна играчка за вашия домашен любимец. Можеш да я закараш в апартамента, да я забиеш и да дъвчеш. С една дума, винтови тапи може да запазите обувките и мебелите си, така че по-скоро да вземете прежда, да почувствате и да направите играчка за вашата котка.

източник

притежателите

притежателите
Винтовите тапи могат да станат елегантни държачи. Има две възможности: можете да вкарате жица в корк и да вмъкнете снимки, бележки и други малки неща, или да лепите или да завържете няколко контакта заедно и да режете лента, за да фиксирате картите. Тези държачи могат да служат като места за сядане на сватба или просто да стоят на бюрото ви.

Източници: 1, 2, 3, 4, 5

свещник

свещник
Топла и романтична атмосфера може да се създаде с помощта на винени тапи, две стъклени буркани и ароматна свещ. Поставете съдовете един в друг (първият трябва да е с по-малък диаметър 2-3 пъти), запълнете пространството между тях със запушалки, поставете свещ в по-малкия съд. Voila! Оригиналният свещ е готов.

източник

закачалка

закачалка
Една плоча и няколко винени тапи – това е “рецептата” за удобна закачалка. Всеки, който може да се справи с отвертка, може да го направи. Такава закачалка перфектно допълва вътрешността на вилата или къщата.

Източници: 1, 2

жирафа

жирафа
Гледайки тази грациозна жираф, която служи като украшение на интериора, изглежда, че на него са работили няколко опитни инженери. Всъщност, това се прави елементарно: телта е залепена с хартия, а след това винтовите тапи са засадени върху нея. Основното нещо – не съжалявайте за лепилото, така че дизайнът е не само красив, но и издръжлив.

източник

Панели за бележки

Панели за бележки
С помощта на тапи за вино можете да направите удобен и красив панел – нещо като “интерактивна бяла дъска”. Можете да го прикачите към списъци за пазаруване, телефонни номера, бележки за близки или снимки. По-добре е да използвате малки игли или щифтове, а не лепило и шотланд – тогава панелът ще ви служи много години.

Източници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Етикети за разсад

Етикети за разсад
Това, което сееш, ще пожънеш. Само понякога е много трудно да си спомните какво и къде сеехте. За да не се загубите в бъдещата реколта, използвайте етикети от винен корк. За да направите това, трябва да пробиете дупка в корк, да вмъкнете пръчка в нея и да напишете “Домати”, “Магданоз”, “Пипер” и др. Залепете тези етикети в разсад и винаги ще знаете къде и какво расте.

източник

венец

венци
Такива красиви венци могат да бъдат направени с винени тапи. Технологията е съвсем проста: правим рамка и я поставяме със запушалки. В същото време, в зависимост от начина, по който ги подреждате, външният вид и настроението на венеца ще зависят. Такива венци могат да украсят къщата за Нова година и други празници. Една от майсторските класове за производство на венци от винени тапи можете да намерите тук.

Източници: 1, 2, 3, 4

Шпилки за канапета

шишчета
Канапе е страхотна закуска. Особено, когато смятате, че шишките за тях не могат да бъдат купени, а са направени от импровизирани материали. Това ще изисква винени тапи (трябва да бъдат нарязани на кръгчета), ще пасват зъби и някои декор (панделки, стикери, мъниста и т.н.). Пробийте в резултат дървените кръгове дупки за клечки за зъби, ги украсяват, а оригиналните шишчета за канапета са готови.

източник

Магнити за хладилници

Магнити за хладилници
След като нарязвате корк на половина и поставяте магнитна лента, ще получите оригинален магнит в хладилника. С него можете да прикачвате снимки, бележки, списъци за пазаруване и други важни неща.

Източници: 1, 2, 3

Застанете под горещо

Застанете под горещо
За да пестим мебели, използваме специални държачи за горещи саксии и чинии. Разбира се, можете да си купите такова нещо, но е по-интересно да го направите сами. Вземете няколко десетки винени тапи (броя зависи от диаметъра на стойката), лепило, нож и сатенена лента за украса. Нарежете щепселите наполовина (ако не, стойката ще се покачи малко), пясък на ръбовете и залепване на тапите заедно под формата на кръг или осмоъгълник. На ръба отпуснете лентата или украсете с други декоративни елементи. Станцията е готова.

източник

Къща за птици

Къщата за птици
Тук такива умни “апартаменти” могат да бъдат направени за птици с помощта на тапи за вино. Първо е необходимо да направите рамка от гъст картон и след това да го залепите с тапи. Оказва се, че има истинска къщичка за дрехи. Това е страхотна идея за творчеството на децата, защото едно дете ще се научи не само да “изгражда”, но и да се грижи за природата.

Източници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

декорация

декорация
Обици, висулки, огърлици, брошки и пръстени – всичко това може да бъде направено от обикновени винени тапи. Нуждаете се само от малко поколение и да придобиете необходимия хардуер. Корк може да се използва изцяло (например за кулони), да ги нарязвате на кръг или да виждате наполовина (за обеци и колиета). Те могат да бъдат украсени и украсени с мъниста. Накратко, полетът на фантазията не е ограничен.

източник

Организатор за съхранение на орнаменти

Организатор за декорации
От винтови тапи е възможно да се правят не само орнаменти, но и организатор за тяхното съхранение. Всяко момиче знае колко трудно е да се поставят бижута, така че да не се изгубят, да са на място и на място. Прекрасни дами, вземи рамката на снимката с правилния размер и лепи слоя от виното вътре. Направете няколко куки, така че е удобно да се мотаят мъниста и гривни. И обеците могат да се залепят между щепселите или директно в тях (ако дървото е достатъчно меко).

Източници: 1, 2

настолна

настолна
Имаше една помпозна синя червена маса и стилна черно-кафява. Но неговата основна черта е масата. Той е изработен от тапи за вино: гнездата са “засадени” върху течни нокти, а отгоре са лакирани. Може би не е много практично, но определено впечатляващо. Малко вероятно е някой от твоите приятели да има такъв оригинален брояч.

източник

Ключодържатели

Ключодържатели
За да сте сигурни, че ключовете не са изгубени, направете ключодържател с тапи за вино. Това е много просто. Трябва да купите аксесоари (продава се в магазини за стоки за творчество) и малко фантазия. Можете да оставяте корк така, както е, но можете да украсите: боя, напишете вашето име или “дестинация” ключ (например “офис”, “дом”, “пощенска кутия”), окачете мъниста и т.н. В резултат на това ще получите изключителен ключодържател, който е малко вероятно да бъде изгубен.

Източници: 1, 2

Миниатюрни саксии за цветя

Миниатюрен цветя
Ако смятате, че виното на корк е твърде малко, за да отглеждате растения в него, грешите. От него можете да направите много хубава цветна саксия върху магнита. За да направите това, трябва да вземете дървен (не непременно пластмасов) корк, да изкопаете малка дупка в него, да го напълните с пръст и да засадите малки кълнове. След това можете да прикачите магнит към щепсела, а във вашия хладилник ще има малко хубаво “цветно легло”.

източник

Коледни украси

Коледни украси
Хърлинг, детски играчки, елени на Дядо Коледа, опаковки за подаръци и много други могат да бъдат направени от Нова година с винени тапи. Например, за да направите основния символ на Новогодишните празници – рибената кост – ще изисква основа под формата на конус, хартия, лепило и, разбира се, корк. Залепете конуса с цветна хартия и лепете запушалките върху нея – те ще играят ролята на игли. Изглежда, че такова коледно дърво е много хубаво и може напълно да замести традиционното (живи или изкуствени) дървета.

Източници: 1, 2, 3, 4, 5, 6

ваза

ваза
Оригинална ваза за зеленчуци и плодове може да бъде залепена от винени тапи. Основното нещо е да запазите формата. За да направите това, започнете работа от дъното и постепенно се преместете към краищата. След като вазата бъде оформена, покрийте я с нетоксичен лак.

източник

лодки

лодки
Кой не обича да пуска лодки? В детството ги направихме от вестници, но плаването на хартия кораб беше, уви, краткотрайно. Друго нещо е кораб, изработен от винени тапи. Залепете няколко щекера, прикрепете платно и можете да отидете на “морско” пътешествие. Такава лодка ще угоди на детето ви и ще ви напомни за своето детство.

Източници: 1, 2

Декоративна топка

Декоративна топка
Сега е модерно да украсяваме къщи с различни декоративни топки. Те са изработени от хартия, конци и други материали. Винарните предпазители също могат да се справят с тази задача перфектно. За да направите от тях декоративна топка ще са необходими: правилните щепсели (много), топка от пяна пластмаса, самозалепващ се пистолет, кафява акрилна боя и четка. Боядисваме основата на пяната и “дъното” на щепселите и ги залепваме върху топката. Такава декоративна топка от винени кутии изглежда чудесно на лавицата, тъй като тя хармонизира с книгите. И ако искате да го обесите някъде, не забравяйте да прикрепите панделка.

източник

Подови матове

Подови матове
Винарните тапи са често изработени от дърво. Поради това винен корк е издръжлив и надежден материал, от който е възможно да се направят практични рогозки за банята и коридора. За целта е необходимо да се срязват и да се залепват на гумени основи. Възможно е също да се използват изцяло запушалките и да се залепят вертикално (металната рамка трябва да се използва като основа). Последният вариант е по-подходящ за входната врата.

Източници: 1, 2, 3

писалка

писалка
Ако пробиете дупка в няколко винени тапи и вмъкнете мастилена паста в нея, тогава ще получите необичайна писалка. За да не виси и да се огъне, щепселите трябва да бъдат залепени заедно. Не само ще спестите купуването на офис консумативи, но и ще изненадате приятелите си.

източник

Завъртете завесите

Завъртете завесите
Мнозина помнят атрибута на съветския начин на живот, като “висулки” от пощенски картички и скоби вместо врати. След сривът на завесите на СССР, изглежда, станало нещо от миналото. Но модата, както се знае, се развива в спирала – идва нов кръг на популярността на пердета завеси. Сега обаче те се използват по-често за зониране на помещения. Винаги същото – можете да направите такава завеса сами. Например, от тапи за вино. Изглежда много творчески.

Източници: 1, 2

абажур

абажур
Това абажур е направена от винени тапи, ще донесе в дома ви за топлина и комфорт, както и светлина, струяща през пукнатините ще създаде специална, малко загадъчна атмосфера. Но най-важното е да се улесни. Необходимо е да се вземе обикновен пластмасов капак и да се залепи с тапи за вино. Не го правете твърде плътно – толкова повече празнини, толкова повече светлина.

източник