5 съвета за възстановяване на вкус към живота

1. Започнете с малки

Когато някой ви дава такъв съвет, той обикновено препоръчва нещо като: “Обадете се на приятел и му се обадете на чаша кафе”. Не, не е така. Започнете с още по-малки. Първо, рокля.

Задайте целта да се простирате за пет минути. Сега просто се изправи и го направи. Направили ли сте го? Вече можеш да се гордееш с теб.

Вие сте изправени пред това, което всеки от нас е преживял. Вие сте загубили вярата в способността да правите това, което искате. Не се паникьосвайте, това се случва през цялото време. Изберете случай, резултатът от който зависи само от вас, задайте краен срок и го изпълнете. Повторете тези действия, докато не почувствате, че сте готови за по-сложни задачи.

Принципът “преструвай се, докато не вярваш, че е вярно”, не винаги работи. Проблемът е, че винаги ще бъдете наясно с вашите претенции. И ще си напомните за това. Претенцията унищожава самочувствието. Вашата искра ще изгори при първите трудности.

Опитайте най-добре и не се отказвайте. Не се стремим към идеала.

Ще видите, че огънът в теб все още не е излязъл, просто трябва да хвърляме дърва за огрев.

2. Престанете да се съгласявате

Много от нас се съгласяваме с мразената работа, купуваме ненужни неща и поставяме лошо отношение към себе си. И животът престава да дава удоволствие.

Загрижени сме за малките неща, наложени от нас отвън. Ние сме убедени, че абсолютно всичко може да се получи с натискане на пръст. Виждали ли сте някога един човек, който наистина го е направил?

Задайте приоритети. Решете кое е най-важно за вас в момента.

Освободете оковите и се съсредоточете върху най-важните.

Това, с което се съгласявате, ще отнеме вашето свободно време, внимание и пари. Само вие решавате какво ще бъде това. Не прави неправилен избор.

3. Комбинирайте силните си страни

Гари Вайнчук разбира вината, видеото и бизнеса. Той стартира Wine Library TV – уеб каста, посветена на виното. Стив Джобс разбира дизайна и технологията. Той създаде Mac. Pi Diddy (Sean Combs), американски рапър и продуцент, разбира музика, хора и има добър вкус. Той създава собствената си марка за дрехи Шон Джон.

Много от нас съставят списък с уменията си и след това помислете как да ги прилагате правилно. Опитайте различен подход. Помислете за всичките си таланти като едно. Опитайте се да ги комбинирате. Ще имате уникален набор от умения и интереси.

Разберете какво ви отличава от останалите и ви помага да успеете в желаното поле. След това изгответе план за действие. Ще разберете колко е страхотно да бъдете сами.

4. Планирайте бюджета си

Започвайки да мислим позитивно, ние разчитаме на някаква магическа помощ отвън. Спечелване на лотарията, наследство от роднини, голяма любов, друга работа … Спрете. Не ставай луд.

Способността да се създаде нещо важно въпреки очевидните бариери е едно от най-добрите качества на човек. Ние трябва да развием тази черта в себе си. Но не можеш да се надяваш, че някой или нещо ще направи всичко за теб. Планирайте бюджета си. Дори и да е трудно, ужасно скучно и всъщност няма нищо за план.

Ако искате да стоите твърдо на краката си и да сте финансово независими, поемете отговорност за живота си върху себе си. Тогава ще действаш, не мечтаеш.

5. Отърви се от хакерите

Позволявайки на тълпата мразещи в живота си, прекарвате много енергия, за да се запалите. Това е безсмислено.

Просто не се предавайте на провокация. Не обръщайте внимание на онези, които мразят, дори и да е близо. Придържайте се към позицията си. Тогава никой не може да наруши вашата вяра в себе си.

Заобиколете себе си с онези, които няма да ви свалят. Тези, които ще подкрепят вашите цели и стремежи. Така че осъзнавате, че много съмнения са само ехо на това, което сте чували за себе си.