Как да направите бомби за вани

Да лежиш в топла баня – какво би било по-хубаво? Това е баня с ароматна бомба. Може да е скъпо да се купува, но е доста лесно и дори интересно да го направите сами. Можете да направите бомба точно както е предписано или дънер творчество и създават свои собствени уникални версии: добавяте различни масла, ароматерапия и компоненти, които са полезни за кожата: на соли от Мъртво море, масла, цветни венчелистчета и всичко подобно.

Някои съставки bombochek ще намерите директно в кухнята, но ако искате нещо по-полезно за кожата, трябва да отида до магазина на полезни продукти, или да посетите отдел специализирани средства за грижа за тялото.

Можете да използвате творбите си сами или да правите отличен подарък за приятели и роднини. Опитайте се да направите бомба точно според рецептата и когато разберете технологията, експериментирайте с компонентите.

Стъпка # 1 Оборудване

За домашна бомба ще ви трябва:

 • кухненски мащаб
 • голяма купа за смесване
 • пулверизатор със студена вода
 • латексови ръкавици за защита на ръцете
 • защита на очите
 • маска от прах
 • сито, за да пресее сместа
 • форми за бомби (ако не намерите сферична форма, можете да използвате опции за печене, за кубчета лед и т.н.)

Стъпка # 2 Съставки

 • 300 g сода
 • 150 g лимонена киселина
 • 5-10 ml от етерично или ароматно масло, от което да избирате
 • 5 мл прост масло (може да бъде слънчоглед, маслини, грозде, сладък бадем, масло от жожоба или други, от които да избирате)
 • оцветяване на храната с желания цвят

По-добре е да се правят по-малки бомби, защото те се държат по-добре, а по-големите се разпадат по-често.

Друго нещо: започнете с малка сума, защото първо трябва да намерите по-добра последователност. Когато правите бомби, всичко е важно, до метеорологичните условия – при висока влажност е необходимо да се добави по-малко вода, в противен случай бомбата ще се превърне в кипяща маса.

Стъпка # 3 Смесване на съставките

Пресейте содата през сито в голяма купа за смесване – така че няма да имате бучки. Разбърква се в купата на сода и лимонена киселина.

стъпка 3

Стъпка # 4 Добавяне на масла

Добавете ароматни и конвенционални масла към купата. Повечето етерични масла няма да направят сместа да зацапа, но някои, предимно цитрусови, могат. Ако това се случи, ги смесете възможно най-бързо.

стъпка 4

Не смесвайте ароматни и етерични масла заедно – добавете и двете.

Стъпка # 5 Разделяне на сместа

Ако решите да направите многоцветни топки, е време да разделите сместа в различни контейнери, за да рисувате по различен начин. На снимката сместа беше разделена на три части.

стъпка 5

Стъпка номер 6 Красим

Сега започваме да рисуваме сместа. Ако използвате хранителна или козметична боя, добавете капка по капка, за да получите цвета, от който се нуждаете. Бързо смесете сместа с ръце, така че да не се пяна.

стъпка 6

Ако използвате прахово багрило, просто добавете малко към сместа и разбъркайте, докато получите цвета, от който се нуждаете.

Разбъркайте, докато сместа има равномерна сянка, без петна. Особено внимателно е необходимо да се намесвате, ако използвате прахова боя. Най-добре е да “смилате” сместа между пръстите.

стъпка 666

Ако сместа стане по-влажна, не я оставяйте, в противен случай тя може да се уталожи. Напротив, трябва да направите всичко възможно най-бързо.

Стъпка # 7 Добавете вода

Добавете малко вода от спрея, след което го разбъркайте непрекъснато, за да избегнете съскане. Внимавайте, не добавяйте прекалено много вода – сместа трябва да остане леко ронлива, но да се държи заедно, само ако я стиснете в ръката си.

стъпка 777

Стъпка # 8 Попълнете формуляра

Напълнете сместа с формуляра. Ако използвате две половини от сферата, поставете сместа във всяка от тях и ги закрепете заедно. Не завъртете половините, просто ги държите здраво заедно. Изчакайте няколко минути, след което внимателно отстранете свързаната смес от матрицата.

стъпка 88

Стъпка # 9 Сушим

Оставете готовите бомби на сухо и топло място в продължение на няколко часа.

стъпка 888

Стъпка # 10 Използваме или даваме

Това е всичко, вашите ароматни домашни бомби за вани са готови. Просто ги спускайте в горещата вода и се наслаждавайте.

Запомнете: свежата бомба, колкото повече ще изсъхне, а ако не опаковате продуктите си, е по-добре да ги съхранявате на сухо място. Можете да ги опаковате в хранителен филм, за да поддържате свежите по-дълго.

Е, ако решите да ги дадете, просто изберете хубав пакет и лента, а подаръкът е готов.

колаж