Как да поемете отговорност за живота си

Ако поемете отговорност за живота си, постепенно всичко ще се промени. Само за това трябва да сте сериозни и решителни.

Най-лоша е непредвидимостта в този случай. Колко често плуваме с потока, без да контролираме собствения си живот, като позволяваме на външните обстоятелства да определят нашата съдба.

Това е добре известният предприемач и треньор на живота Антъни Робинс.

  1. Вземете решение по време на вълнение на ентусиазъм.
  2. Да поеме ангажимент да сложи край на въпроса.
  3. Кажете си, че решението ви е окончателно и всичко ще се случи така, както сте планирали.

За съжаление, повечето от нас непрекъснато нарушават обещанията си, т.е. те лъжат на себе си. И ако не вярвате на себе си, просто няма да можете да промените нищо в живота си. Как да бъдем?

Предизвикайте себе си

Не отхвърляйте тази статия. Не забавяйте всичко за утре. Вземете решение днес. Нека това е нещо, което отдавна сте искали или планирали да направите. Обещайте си, че не сте напуснали бизнес по средата. Кажете си, че вече имате всички необходими качества. Иначе тази идея няма да те измъчва през цялото време.

Според изследователите, ако поемем някакви задължения, особено публично, самото желание да изглеждаме последователно ни мотивира да действаме в съответствие с взетото решениеМоже ли поведение на промяна на ангажимента? Примерно проучване на екологичните действия. .

Като вземем решение, ние изграждаме определен образ на себе си, съответстващ на новото ни поведение.

Ние започваме да се възприемаме в съответствие с това решение. Ако в крайна сметка нашето поведение за достатъчно дълго време (около 4 месецаПоемане на ангажимент, поведение и промяна на нагласите: Анализ на доброволното рециклиране. ) съответства на приетото решение, нашите инсталации също се променят.

Преструвайте, докато не е вярно? Не, не е така. Вземете решението да промените и да го следвате. Необходимо е да не се преструваме, а да живеем съзнателно.

В заключение

Вземете решение, поемете отговорност за неговото изпълнение и информирате другите за това. Направете приблизителен план за действие. Помислете какво искате да постигнете и какво трябва да направите за това.

И тогава създайте условията, в които неизбежно изпълнявате плана. Не оставяйте вратичка. С течение на времето отговорното отношение към живота просто ще се превърне в навик.