Как да премахнете дъвката от косата (безболезнена и без жертви)

Съветът, на пръв поглед, е от категорията “не го забранявай, че ще дойде по-удобно”. От друга страна, животът е непредсказуем и дори глупави неща на пръв поглед може да са полезни. Така че днес бих искал да повдигна леко смешен въпрос: как да премахнете дъвката, ако внезапно се появи във вашата коса (или вашето дете) и здраво там. И в същото време да го направя просто, безболезнено, без наранявания и жертви.

  • Един от най-добрите начини за премахване на дъвка от косата ви е зехтин или растително масло. Накиснете дъвката с масло. Изчакайте, докато маслото я омекоти, а след това леко издърпайте косата от косата. Ако сте изчакали достатъчно време, тогава дъвката трябва да се измъкне от косата. След тази процедура главата трябва да се измие обилно: задръжте шампоана на косата си за 2-3 минути, след това я изплакнете и използвайте балсама.
  • За да премахнете дъвка от косата, можете да използвате почти всичко, в което има високо съдържание на натурално масло. Тоест, със същия успех, детското масло, фъстъчено масло и дори майонеза с високо съдържание на мазнини ще се справят със задачата. След омекотяване на дъвката, можете да я махнете с гъба, която трябва внимателно да премине през косата, където дъвката се е уталожила.
  • Ако няма масло, можете да направите обикновен петролен желе или крем за ръце. За да ги измиете с коса, можете да използвате вода за уста с дъвка.
  • Друга алтернатива е мусът за косата. Трябва да се приложи към дъвката и да се остави за една минута или две, след това с помощта на гребен, за да се гребе еластичната лента от нишката.
  • Вероятно знаете, че един от най-честите методи за премахване на дъвка от дрехи е замръзване. При коса този метод също е приложим. Поставете главата си във фризера, разбира се, не! Просто трябва да запасите на лед и да ги покриете с брадавици, където венците се забиват. Дръжте дъвката докато се втвърди. В резултат на измамата тя трябва само да падне от косата си.

И накрая, бих искал да ви пожелая, че такива инциденти, като залепнали в смолата в косата ви, не се случиха в живота ви. Но сега, дори и да се случи такова неразбиране, вие знаете как да се справяте безболезнено, без наранявания и без жертви 🙂

Снимки от Asim Bharwani’s