Какво казва позицията на съня на двойката ви?

Позицията на човек в съня може да разкаже за много от функциите на неговия характер. Например, ако спите на гърба си, това често означава доверие и сила, а ако почивате на стомаха си – открита, общителна и забавна лична идентичност.

Още по-интересно е да се наблюдава как двама души се срещат на леглото. В съня поведението ви се контролира от подсъзнанието, така че езикът на тялото се превръща в изненадващо точен показател за това, което се случва вътре в спокойната двойка. Оттук и истинският интерес на научния свят към позициите на хората по време на съвместния сън. Много психолози проучват проблемите, в резултат на което учените определят 10-те най-общи позиции.

Близо ухажване

Сънят позира: близо ухажване
littlethings.com

Според проучване, проведено от психолога Corrine Sweet (Corrine Sweet), тази позиция възниква при около 18% от двойките. Тя говори за динамичното развитие на отношенията, в които един от партньорите защитава другия. Въпреки факта, че изглежда доста сладка, ситуацията може да скрие малко грубост.

Пати Ууд, експерт по езика на тялото с тридесетгодишен опит, добавя: “Това е много уязвима позиция със сексуални нюанси. Тя открито заявява, че вашата половина напълно ви се доверява.

Безплатно ухажване

Позиции на съня: безплатно ухажване
littlethings.com

Като правило младите двойки предпочитат да се свиват един друг в леглото, но веднага щом връзката се узрее, силата на прегръдката се отслабва. Пати Ууд отбелязва, че това са едни и същи прегръдки с високо ниво на доверие, но с по-малък сексуален оттенък.

В крайна сметка всички хора идват на свободни прегръдки, чиито взаимоотношения могат да бъдат наречени утвърдени. Партньорите просто се връщат на позициите, които им осигуряват най-доброто качество на съня.

Обсесивно ухажване

Съня представя: Обсесивно подиграване
littlethings.com

Ситуацията, при която един от партньорите се придвижва до ръба на леглото, а другият го следва, е нещо като преследване. Такива движения могат да бъдат третирани по различни начини. Първо, човек, който е “преследван”, иска точно това поради липса на внимание или като елемент на любовна игра. Друг смисъл в “бягащото” поведение се вижда от Самюъл Дънкел (Самюъл Дънкел). Според писателя, в този случай има “неупълномощено ухажване” – партньорът се движи в търсене на свободно пространство.

Объркан заплитане

Сънят представлява: заплитане
littlethings.com

Изключително силен и доста рядък плексус се случва в двойки, където силните емоции се проявяват, например, след като се влюбиха или в началото на романтична връзка. Въпреки че някой може да го задържи за дълго време, което не е непременно добро. Според американската психотерапевт Елизабет Флин Камбъл, партньорите могат да разчитат твърде много един на друг, за да спят поотделно.

Свободен възел

Позиции на съня: Отслабена възлова точка
littlethings.com

Половината от тях заспиват, притискайки лице в лице, а след 10 минути се разпръскват на кратко разстояние. Тази позиция е знак за още по-близки отношения, отколкото пълно сливане. Вероятно затова само 8% от двойките почиват на тази позиция. Това е отличен компромис между близостта и независимостта и за двете.

Почитателите на свободата

Спящи позиции: почитатели на свободата
littlethings.com

Не се притеснявайте, ако спите на известно разстояние, обръщайки гърба един на друг. Оставете страховете, няма нищо лошо в това. Според психолога Corrin Sweet (Corrine Sweet), така двойката демонстрира тясната си връзка и независимост. И ситуацията е много често – в 27% от случаите.

Целувайте гърбовете

Позиции на съня: Целувка назад
littlethings.com

Докосването на гърба или бедрата по време на сън е добър знак за здравословна връзка. Партньорите са спокойни, те са комфортни в своя съюз. Позицията се наблюдава най-често сред онези, които са се срещнали един друг или са били в отношения за по-малко от година.

Уютно рамо

Спално положение: удобно рамо
littlethings.com

Позицията, в която двойката пресича краката, а главата на един партньор лежи върху гърдите на другата, може да се види в ранните взаимоотношения или прераждането им. Тази поддържаща позиция създава чувство за сигурност. Психологът Shirley Glass (Shirley Glass) също отбелязва високо ниво на доверие, чувство на лакът и патронаж.

Тъкани крака

Поза на сън: тъкани крака
littlethings.com

Според учените флиртуването и флиртуването в леглото, придружено от тъкан на краката, говори за жажда за емоционална или сексуална връзка. Докосването на краката също е знак, че партньорите все още не могат да се наситят с чувства дори в съня си. Съдбата на хората е толкова свързана, че те живеят като един организъм, допълват и се грижат един за друг.

Потопеният “паун”

littlethings.com

Понякога един от партньорите взима поза на звезда, а ако говориш по добър начин, се разпада на леглото като безсмъртно прасе. Очевидно е, че един човек доминира, а другият заема второстепенно положение. Но повечето хора не искат да бъдат втората цигулка! Степента на егоизъм изгасва, поради което половината трябва буквално да висе над ръба на леглото. Ако такива неудобства се случват в живота ви – времето за разговор е сърце до сърце!

Можете да различите “войника” от “генерала” в леглото от позицията на главата. Човекът, който се намира по-близо до таблата на леглото, е склонен да се чувства уверен и да доминира. А онези, които поставят главата си отзад, обикновено са по-покорни и имат по-ниско самочувствие. Ако главите са наблизо, това означава равенство на хората. Дори по-добре, ако главите са в контакт – това означава, че умовете на партньорите са настроени към същата вълна.

Loading...