Kako izgledati dobro na fotografiji: Fotografski savjeti

Jedna je stvar snimiti fotografije telefonom i ne širiti se nikamo bez ozbiljnog tretmana. Drugi je da napravite punu fotografiju, kada ne morate sakriti pozadinu i nametnuti stotinu efekata. Odmah se postavlja pitanje: kako ustati, gdje staviti ruke, što učiniti da izgleda bolje. Evo nekoliko savjeta profesionalnog fotografa, kako se bolje osjećati tijekom foto sesije i izgledati prirodno i lijepo na fotografiji.

Sada, u vremenu umrežavanja, kada se poznanstvo s poslodavcima i korisnicima često događa na daljinu, vaša je fotografija važnija.

To je fotografija koju vaši klijenti i partneri prvo procjenjuju, ako poslujete na internetu, zato je vrlo važno da im se dobro izgleda, što nije tako jednostavno.

Evo 8 općih savjeta fotografa Dine McCollum, koja će vam pomoći da izgledate bolje na fotografijama i stvorite pravu sliku.

1. Profesionalni make-up i frizura

Recimo da dobro upravljate kozmetikom, a vaša frizura nikada nije neoprezna. Ali prije fotosessiona, i dalje biste trebali ići na stilista jer će slika na fotografijama predstavljati više od jednog dana.

Profesionalni stilisti znaju naglasiti vrline i sakriti nedostatke izvana kako bi se vidjeli na novoj strani.

Atraktivnost daje samopouzdanje, što je jednostavno potrebno za dobre fotografije. Ne ograničavajte se na usluge stilista, a razlika će odmah biti vidljiva.

2. Haljina lijepo, ali ugodno

Ako ste dugo nosili odjeću, pokušali s različitim mogućnostima i napokon pronašli najbolji, to jest učinili nastojanja da izgledate lijepo, osjećat ćete se više samopouzdano.

Odjeća može sakriti nedostatke likova, stvoriti lijep oblik tijela (koji, zajedno s kutom kamere, može dramatično promijeniti osobu).

Međutim, ne biste trebali odabrati stvari u kojima se osjećate “nije na jednostavnost”. Glavni zadatak vaše odjeće je izraziti vas i pomoći vam da se osjećate više sigurni, dakle, izaberite nešto što će biti ugodno.

Bolje je odabrati stvari s bogatim, dubokim bojama, što fotografijama čini “više voluminoznim” i vidljivim, ali istodobno bi odjeća trebala biti jednobojna, jer trake i kaveze odvlače pozornost s lica.

Usporedite ove dvije opcije nisu slike u nastavku: djevojka u crnom odijelu izgleda više vidljiva i sjajnija nego u košuljici s kockicama.

odjeća 2

Ako fotografirate za posao, bolje je izbjegavati zbijene stvari i odjeću od tankih tkanina, to će izgledati neustrašivo.

3. Nalazite se pod kutem fotoaparata

Nijedna djevojka ne želi izgledati veće nego što je stvarno (osim onih mršavih). Ima li stajati uspravno, stavljajući ramena i kukove paralelno s kamerom, izgledate više nego što stvarno jesu.

Otvorite ramena pod kutom prema kameri i okrenite lice prema njoj, a zatim ćete izgledati tanko i lijepo.

4. Ako je savijen, savijte se

Osoba koja stoji na fotografiji s ravnim rukama i nogama izgleda smiješno i neprirodno. Mnogo bolje izgleda glatko savijanje ruku i malo slobodnog prostora između ruku i tijela. Ova pozicija naglašava struk, stvarajući “satni efekt stakla”.

skrenite i savijte ga 34

Prebacite težinu na stražnju nogu, stavljajući koljeno lagano naprijed, bliže kameri. Činjenica da su oni bliži leći, slika izgleda veća, tako da premještanjem težine na stražnju nogu i uklanjanjem kukova daleko od leće, to ih čini manje.

5. Ispravite leđa

Čak i ako ste ukočeni, trebali biste napraviti mali napor na fotografiji i ispraviti leđa. Osobe s ravnim leđima izgledaju sigurne i uspješne.

osmijeh 6

6. Osmijeh

Da se prirodno nasmiješite, trebate se opustiti. Ali čak i tada nećete izgledati dobro, zbog prirodnog osmijeha i smijeha. Kada se stvarno smijemo ili nasmijemo, često bacamo bradicu na vrat, što stvara ružnu bok (dvostruko bradu).

noselfie 7
Zato, nasmijanjem na fotografiji, pokušajte disati kroz usta i staviti jezik iza gornjih zuba. Ovaj izigrati će vam pomoći osmijeh kako prirodno tako i lijepo.

7. Zaposliti profesionalnog fotografa

Ako vam ne treba samo nekoliko novih fotografija za avatar, već i punu predstavu za posao, bolje je provesti nekoliko tisuća za profesionalno fotografiranje, jer fotograf nije samo dobra kamera, to je iskustvo i znanje na ovom području.

Osim toga, profesionalne slike možete koristiti za deset godina, a za izračun za takvo vrijeme to ispada prilično jeftin.

8. Budite sami

Ovo je izvrsno pravilo, i vjerojatno najvažnija stvar. Zamrznuti komad stvarnosti na vašoj fotografiji pokazat će vam kako se osjećate. Stoga se najbolje opustiti i uživati ​​u snimanju.

Ako ste po prirodi veseli osoba, nemojte je sakriti, ako je ozbiljna, nemojte pokušavati neugodno izgledati. Najbolje fotografije su one na kojima se osoba potpuno izražava.