4 τρόποι να φτιάξεις ένα τριαντάφυλλο από το χαρτί

Σύμφωνα με το μύθο, όταν η Αφροδίτη αναδύθηκε από τη θάλασσα, ο αφρός από το σώμα της μετατράπηκε σε όμορφα λευκά τριαντάφυλλα. Και όταν η θεά κατέφυγε στο άλσος, όπου η αγαπημένη της πέθανε και έβλαψε τα αγκάθιά της, το λουλούρι έγινε κόκκινο. Έτσι υπήρχαν κόκκινα κόκκινα τριαντάφυλλα. Τώρα, για να διακοσμήσετε το σπίτι με αυτά τα φυτά, δεν χρειάζεται να κολυμπήσετε ή να τραυματιστείτε. Και από ένα πακέτο έγχρωμου χαρτιού βγαίνουν μπουμπούκια όλων των χρωμάτων του ουράνιου τόξου.

Εύκολα

Τριαντάφυλλο από χαρτί
tehnologi.su

Θα χρειαστούμε

 1. Πυκνό έγχρωμο χαρτί.
 2. Ένα μολύβι.
 3. Ψαλίδι.
 4. Κόλλα.

Πώς να το κάνετε

 1. Σχεδιάστε μια σπείρα στο τετράγωνο του χαρτιού. Μην στοχεύετε σε τέλειες γραμμές: όσο πιο τυχαία είναι το μοτίβο, τόσο πιο ενδιαφέρον θα είναι το τελειωμένο λουλούδι.
 2. Κόψτε μια λωρίδα χαρτιού κατά μήκος του επισημασμένου περιγράμματος.
 3. Πετάξτε σταθερά τη λωρίδα, ξεκινώντας από το κέντρο της σπείρας. Για τη δύναμη της κατασκευής, προσθέστε κάποια κόλλα στη βάση.
 4. Ένα τριαντάφυλλο από χαρτί είναι έτοιμο! Μπορείτε να προσθέσετε σε αυτό ένα φύλλο πράσινου χαρτονιού και φυτέψτε ένα μπουμπούκι σε ένα ξηρό κλαδί που βρίσκεται στην αυλή. Και μπορείτε να φτιάξετε μια δέσμη χαρτιού οποιουδήποτε χρώματος και μεγέθους.
Πώς να φτιάξετε τριαντάφυλλο από χαρτί
infoniac.ru

Κανονικά

Κυματοειδές χαρτί αυξήθηκε
happypoups / livejournal.com

Θα χρειαστούμε

 1. Κυματοειδές χαρτί.
 2. Ψαλίδι.
 3. Σύρμα ή κλαδί για το στέλεχος.
 4. Κολλητική ταινία.

Πώς να το κάνετε

 1. Κόψτε τα πέταλα από το χαρτί: 15 τεμάχια με τη μορφή καρδιών και 5 με τη μορφή σταγόνων.
 2. Τεντώστε κάθε πέταλο από το κέντρο στις άκρες για να του δώσετε ένα πιο φυσικό σχήμα και να λυγίσει.
 3. Διπλώστε τις άκρες των πετάλων με ένα μολύβι ή ένα στυλό.
 4. Αν έχετε έγχρωμη κολλητική ταινία, τυλίξτε το με ένα στέλεχος για φυσικότητα.
 5. Αρχίστε να χτίσει ένα λουλούδι: το πρώτο με τα σύρματα που συνδέονται πέταλα με τη μορφή σταγόνων, και στη συνέχεια – με τη μορφή της καρδιάς. Εάν είναι απαραίτητο, τοποθετήστε τα στρώματα με κολλητική ταινία.
 6. Εάν θέλετε, κάντε ένα πράσινο φύλλο για τη βάση του οφθαλμού.

Πώς να φτιάξετε τριαντάφυλλο από κυματοειδές χαρτί

Πώς να φτιάξετε ένα τριαντάφυλλο από χαρτί: συναρμολογώντας ένα λουλούδι

Πώς να κάνετε ένα τριαντάφυλλο από χαρτί: σχεδιασμός
happypoups / livejournal.com

Ένα τριαντάφυλλο από κυματοειδές χαρτί μπορεί να είναι οποιουδήποτε μεγέθους, μέχρι έναν γιγάντιο. Και τέτοια λουλούδια είναι τέλεια για την αρχική φωτογράφηση.

Τριαντάφυλλο από κυματοειδές χαρτί σε φωτογράφηση
siniykit.kiev.ua

Δύσκολο

Χειροτεχνία από χαρτί
levlvv / liveinternet.ru

Θα χρειαστούμε

 1. Χρωματισμένο χαρτί.
 2. Ψαλίδι.

Πώς να το κάνετε

 1. Κόψτε ένα φύλλο χαρτιού σε διαμήκεις λωρίδες πλάτους 1-5 cm (από 4 έως 20 τριαντάφυλλα μπορούν να γίνουν από ένα φύλλο).
 2. Λυγίστε τη λωρίδα διαγώνια, ακολουθώντας τις οδηγίες στη φωτογραφία. Δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται – προσπαθήστε να το κάνετε μόνοι σας.
Τριαντάφυλλο από χαρτί: κατασκευή
nyaskory.ru

Αδύνατο

Μόνο για την αυτοπεποίθηση: το τριαντάφυλλο Kawasaki.

Rose Kawasaki χαρτί
hand-made.by

Ο Toshikazu Kawasaki είναι ένας θεωρητικός του origami και καθηγητής των μαθηματικών στο Sasebo Technical College. Για να καταλάβουμε πώς να διπλώσετε το χαρτί αυξήθηκε Kawasaki σας ενθαρρύνουμε να διαβάσετε περισσότερα (και να αναπαραχθούν εντός του ίδιου άρθρου) διδασκαλίας, και γ βίντεο, που κατά μέσο όρο διαρκεί 10 έως 40 λεπτά.

Με λίγα λόγια: ένα κομμάτι χαρτί θα πρέπει να είναι πολλές φορές ελαχιστοποίηση, μεγιστοποίηση πολλές φορές, και στη συνέχεια διπλώνεται κατά μήκος απαλά γραμμών δίπλωσης. Ακούγεται εύκολο; Δοκιμάστε το αν είναι μέσα στην εξουσία σας.

Πώς να φτιάξετε ένα τριαντάφυλλο από ένα χαρτί Kawasaki
Tadashi Mori / youtube.com

Η δημιουργία χειροτεχνιών από χαρτί δεν είναι μόνο ενδιαφέρουσα αλλά και χρήσιμη. Αναπτύσσει προσεγμένες κινητικές δεξιότητες, υπομονή και ικανότητα αντιμετώπισης δυσκολιών. Επιπλέον είναι ένας τρόπος να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη διαδικασία δημιουργίας ομορφιάς.

Πόσα επίπεδα έχετε καταφέρει να ξεπεράσετε; Μοιραστείτε την επιτυχία σας στα σχόλια.