7 δωρεάν προγράμματα και υπηρεσίες web για αναγνώριση κειμένου

1. Φακός γραφείου

 • Αναγνωρίζει: λήψεις κάμερας.
 • Αποθηκεύει: DOCX, PPTX, PDF.

Αυτή η υπηρεσία από τη Microsoft μετατρέπει ένα smartphone ή μια κάμερα υπολογιστή σε έναν ισχυρό σαρωτή εγγράφων. Με το Office Lens, μπορείτε να αναγνωρίσετε κείμενο σε οποιοδήποτε φυσικό μέσο και να το αποθηκεύσετε σε μία από τις μορφές “γραφείου” ή σε μορφή PDF. Τα προκύπτοντα αρχεία κειμένου μπορούν να επεξεργαστούν σε Word, OneNote και άλλες υπηρεσίες της Microsoft που είναι ενσωματωμένες στο Office Lens.

2. Adobe Scan

 • Αναγνωρίζει: λήψεις κάμερας.
 • Αποθηκεύει: PDF.

Η Adobe Scan χρησιμοποιεί επίσης μια φωτογραφική μηχανή smartphone για τη σάρωση εγγράφων σε χαρτί, αλλά διατηρεί τα αντίγραφα μόνο σε μορφή PDF. Τα αποτελέσματα εξάγονται βολικά στην υπηρεσία Adobe Acrobat, η οποία σας επιτρέπει να επεξεργάζεστε αρχεία PDF: επισημάνετε, υπογραμμίζετε και διαχωρίζετε λέξεις, πραγματοποιείτε αναζήτηση κειμένου και προσθέτετε σχόλια.

3. Δωρεάν OCR στο Word

 • Αναγνωρίζει: JPG, TIF, BMP, GIF, PNG, EMF, WMF, JPE, ICO, JFIF, PCX, PSD, PCD, TGA και άλλες μορφές.
 • Αποθηκεύει: DOC, DOCX, TXT.

Αναγνώριση κειμένου: Δωρεάν OCR στο Word

Το πρόγραμμα ελεύθερης εφαρμογής OCR σε Word αναγνωρίζει εικόνες που έχουν επιλεγεί από τον χρήστη, εξάγοντας καθαρό κείμενο από αυτά χωρίς μορφοποίηση. Μπορεί να αντιγραφεί στο πρόχειρο, να αποθηκευτεί σε μορφή TXT ή να εξαχθεί στο Word.

Χρησιμοποιήστε το Ελεύθερο OCR στο Word →

4. FineReader Online

 • Αναγνωρίζει: JPG, TIF, BMP, PNG, PCX, DCX, PDF (δεν προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης).
 • Αποθηκεύει: DOC, DOCX, XLS, XLSX, ODT, TXT, RTF, PDF, PDF / Α.

Αναγνώριση κειμένου: FineReader Online

Ηλεκτρονική υπηρεσία, η οποία μετατρέπει όχι μόνο κείμενα αλλά και πίνακες. Δυστυχώς, οι ελεύθερες δυνατότητες του FineReader Online είναι περιορισμένες. Μετά την εγγραφή, θα είστε σε θέση να αναγνωρίσετε μόνο 10 σελίδες χωρίς πληρωμή. Αλλά κάθε μήνα θα χρεωθείτε για άλλες πέντε σελίδες ως μπόνους. Επομένως, η υπηρεσία είναι πιο κατάλληλη για όσους δεν χρειάζονται πολύ συχνά υπηρεσίες αναγνώρισης.

Χρησιμοποιήστε το FineReader Online →

5. Ηλεκτρονική OCR

 • Αναγνωρίζει: JPG, BMP, TIFF, GIF, PDF.
 • Αποθηκεύει: DOCX, XLSX, TXT.

Αναγνώριση κειμένου: Online OCR

Μια άλλη τοποθεσία με την οποία μπορείτε να αναγνωρίσετε κείμενα και πίνακες. Σε αντίθεση με το FineReader, το online OCR μπορεί να κάνει χωρίς εγγραφή. Παρόλο που μπορεί να χρειαστεί αν σκοπεύετε να κατεβάσετε περισσότερα αρχεία για αναγνώριση ταυτόχρονα. Ταυτόχρονα, το FineReader υποστηρίζει περισσότερες μορφές.

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία OCR →

6. Δωρεάν OCR

 • Αναγνωρίζει: JPG, GIF, TIFF BMP, PNG, PDF.
 • Αποθηκεύει: TXT.

Αναγνώριση κειμένου: Δωρεάν OCR

Το δωρεάν OCR είναι μια απλή ηλεκτρονική υπηρεσία που εξάγει κείμενο από αρχεία PDF και εικόνες. Το αποτέλεσμα της αναγνώρισης είναι καθαρό κείμενο χωρίς μορφοποίηση. Επιπροσθέτως, η υπηρεσία μπορεί να είναι κατώτερη με ακρίβεια στα προαναφερθέντα ανάλογα. Αλλά το Free OCR δεν απαιτεί εγγραφή και αντιμετωπίζει πολυγλωσσικά έγγραφα.

Χρησιμοποιήστε το Ελεύθερο OCR →

7. Microsoft OneNote

 • Αναγνωρίζει: δημοφιλείς μορφές εικόνας.
 • Αποθηκεύει: Τα αρχεία OneNote.

Αναγνώριση κειμένου: Microsoft OneNote

Στην έκδοση desktop του δημοφιλούς σημειωτή, το OneNote έχει επίσης μια λειτουργία αναγνώρισης κειμένου που λειτουργεί με εικόνες που φορτώνονται στην υπηρεσία. Εάν κάνετε δεξί κλικ στο στιγμιότυπο του εγγράφου και επιλέξετε “Εικόνα” → “Κείμενο” από το μενού που εμφανίζεται, όλο το περιεχόμενο κειμένου θα αντιγραφεί στο πρόχειρο.

Εάν δεν έχετε βρει ένα κατάλληλο πρόγραμμα, ρίξτε μια ματιά στις προηγούμενες συλλογές εφαρμογών Android και iOS.

  Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε για το σκι κατάβασης πριν πάτε στο κατάστημα ή το γραφείο μίσθωσης

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top