Πώς να επιλέξετε το τέλειο snowboard

Πώς να επιλέξετε ένα snowboard για το σκοπό αυτό

Όπως και στην περίπτωση του ορεινού σκι, όταν επιλέγετε ένα snowboard, πρέπει πρώτα απ ‘όλα να αποφασίσετε πού και πώς θα οδηγήσετε.

Σκάλισμα, άκαμπτος snowboard (Carving, Alpine)

Πώς να επιλέξετε ένα γλυπτό snowboard
snowboard-zezula.com

Οι μακριές και σκληρές χιονοσανίδες έχουν σχεδιαστεί για σκι υψηλής ταχύτητας σε προετοιμασμένες πλαγιές. Τέτοιες σανίδες χρησιμοποιούνται μόνο με άκαμπτα συνδετικά και μπότες, κατάλληλα για επαγγελματίες και προοδευτικούς αθλητές.

Οικιακά snowboards (Όλα τα βουνά)

Πώς να επιλέξετε ένα γενναιόδωρο snowboard
evo.com

Το όνομα μιλά για τον εαυτό του: αυτά τα snowboards είναι κατάλληλα για πατινάζ στις προετοιμασμένες διαδρομές και για εύκολο freeriding. Είναι λιγότερο άκαμπτο, με στενότερη μέση (το πιο στενό σημείο του snowboard), η οδήγηση είναι πιο εύκολη: δεν απαιτείται τέλεια τεχνική. Οι αρχάριοι θα πρέπει να επιλέξουν αυτά τα συμβούλια.

Snowboard για freeride (Freeride)

Πώς να επιλέξετε ένα snowboard για freeride
evo.com

Πρόκειται για σανίδες για απρόσκοπτες πλαγιές, κατάλληλες για σκι σε βαθύ χιόνι. Είναι μακρύτερα και ευρύτερα από τα καθολικά. Συχνά η μύτη είναι ευρύτερη από την ουρά.

Snowboards για freestyle (Freestyle, Park Σωλήνα)

Πώς να επιλέξετε ένα snowboard για freestyle
evo.com

Τέτοιες σανίδες είναι βραχύτερες και πιο μαλακό καθολική, συχνά η γεωμετρία του διπλού άκρου, που είναι τα ίδια άκρα, λόγω της οποίας ο αναβάτης μπορεί να συνεχίσει μετά το άλμα άλογο ως άτομο, καθώς και προς τα πίσω.

Μπορείτε να δείτε τον σκοπό του snowboard στην ετικέτα ή να ζητήσετε από τον σύμβουλο. Στα ηλεκτρονικά καταστήματα, κατά κανόνα, μπορείτε να ορίσετε την επιθυμητή παράμετρο στα φίλτρα των προϊόντων.

Πόσο καιρό και πόσο θα πρέπει να είναι ένα snowboard;

Η επόμενη σημαντική παράμετρος είναι το μήκος της σανίδας. Το snowboard επιλέγεται ανάλογα με την ανάπτυξη του αναβάτη λαμβάνοντας υπόψη το διορισμό του συμβουλίου.

 1. Ολόσωμη ή σκάλισμα snowboard θα πρέπει να είναι 15 cm μικρότερη από το ύψος σας. Για να βρείτε μια κατάλληλη σανίδα με το μάτι, βάλτε το δίπλα σας: η επάνω άκρη πρέπει να βρίσκεται στην περιοχή της μύτης ή του πηγουνιού σας.
 2. Snowboard για freeride θα πρέπει να είναι 10 cm μικρότερη από το ύψος σας.
 3. Για να επιλέξετε snowboard για freestyle, αφαιρέστε από την ανάπτυξή τους 8-10 cm.

Αν ζυγίζετε λίγο, αφαιρέστε από την παραληφθείσα τιμή των 5 cm. Αν έχετε εντυπωσιακή χροιά, αντίθετα, προσθέστε 5 cm.

Επίσης, η επιλογή του μήκους εξαρτάται από το επίπεδο του σκι: οι αρχάριοι πρέπει να αγοράσουν ένα snowboard για 2-3 εκατοστά περισσότερο από τους προχωρημένους αναβάτες.

Συχνά οι κατασκευαστές snowboard έχουν ειδικά τραπέζια στα οποία μπορείτε να βρείτε το ύψος και το βάρος σας και να μάθετε σε ποιο μήκος πρέπει να επιλέξει το σκάφος. Ο πίνακας μπορεί να βρίσκεται στον ιστότοπο του κατασκευαστή ή ακόμη και στο ίδιο το snowboard ή μάλλον στο αυτοκόλλητο της ολισθαίνουσας επιφάνειας, το οποίο δείχνει τα χαρακτηριστικά του πίνακα.

Το πλάτος των snowboard χωρίζεται σε:

 1. Στενό (στενό): πλάτος της μέσης μέχρι 250 mm.
 2. Standard (κανονικό): πλάτος μέσης 250-260 mm, πλάτος των άκρων μέχρι 300 mm.
 3. Μεσαίο (μεσαίο πλάτος): πλάτος μέσης 250-260 mm, πλάτος των άκρων από 300 mm.
 4. Ευρεία (πλάτος): πλάτος μέσης από 260 mm.

Επιλέξτε το πλάτος του snowboard ανάλογα με το μέγεθος του ποδιού. Εάν το μέγεθος είναι μεγαλύτερο από 44, αξίζει να παίρνετε μέσα ή ευρεία.

Σχέδια και υλικά από snowboard

Υπάρχουν δύο βασικά σχέδια των snowboard και των συνδυασμών τους:

 1. Καπάκι (καπάκι)). Ο πυρήνας του snowboard στην κορυφή είναι κλειστός από ένα μονολιθικό κάλυμμα και από κάτω από μια ολισθαίνουσα επιφάνεια. Αυτές οι σανίδες είναι ευκολότερο να παραχθούν (καλά, και να επισκευαστούν επίσης), αλλά επειδή είναι φθηνότερες. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα σάντουιτς, κατά τη διάρκεια της πτώσης το καπάκι μπορεί να χωριστεί: το καπάκι θα απομακρυνθεί από την επιφάνεια ολίσθησης.
 2. Σάντουιτς (σάντουιτς). Ο πυρήνας, η ολισθαίνουσα επιφάνεια και το ανώτερο διακοσμητικό κάλυμμα πιέζονται υπό πίεση. Το αποτέλεσμα είναι μια στιβαρή κατασκευή διαφόρων στρωμάτων. Εάν μπορείτε να σπάσετε ένα τέτοιο snowboard, θα είναι πιο δύσκολο να το διορθώσετε. Επιπλέον, τα σάντουιτς είναι πιο ακριβά.
 3. Συνδυασμένες δομές. Συχνά στην παραγωγή snowboards χρησιμοποιούνται και οι δύο τεχνολογίες. Λόγω των άκρων του σάντουιτς, το snowboard γίνεται πιο ανθεκτικό και το μεσαίο καπάκι προσφέρει ευκολία.

  Πώς να βάψετε τα μαλλιά σας χωρίς να διακυβεύετε την ομορφιά τους

Ο πυρήνας ενός snowboard

Οι πυρήνες των snowboard είναι κατασκευασμένοι από διαφορετικά υλικά:

 1. Ξυλεία οξιάς, τέφρας, λεύκας, δρυός, ερυθρελάτης, πεύκου. Ο πυρήνας από ξύλο αντιστέκεται στα φορτία κραδασμών και κραδασμών. Ορισμένες snowboard Mervin παράγονται με έναν πυρήνα από γενετικά τροποποιημένο ξύλο χωρίς δαχτυλίδια. Πιστεύεται ότι αυτό έχει μια καλή επίδραση στην ελαστικότητα και τη δύναμη.
 2. Ξύλα και αφρούς. Λόγω του αφρού, οι snowboard γίνονται ευκολότερες και φθηνότερες. Ωστόσο, αυτό μειώνει την ελαστικότητά τους και την αντοχή τους στις δονήσεις.
 3. Συνδυασμοί διαφορετικών υλικών. Ο συνδυασμός ξύλου, άνθρακα και αλουμινίου παρέχει ακαμψία και ελαφρότητα στη χιονοσανίδα. Υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί, νέες εξελίξεις αναδύονται συνεχώς.

Ολισθαίνουσα επιφάνεια

Υπάρχουν δύο παραλλαγές της ολισθαίνουσας επιφάνειας:

 1. Επιφάνεια από εξωθημένο πολυαιθυλένιο (εξωθημένο). Είναι φθηνότερο, δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα, και εάν είναι κατεστραμμένο – δαπανηρές επισκευές.
 2. Επιφάνεια συντηγμένου πολυαιθυλενίου (φρυγμένη). Η σκόνη πολυαιθυλενίου συντήκεται υπό την επίδραση της υψηλής θερμοκρασίας και της υψηλής πίεσης. Μια τέτοια επιφάνεια έχει μια πορώδη δομή που απορροφά το φρεάτιο της αλοιφής και γλιστρά καλύτερα. Επιπλέον, δεν φοβάται τις γρατζουνιές και τα μικρά παγωμένα ψίχουλα. Ωστόσο, θα είναι πιο δύσκολο να το επισκευάσουμε.

Ποια πρέπει να είναι η εκτροπή ενός snowboard

Μια σημαντική παράμετρος κατά την επιλογή είναι ο τύπος της παραμόρφωσης. Αυτό επηρεάζει άμεσα την ευκολία διαχείρισης ενός snowboard.

Πώς να επιλέξετε ένα snowboard: τύποι παραμορφώσεων
Τύποι παραμορφώσεων
 1. Κλασσική ή κάμψη βάρους (κάμπερ). Ένα τέτοιο snowboard έχει ένα κεντρικό τμήμα ανυψωμένο. Όταν ο μοτοσικλετιστής ανεβαίνει στον πίνακα, η πίεση κατανέμεται ομοιόμορφα σε ολόκληρη την επιφάνεια. Η μάθηση σχετικά με τις χιονοσανίδες με μια κλασσική εκτροπή είναι αρκετά δύσκολη: το πατινάζ απαιτεί καλή τεχνική, τα λάθη δεν συγχωρούνται. Ως εκ τούτου, για αρχάριους, ένας άλλος τύπος εκτροπής είναι καλύτερος: ένας rocker.
 2. Rocker (μπανάνα, ροκ). Το κεντρικό τμήμα του snowboard αγγίζει το έδαφος και τα άκρα είναι τοξωτά. Η μορφή του τόξου διευκολύνει τη μάθηση: σε βάρος ενός σημείου στήριξης, ο πίνακας είναι πιό υπακοής και εύκολος στη λειτουργία του, αλλά μετακινείται πίσω από σας με οποιαδήποτε κίνηση του σώματος.
  Snowboard με μια στροφή συχνά επιλέγεται freestyle: rocker καλό για τις μεγάλες-Air (άλμα) και jibbing (ολίσθηση στις ράγες και άλλες επιφάνειες). Κατάλληλο ροκ και για freeride.
 3. Μηδενική κάμψη (επίπεδη). Το κεντρικό τμήμα αυτού του snowboard είναι απολύτως επίπεδο και τα άκρα ανεβαίνουν πάνω από το έδαφος. Είναι ιδανικό τόσο για ξεκούραστο νεωτερισμό πατινάζ όσο και για κόλπα freestyler.
 4. Συνδυασμένες παραμορφώσεις. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός υβριδικών καμπυλών: κύρτωμα-rocker-κύρτωμα (όπως φαίνεται παραπάνω), rocker-κύρτωμα-rocker (εκτροπή freeride), rocker-επίπεδη-rocker και πολλοί άλλοι. Λόγω του συνδυασμού των στροφών, ορισμένα χαρακτηριστικά της αύξησης του snowboard. Για παράδειγμα, ταχύτητα ή ευκολία ελέγχου.

Kanty

Kants – στενές λωρίδες από χάλυβα κατά μήκος των άκρων του snowboard, που επιτρέπουν στον αναβάτη να κάνει αιχμηρές στροφές – μπορούν να χωριστούν σε δύο τύπους:

 1. Άμεση – το πιο συνηθισμένο άκρο. Μπορεί να είναι μεγάλη (σε όλο το μήκος του σκάφους) ή να περιορίζεται όταν το μπροστινό ή πίσω μέρος δεν προστατεύονται οι σωληνώσεις (συχνά συναντώνται σε snowboarding freeride, μειώνοντας το βάρος του διοικητικού συμβουλίου).
 2. Magne Traction – μια ειδική εταιρεία ανάπτυξης Mervin. Είναι ένα κυματιστό άκρο που μοιάζει με ένα μαχαίρι για τυρί.

  Πώς να επιλέξετε ένα καλό σίδερο για το σπίτι σας

Πώς να επιλέξετε ένα snowboard: Κυματοειδές περίγραμμα Magne Traction
Κυματοειδής άκρη με μαγνητική πρόσφυση

Λόγω πέντε ή επτά σημείων στήριξης της άκρης μπορείτε να γυρίσετε χωρίς προβλήματα σε οποιαδήποτε επιφάνεια, ακόμη και σε μια κρούστα πάγου.

Γεωμετρία

Τα snowboards διαφέρουν στην τοποθέτηση υποθηκών – τρύπες από χάλυβα για συνδετήρες. Υπάρχουν τρεις τύποι:

 1. Κατεύθυνση (κατευθυντικό). Σε κατευθυνόμενα snowboards, τα ενυπόθηκα δάνεια αντισταθμίζονται, έτσι ώστε είτε η μύτη είτε η ουρά του σκάφους να είναι μακρύτερη. Μπορείτε να πάτε μόνο προς μια κατεύθυνση – κάτω από το βουνό. Για να αυξηθεί η σταθερότητα και η σταθερότητα, η μύτη του snowboard γίνεται συνήθως πιο μαλακή από την ουρά. Οι κατευθυντικές χιονοσανίδες χρησιμοποιούνται για σκάλισμα και freeriding.
 2. Διπλός τύπος (δίδυμο άκρο). Αυτές είναι απολύτως συμμετρικές σανίδες, οι οποίες χρησιμοποιούνται συχνά για πατινάζ στο πάρκο. Δεδομένου ότι η μύτη και η ουρά έχουν το ίδιο μήκος και ακαμψία, μπορείτε να πάτε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.
 3. Κατευθυντικός τύπος διπλού τύπου (δίδυμος-κατευθυντικός άξονας). Σε τέτοιες συμβουλές υπάρχει μια μικρή μετατόπιση υποθηκών και διαφορές στην ακαμψία της μύτης και της ουράς. Μια πιο σκληρή ουρά παρέχει σταθερότητα και μια επιμήκης μύτη προσφέρει πλεονεκτήματα όταν οδηγείτε σε παρθένο έδαφος. Οι snowboard με αυτή τη γεωμετρία επιλέγονται για freeride και cross-country skiing με μεγάλη ταχύτητα.

Σχετικά μεταξύ τους, τα ενυπόθηκα δάνεια μπορούν επίσης να τοποθετηθούν με διαφορετικούς τρόπους.

Πώς να επιλέξετε ένα snowboard: Τύποι συστημάτων στερέωσης

 1. 4 × 4. Τα ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια βρίσκονται σε απόσταση 4 εκατοστών μεταξύ τους, τόσο οριζόντια όσο και κατακόρυφα.
 2. 2 × 4. Κάθετα, τα στεγαστικά δάνεια βρίσκονται σε απόσταση 4 εκατοστών μεταξύ τους και οριζόντια – σε απόσταση 2 εκατοστών.
 3. 3D μοτίβο. Πρόκειται για υποθήκες με τη μορφή ρομβοειδών. Αυτά χρησιμοποιούνται μόνο σε πίνακες Burton.
 4. Απεριόριστο σύστημα καναλιών (ICS) Είναι η ανάπτυξη του Burton. Οι βίδες δεν είναι βιδωμένες αλλά τοποθετούνται σε ειδική σκάφη στο ταμπλό. Αυτό καθιστά εύκολη την αλλαγή της θέσης των συνδετήρων.
Πώς να επιλέξετε ένα snowboard: ICS board και EST mount
Πίνακας ICS και συναρμολόγηση EST

Οι πίνακες ICS χρειάζονται ειδικά συνδετικά στοιχεία, ιδανικά EST από την Burton. Ορισμένες συμβατικές βάσεις πωλούνται με ειδικό δίσκο προσαρμογέα, με το οποίο μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε με ένα συμβατικό πίνακα είτε με ένα snowboard ICS.

Πώς να επιλέξετε συνδετήρες

Πρώτον, θα αναλύσουμε τα βασικά στοιχεία της στερέωσης και στη συνέχεια θα μιλήσουμε για το πώς να επιλέξετε την επιλογή για τις ανάγκες σας.

Πώς να επιλέξετε ένα snowboard: Από τι αποτελείται η βάση;

 1. Βάση – τη βάση στερέωσης.
 2. Highback – Πίσω, στερεώνοντας τη φτέρνα της μπότας.
 3. Arc – ωστικό έδρανο.
 4. Λουριά – Δύο ζώνες που ασφαλίζουν το μπροστινό μέρος της μπότας.
 5. Buckley – Δύο συνδετήρες.
 6. Πεταλούδα αερίου – αναδιπλούμενη ταινία στο δάκτυλο, που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το μήκος της.

Είδη συνδετήρων

Συνδετήρες με δύο συνδετήρες (Ζώνη)

Πώς να επιλέξετε ένα snowboard: Strap-in
evo.com

Αυτοί είναι οι πιο συνηθισμένοι συνδετήρες. Για να βάλετε τέτοιους συνδετήρες, πρέπει να ξεδιπλώσετε τους δύο ιμάντες, να βάλετε το πόδι και να στερεώσετε τους ιμάντες.

Υπάρχουν επίσης επιλογές με μια ειδική λωρίδα κάτω – capstrap (capstrap). Πιάσε το δάχτυλο της μπότας όχι μόνο μπροστά, αλλά και από πάνω, πιέζοντας με ασφάλεια στη βάση.

Πώς να επιλέξετε ένα snowboard: Οδηγήστε με capstrap
Τοποθέτηση με capstrap. shayboarder.com

Με αναδιπλούμενη μπροστινή πλευρά (πίσω)

Πώς να επιλέξετε ένα snowboard: Στερέωση με πτυσσόμενη καρότσα
evo.com

Αυτά είναι μοντέλα που μπορούν να κουμπωθούν πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Σε τέτοιους συνδετήρες, οι λωρίδες αλληλοσυνδέονται για καλύτερη στερέωση του παπουτσιού. Για να τα τοποθετήσετε, πρέπει να ξαπλώσετε το Highback, να βάλετε το πόδι και στη συνέχεια να το επιστρέψετε στη θέση του.

  Κορυφαίες 15 κινεζικές ταινίες

Ενσωματωμένα στηρίγματα

Ενσωματωμένα στηρίγματα
saltypeaks.com

Αυτό είναι ένα σύστημα στο οποίο η εκκίνηση κάνει κλικ όταν ο αναβάτης βγει στη βάση. Από τη μία πλευρά, είναι πιο εύκολο να διορθώσετε τα παπούτσια, από την άλλη – στο συνημμένο μπορεί nabitsya χιόνι και στη συνέχεια στερεώστε το να είναι προβληματική.

Επιπλέον, για το βήμα στην δέστρες χρειάζονται ειδική σκληρά παπούτσια, γι ‘αυτό είναι καλύτερα να μην τα αγοράσουν, αν θέλετε ένα ήσυχο και χαλαρωτικό σκι ή μπορείτε να πάρετε για πρώτη φορά σε ένα snowboard. Είναι καλύτερα για αρχάριους να επιλέξουν μαλακές συνδέσεις με όχι πολύ ισχυρή στερέωση ενός ποδιού από λωρίδες.

EST συνδετήρες

Πώς να επιλέξετε ένα snowboard: EST mounts
traektoria.ru

Αυτά είναι μοντέλα για πίνακες IST με σύστημα καναλιών από τη Burton. Σε αντίθεση με τους συμβατικούς συνδέσμους, το EST έχει μια ελαφριά βάση και πάνω του αντί των συνήθων οπών – δρομείς και αυτιά.

Σε αυτά τα αυτιά εισάγονται δύο βίδες που στερεώνουν το EST στη σανίδα και σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε τη θέση των συνδετήρων.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο: οι συνδέσεις πρέπει πάντα να επιλέγονται μαζί με τα παπούτσια.

Πώς να επιλέξετε μπότες snowboard

Ακατάλληλα

Το κύριο κριτήριο για την επιλογή παπουτσιών είναι η ακαμψία. Είναι σε αυτό θα εξαρτηθεί από την άνεσή σας κατά τη διάρκεια του σκι και πόσο εύκολο θα είναι να διαχειριστεί ένα snowboard.

Δυσκαμψία προσδιορίζεται σε μια κλίμακα από το 1 έως το 10. Πάνω από πέντε – μπότες για προχωρημένους και επαγγελματίες αναβάτες, για εκείνους που έχουν προμηθεύσει τον εξοπλισμό και σχεδιάζει να οδηγήσει σε υψηλή ταχύτητα για προετοιμασμένοι κομμάτια.

Τα ισχυρότερα παπούτσια παρέχουν καλό έλεγχο, αλλά είναι μάλλον άβολα, ειδικά αν είστε αρχάριος.

Μοντέλα με σκληρότητα μεταξύ τριών και πέντε θα ταιριάζουν σε αρχάριους snowboarders και freeride και freestyle ειδικούς. Σε αυτές τις μάλλον μαλακά άνετα παπούτσια για να περπατήσει χωρίς ένα snowboard, θα πρέπει να έχετε κατά τη διάρκεια αναβάσεις στις άγριες πλαγιές. Επιπλέον, δεν βλάπτουν τα πόδια σας κατά τη διάρκεια των αλμάτων από το εφαλτήριο.

Υπάρχουν επίσης μπότες με δυνατότητα αντικατάστασης ακαμψίας. Σε αυτά παρέχονται ειδικά πλαστικά ένθετα, λόγω των οποίων ποικίλλει η ακαμψία στην καθορισμένη περιοχή. Για παράδειγμα, χωρίς ένθετα, η ακαμψία των παπουτσιών είναι τέσσερα, και με αυτά – επτά. Τέτοια παπούτσια θα είναι χρήσιμα για όσους πρόκειται να οδηγήσουν σε άγριες και προετοιμασμένες πλαγιές.

Με σκληρότητα από ένα έως τρία παράγονται κυρίως παιδικά παπούτσια.

Τύπος χύτευσης

Κλασική ραφή

Μπότες για σνόουμπορντ: Κλασική κάλτσα
evo.com

Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη ραφή, η οποία πρέπει να σφίγγεται με το χέρι. Παρά την απλότητα, πολλοί επαγγελματίες αθλητές επιλέγουν τέτοια παπούτσια, επειδή τα θεωρούν πιο αξιόπιστα.

Boa σύστημα

Μπότες για σνόουμπορντ: σύστημα Boa
evo.com

Αυτός ο τροχός, ο οποίος σφίγγει αυτόματα τα κορδόνια κατά τη στροφή. Με ένα τέτοιο σύστημα, το κορδόνι απαιτεί πολύ λιγότερο χρόνο.

Σφίξιμο

Μπότες από snowboard με ρουφηξιά
evo.com

Με ταχύτητα και ευκολία, κάτι μεταξύ των κλασικών και του Boa. Δεν ξοδεύετε πολύ χρόνο, αλλά δεν βασίζεστε σε έναν πολύπλοκο μηχανισμό.

Προσπαθώντας τα παπούτσια, δώστε προσοχή στο πώς συμπεριφέρονται όταν περπατάτε. Αν στην πλήρως λαστιχένια μπότα με ανύψωση στη φτέρνα του ποδιού έρχεται μακριά, δεν σας ταιριάζει. Η μπότα θα πρέπει να στερεώσει το πόδι καλά: αυτό θα σας επιτρέψει να αποφύγετε τραυματισμούς κατά την οδήγηση.

Αυτό είναι όλο. Εάν έχετε συμβουλές για την επιλογή ενός snowboard, mounts και παπούτσια, γράψτε σχόλια.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top