Πώς να ελέγξετε την κατάσταση κλειδώματος ενεργοποίησης iCloud στο iPhone ή το iPad

Οι τρέχουσες τιμές για τον εξοπλισμό της Apple κάνουν πολλά να δούμε στη δευτερογενή αγορά κατά την αγορά ενός iPhone ή iPad. Εκεί μπορείτε να αγοράσετε το πολυπόθητο gadget σε πιο ευνοϊκή τιμή, αλλά αξίζει να είστε πολύ προσεκτικοί ώστε να μην πέσετε στα χέρια απατεώνων που μπορούν να πουλήσουν “τούβλα” σε αξιόπιστους πελάτες.

Σχετικά με την αποκλεισμό ενεργοποίησης

Πιθανότατα γνωρίζετε για το Lock Activation, το οποίο εμφανίστηκε στο iOS 7 (αν όχι, τότε καλύτερα να το ξέρετε τώρα και όχι μετά την αγορά μιας κλειδωμένης συσκευής iOS). Η ουσία του έγκειται στο γεγονός ότι όταν ενεργοποιείτε τη λειτουργία “Βρείτε το iPhone / iPad”, η συσκευή δεσμεύεται στο αναγνωριστικό του κατόχου. Σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής του gadget για να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε, θα χρειαστεί να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης από το αναγνωριστικό της Apple.

Εδώ αρχίζει η πιο ενδιαφέρουσα. Οι περιπτώσεις κατά τις οποίες οι ανέντιμοι πωλητές πωλούν αποκλεισμένα iPhones και iPads είναι πολύ συχνά. Αγοράζετε ένα smartphone ή tablet με το πρόστιμο ενός εργαζομένου και όταν το ενεργοποιείτε, ανακαλύπτετε μια οθόνη κλειδώματος και ένα αίτημα για είσοδο στον κωδικό πρόσβασης Apple ID, τον οποίο ούτε εσείς ούτε ο πωλητής γνωρίζετε. Αυτό είναι αδιέξοδο. Δεν μπορείτε να παρακάμψετε την κλειδαριά iCloud. Δεν υπάρχει τρόπος. Γενικά.

Πώς να ελέγξετε

Στιγμιότυπο οθόνης 2015-09-07 στις 16.58.03

Ευτυχώς, για να προστατεύσετε τον εαυτό σας κατά την αγορά ενός iPhone ή iPad με τα χέρια σας μπορεί. Και γι ‘αυτό δεν χρειάζεται να είσαι ιδιοφυΐα στο μέτωπο.

  1. Ρωτήστε τον πωλητή IMEI ή τον αύξοντα αριθμό της συσκευής iOS (η άρνηση θα πρέπει να σας δώσει μια ευκαιρία να προβληματιστείτε για την αξιοπρέπεια του).
  2. Πηγαίνετε στον ιστότοπο της Apple και μεταβείτε στη σελίδα ελέγχου κλειδώματος ενεργοποίησης.
  3. Εισαγάγετε το captcha και κάντε κλικ στο κουμπί “Συνέχεια”.

Στιγμιότυπο οθόνης 2015-09-07 στις 17.02.46

Μετά από αυτό, η υπηρεσία θα δώσει μια απάντηση και αν αποδειχθεί ότι η συσκευή εξακολουθεί να είναι συνδεδεμένη με αναγνωριστικό της Apple, μην το αγοράζετε μέχρι ο πωλητής να απορρίψει την κλειδαριά ενεργοποίησης. Πώς να το επαληθεύσετε αυτό, ξέρετε ήδη.