Ένα απλό τελετουργικό το πρωί από τον συγγραφέα του βιβλίου “Η μαγεία του πρωινού” του Hal Elrod

Τι είναι αυτό το βιβλίο;

Η κύρια ιδέα του βιβλίου “Η μαγεία του πρωινού” είναι πολύ απλή: πρέπει να αφιερώσετε τον εαυτό σας καθημερινά στην αυτοπεποίθηση και αυτό θα αλλάξει τη ζωή σας προς το καλύτερο.

Βιβλίο Hal Ελροντ είναι πολύ Αμερικής: Το στυλ του είναι παρόμοιο με το κήρυγμα του ιερέα ή την απόδοση ενός κινητήριος ομιλητής. Μέσα από το κείμενο ο συγγραφέας προσπαθεί να μεταδώσει το πάθος, την εμπιστοσύνη, το κέφι, θετική στάση, η οποία είναι εγγενής στην αμερικανική κουλτούρα, αλλά δεν είναι πάντα σαφές στον αναγνώστη με μια διαφορετική νοοτροπία. Το βιβλίο είναι από πολλές απόψεις παρόμοια με τη δημιουργία του Napoleon Hill, Anthony Robbins, Τζιμ Ρον: έχει πολλές επαναλήψεις, μια πολύ απλή γλώσσα, και το ίδιο το περιεχόμενο είναι ένα μείγμα από όλες τις ιδέες για την επιτυχία και την αυτο-βελτίωση.

Φαίνεται ότι στο είδος της λογοτεχνίας για την αυτοβοήθεια είναι δύσκολο να δημιουργηθεί κάτι πρωτότυπο, αλλά το βιβλίο του Hal Elrod έχει διάφορα χαρακτηριστικά που το διακρίνουν από τους άλλους.

Πρώτον, η ιστορία του συγγραφέα αξίζει την προσοχή: έπεσε σε ένα τρομερό ατύχημα πολύ νέος. Στο αυτοκίνητό του σε μια έξαλλη ταχύτητα έπεσε το αυτοκίνητο με έναν μεθυσμένο οδηγό στο τιμόνι. Ο συγγραφέας επέζησε από κλινικό θάνατο, έλαβε πολλαπλά κατάγματα, λόγω εγκεφαλικού τραύματος είχε σοβαρά προβλήματα μνήμης και οι γιατροί αμφέβαλλαν ότι θα μπορούσε να περπατήσει. Αντίθετα από τις προβλέψεις, ο Hal δεν μπορούσε μόνο να περπατήσει, αλλά και να γίνει υπερμαραθώνιος, αν και δεν του αρέσει ιδιαίτερα να τρέχει πριν από το ατύχημα.

Ωστόσο, ακόμη και μια πιο σοβαρή δοκιμασία για τον εαυτό του, ο Hal καλεί την κρίση του 2008, όταν σοβαρά οικονομικά προβλήματα σχεδόν τον οδήγησαν στην αυτοκτονία. Αλλά αυτή τη φορά ο Χαλ δεν εγκατέλειψε και βρήκε τη δύναμη να αναδημιουργήσει τη ζωή των ονείρων του.

Δεύτερον, εκτός από την κινητήρια προσφυγές και ιστορίες από τη ζωή του Hal Ελροντ και τους φίλους του, το βιβλίο περιγράφει το κύριο πράγμα – ότι ο συγγραφέας παρουσιάζει ως ένα αποτελεσματικό και απλό εργαλείο για να κάνει τη διαφορά – μια μέθοδο υπέροχο πρωινό.

Ποια είναι η μέθοδος “υπέροχο πρωινό”;

Η ουσία του είναι να ξυπνήσει νωρίς κάθε πρωί για να εκτελέσει το τελετουργικό της αυτο-βελτίωσης – την ανάπτυξη των ψυχικών, ψυχολογικών, σωματικών πτυχών της προσωπικότητας κάποιου.

Η μέθοδος έχει ως στόχο να κάνει κάθε αναγέννηση τόσο ευτυχισμένη και συναρπαστική όσο το πρωί πριν από τα πιο ευχάριστα γεγονότα: μια γιορτή, ένα γάμο ή ένα πολυαναμενόμενο ταξίδι. Όλοι συμφωνούν ότι η προσδοκία των χαρούμενων γεγονότων ενεργοποιείται, ανεξάρτητα από το χρονικό διάστημα που κατάφερε να περάσει τη νύχτα πριν. Η “υπέροχη πρωινή” μέθοδος στοχεύει στην αναδημιουργία των αισθήσεων της πρόβλεψης ενός θαύματος με κάθε αφύπνιση.

Γιατί είναι η μέθοδος για το πρωί;

Επειδή συνήθως η πρωινή διάθεση καθορίζει όλη την ημέρα. Ειδικά πολυάσχολους ανθρώπους, να ξυπνήσει νωρίς, μπορεί να βρει χρόνο μόνο για τον εαυτό μου, γιατί κατά τη διάρκεια της ημέρας ή το βράδυ γίνεται ένα πρόβλημα: την πρόληψη της εγκατάλειψης ή απλά δεν παραμένουν δυνάμεις για οτιδήποτε άλλο εκτός τηλεόρασης. Ωστόσο, οι άνθρωποι που εργάζονται σε βάρδιες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη μέθοδο όχι το πρωί, αλλά απλά αμέσως μετά το ξύπνημα.

Αλλά τι γίνεται αν είμαι κουκουβάγια;

Είναι ενδιαφέρον ότι ο ίδιος ο συγγραφέας θεωρούσε τον εαυτό του ως κουκουβάγια πριν αρχίσει να ασκεί το «υπέροχο πρωινό». Ωστόσο, αυτό τουλάχιστον δεν τον εμπόδισε να σηκωθεί νωρίς, γεγονός που τον έπεισε για τη σύμβαση της διαίρεσης των ανθρώπων σε κουάρες και κουκουβάγιες. Ο συγγραφέας εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι η αντίληψή μας εξαρτάται από τις προσωπικές μας συμπεριφορές. Εάν είμαστε σίγουροι ότι μια πρόωρη άνοδος θα μας επηρεάσει άσχημα, θα είναι έτσι στην πραγματικότητα. Ταυτόχρονα, εφαρμόζοντας το “θαυμάσιο πρωινό”, μπορούμε να αλλάξουμε τις δικές μας στάσεις.

Επιπλέον, για τη σωστή συγγραφέας ξύπνημα συμβουλεύει να χρησιμοποιούν προσπάθησα να φανταστώ τη ζωή hacking: τον ύπνο διατυπώνει στόχους για το πρωί, αφαιρέστε το ξυπνητήρι μακριά το πρωί για να πιει νερό, βουρτσίζετε τα δόντια σας και να θέσει σε αθλητικά.

Τι ακριβώς πρέπει να κάνετε το πρωί;

«Η μαγεία του πρωινού», Hal Halrod
Julian Bialowas / Unsplash.com

Ο Hal Elrod δίνει την ελευθερία να το καθορίσει μόνος του (το κυριότερο είναι ότι οι ενέργειες στοχεύουν στην αυτο-ανάπτυξη), αλλά δίνει μια συμβουλή με τη μορφή του προγράμματος του.

«Μια υπέροχη πρωί,» ο συγγραφέας διαρκεί μια ώρα και αποτελείται από σιωπής (συμπεριλαμβανομένου του διαλογισμού), επιβεβαιώσεις (η επανάληψη θετικές δηλώσεις), απεικόνιση, journaling, την ανάγνωση, την ανάπτυξη της λογοτεχνίας και της άσκησης.

Το πρωινό τελετουργικό δεν χρειάζεται να διαρκεί μια ώρα, όλες οι ενέργειες μπορούν να μειωθούν μέχρι ένα λεπτό.

Και γιατί χρειαζόμαστε διαλογισμό, επιβεβαιώσεις και οπτικοποίηση;

Πολλοί άνθρωποι είναι σκεπτικοί σχετικά με αυτές τις πρακτικές, αλλά το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται από παγκοσμίου φήμης αθλητές και αστέρια του πρώτου μεγέθους είναι σημαντική. Ίσως αξίζει να διστάσετε να παρακάμψετε το σκεπτικισμό και να προσπαθήσετε να εφαρμόσετε αυτές τις μεθόδους για κάποιο χρονικό διάστημα, επειδή είναι αρκετά απλές.

Ο διαλογισμός είναι η πρακτική των ψυχικών ασκήσεων που προήλθαν από την Ανατολή και κέρδισαν δημοτικότητα στη Δύση. Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι ο διαλογισμός έχει ευεργετική επίδραση στη σωματική και πνευματική κατάσταση ενός ατόμου. Υπάρχουν πολλοί τύποι διαλογισμού, ο συγγραφέας προσφέρει την απλούστερη επιλογή – συγκέντρωση στην αναπνοή και την τρέχουσα στιγμή.

Οι βεβαιώσεις είναι θετικές διατυπώσεις που πρέπει να επαναλαμβάνονται σε τακτική βάση. Αυτή η πρακτική αποσκοπεί στον επαναπρογραμματισμό της καταστροφικής στάσης τους σε θετικές. Στην πραγματικότητα, είναι ένα μέσο να πεισθεί κανείς για τη δύναμη, τη σημασία, την εμπιστοσύνη του. Ο Hal Elrod δίνει μερικές πολύτιμες συμβουλές για το πώς να διατυπώσετε την επιβεβαίωσή σας έτσι ώστε να λειτουργεί:

  • Πρώτα πρέπει να καθορίσετε σαφώς τι και γιατί θέλετε.
  • Τότε καταλάβετε τι είδους άτομο πρέπει να είστε και τι πρέπει να κάνετε για να επιτύχετε αυτό που θέλετε.
  • Τέλος, προσθέστε στην επιβεβαίωσή σας τις εμπνευσμένες και φιλοσοφικές σκέψεις των εξαιρετικών ανθρώπων.

Απομένει μόνο να μάθει, να επαναλαμβάνει τακτικά και να βελτιώνει την επιβεβαίωση όπως είναι απαραίτητο.

Η απεικόνιση είναι η δημιουργία της οπτικής εικόνας της επιθυμητής ζωής. Πολλοί διάσημοι αθλητές χρησιμοποιούν ενεργά την οπτικοποίηση, παρουσιάζοντας εκ των προτέρων τις κινήσεις τους. Οι απλοί άνθρωποι ασχολούνται επίσης με την απεικόνιση, αλλά κυρίως είναι αρνητικοί. Ο Hal Elrod είναι πεπεισμένος ότι η αρνητική σκέψη έχει καταστρεπτική επίδραση στην κατάσταση του νου και του σώματος, που επηρεάζει την ποιότητα της ζωής. Για να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής, πρέπει να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας για να αναπαριστάτε θετικές εικόνες – πώς να κάνετε κάτι σωστό, πώς να αντιμετωπίζετε προβλήματα, πώς να επιτύχετε αυτό που θέλετε.

Είναι αυτό που χρειάζεται να κάνετε καθημερινά;

Ναι. Είναι σημαντικό ότι η αυτο-βελτίωση γίνεται μια συνήθεια, η οποία, σύμφωνα με τον συγγραφέα, διαμορφώνεται σε 30 ημέρες.

Το κύριο πράγμα στο σχηματισμό μιας νέας συνήθειας είναι η σωστή στρατηγική, η οποία συνίσταται στην κατανόηση του τι θα είναι αρχικά δύσκολο και θα αντιμετωπίσετε δυσφορία.

Αλλά μέσα σε 30 μέρες όλες οι προσπάθειές σας θα ανταμειφθούν και θα χαράξετε το πρωί για να εκτελέσετε το τελετουργικό σας.

Γιατί έγινε η δημοφιλής μέθοδος “υπέροχο πρωινό”;

Ο Hal Elrod μιλάει για την εμπειρία του και για την εμπειρία των ανθρώπων στους οποίους βοήθησε επίσης να αλλάξει τη ζωή προς το καλύτερο. Είναι σίγουρος ότι η πρακτική του “υπέροχου πρωινού” θα αλλάξει τη ζωή οποιουδήποτε προσώπου προς το καλύτερο.

Η επιτυχία της μεθόδου και του βιβλίου προσδιόρισε έναν συνδυασμό παραγόντων: την ιστορία που επιβεβαιώνει τη ζωή του ατόμου που ξεπέρασε τις συνθήκες. απλό και αξέχαστο πρόγραμμα. η πεποίθηση του συγγραφέα ότι ένα άτομο είναι σε θέση να κάνει τη ζωή του όπως θέλει. κατανοητή σε όλες τις ιδέες της αυτο-βελτίωσης.

Ποιες ιδέες αυτο-βελτίωσης λέει ο συγγραφέας;

Οι ιδέες είναι πολύ απλές:

  • Μια από τις κεντρικές ιδέες του βιβλίου είναι ότι η επιτυχία συνήθως αντιστοιχεί στο επίπεδο ανάπτυξης της προσωπικότητας. Αν κάποιος θέλει να επιτύχει την επιτυχία, τότε πρώτα απ ‘όλα πρέπει να γίνει ο άνθρωπος που προσελκύει αυτή την επιτυχία. Χρειάζεται χρόνος για αυτο-ανάπτυξη, και ένα “υπέροχο πρωινό” βοηθά να το βρείτε.
  • Δεν έχει νόημα να αναζητούν τους ενοχές στα προβλήματά τους, να διαμαρτύρονται για αδικίες ή να έρχονται με δικαιολογίες για την αδράνεια τους. Η μόνη αληθινή λύση είναι να πάρεις τον εαυτό σου στο χέρι και να αρχίσεις να βελτιώνεις τη ζωή.
  • Όσο περισσότερη ευθύνη (για να μην συγχέεται με την ενοχή) για τη ζωή σας παίρνετε τον εαυτό σας, τόσο ισχυρότερη είναι η προσωπικότητά σας.
  • Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων ζει μια συνηθισμένη ζωή, αλλά ονειρεύονται μια εξαιρετική ζωή. Οι λόγοι για τη μετριότητα είναι η απιστία στον εαυτό τους, η έλλειψη σκοπού και πειθαρχίας, οι επιδοτήσεις, η έλλειψη αίσθησης επείγουσας ανάγκης και η υπευθυνότητα, σε ένα μέτριο περιβάλλον. Κατά συνέπεια, τα αντίδοτα θα είναι η αυτοπεποίθηση, ο σωστά διατυπωμένος στόχος, η πειθαρχία, η αίσθηση της ανάγκης για άμεση αλλαγή και ένα περιβάλλον που προωθεί την ανάπτυξη.
  • Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν τη ζωή που ονειρεύονται, αν καταβάλλουν προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. Ακόμη και μια τέτοια ασήμαντη, με την πρώτη ματιά, αλλαγή, ως «ένα θαυμάσιο πρωινό», επηρεάζει θετικά όλες τις πτυχές της ζωής. Η αρχή είναι να θέσετε τον εαυτό σας ένα τελεσίγραφο και να αποφασίσετε να ζήσετε διαφορετικά.
  • Ο τρόπος που ένα άτομο κάνει ένα πράγμα, λέει πως κάνει τα πάντα. Οποιαδήποτε συνήθεια, οποιαδήποτε επιείκεια που δίνετε στον εαυτό σας, επηρεάζει την ποιότητα της ζωής.
  • Η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε μια καλύτερη ζωή είναι αυτή τη στιγμή.

Τι γίνεται όμως αν δεν πιστεύω σε όλα αυτά;

Zwaddi / Unsplash.com

Οι αμφιβολίες είναι μια αρκετά υγιής αντίδραση σε κάτι νέο. Μπορείτε να είστε σκεπτικοί σχετικά με την αποτελεσματικότητα της απεικόνισης ή της επανάληψης των μαντρικών που επιβεβαιώνουν τη ζωή, αλλά τι γίνεται αν όλα λειτουργούν; Τι γίνεται αν αυτή η μέθοδος βελτιώνει τη ζωή σας;

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να δοκιμάσετε ένα “υπέροχο πρωινό”, γιατί αυτό δεν είναι δαπανηρό πείραμα. Και ξαφνικά; Ίσως πρέπει να κάνετε μια σημαντική επιλογή ανάμεσα στο να είστε ένας δυστυχισμένος κυνικός και να γίνετε ευτυχισμένος ιδεαλιστής (τουλάχιστον για μία ώρα το πρωί).

Αξίζει να διαβάσετε ένα βιβλίο;

Το βιβλίο δεν είναι για όλους. Οι άνθρωποι που είναι εξοικειωμένοι με τη βιβλιογραφία για την αυτο-ανάπτυξη δεν θα βρουν νέες ιδέες σε αυτό. Επιπλέον, δεν θα προτιμούσε όλοι το στυλ της παρουσίασης του Hal Elrod. Από την άλλη πλευρά, η επιτυχία του βιβλίου και οι περισσότερες κριτικές σχετικά με αυτό δείχνουν ότι οι αναγνώστες του βιβλίου ήταν ευχαριστημένοι με τη μέθοδο ενός υπέροχου πρωινού.

Αυτό το βιβλίο θα είναι μια καλή εισαγωγή στον κόσμο της λογοτεχνίας για την αυτο-βελτίωση και είναι σε θέση να επιστρέψει το κίνητρο για να ενεργήσει.

Για τη λογοτεχνία αυτού του είδους, το κύριο πράγμα δεν είναι το ύφος και τα καλλιτεχνικά πλεονεκτήματα του κειμένου, αλλά πόσο καλά λειτουργούν οι ιδέες. Αν το “υπέροχο πρωινό” βοηθά τους ανθρώπους να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο, τότε ο χρόνος που περνάει η ανάγνωση του βιβλίου πληρώνει πλήρως για τον εαυτό του.

Ηλεκτρονικό βιβλίο Βιβλίο βιβλίων