Αναθεώρηση της Suunto 3 Fitness – έξυπνες ώρες με προσαρμοστικό σχέδιο εκπαίδευσης

Σχεδιασμός και εργονομίαΤο Suunto 3 είναι ένας πολυλειτουργικός ιχνηλάτης που μοιάζει με ένα κλασικό ρολόι. Μια εξαιρετική επιλογή για όσους χρειάζονται ένα παρόμοιο gadget, αλλά δεν είναι έτοιμος να εγκαταλείψει το συνηθισμένο ρολόι. Για πλήρη αυθεντικότητα, μπορείτε ακόμη και να ρυθμίσετε τον επιλογέα με το βέλος.

Το ρολόι πωλείται σε πέντε χρώματα: πράσινο-μπλε, ανοιχτό ροζ, λευκό και μαύρο με κλασική και μαύρη στεφάνη. Τα χρώματα είναι αρκετά για να επιλέξετε ένα ρολόι για οποιοδήποτε στυλ, ενώ το καθολικό μαύρο Suunto 3 μπορεί να φορεθεί ακόμη και με κλασική φορεσιά.

Έτσι παρακολουθήστε το ρολόι ακουαμαρίνων στο χέρι του σχεδιαστή μας Nastya. Το χρώμα δεν είναι καθολικό, αλλά πολύ χαριτωμένο.

Στο πλήρες σετ με το ρολόι υπάρχει ένα ειδικό καλώδιο-clothespin για αναβοσβήνει και φόρτιση της συσκευής.

Το ρολόι ζυγίζει 36 γραμμάρια και σφίγγεται με έναν ελαστικό ιμάντα σιλικόνης. Είναι ελαστική με μέτρο: αρκετά για να μην περιορίζετε την κίνηση και ταυτόχρονα να μην αφήνετε το ρολόι να πετάει στα χέρια σας.

Λειτουργίες

Κατάρτιση

Πριν ξεκινήσετε τις ασκήσεις, πρέπει να επιλέξετε τον τύπο της προπόνησης από τη λίστα. Υπάρχουν εξωτικά είδη: cheerleading και squash. Κατά τη διάρκεια κάθε άσκησης, το ρολόι δείχνει τα βασικά δεδομένα: χρόνο, απόσταση, παλμό, ρυθμό, αριθμό βημάτων ή διαδρομές. Λεπτομερείς πληροφορίες για κάθε άσκηση μπορείτε να βρείτε στο ημερολόγιο εκπαίδευσης. Τι ακριβώς δείχνει το ρολόι εξαρτάται από το άθλημα.

Υπάρχουν πολλοί τύποι κατάρτισης νερού στον κατάλογο: ιστιοπλοΐα, διάφορα είδη κωπηλασίας, σέρφινγκ και κολύμβηση. Το Suunto 3 αντιστοιχεί στην κατηγορία προστασίας IPX8 και μπορεί να λειτουργήσει σε βάθος 30 μέτρων. Αυτό σημαίνει ότι η αντίσταση στο νερό ενός ρολογιού μπορεί να μην είναι επαρκής εκτός από επαγγελματίες δύτες. Κολυμπήστε στην πισίνα, ράφτινγκ στο ποτάμι σε ένα καγιάκ ή αναρρίχηση σε ένα σκάφος κατά μήκος των κυμάτων με το Suunto 3 – είναι εύκολο.

Για όσους ασχολούνται με την ενδιάμεση και μικτή εκπαίδευση, τα πάντα παρέχονται και εδώ. Ο τύπος άσκησης μπορεί να αλλάξει κατά τη διαδικασία και τα διαστήματα μπορούν να προγραμματιστούν εκ των προτέρων.

Αθλητικές αναφορές στην εφαρμογή

Περισσότερες οπτικές πληροφορίες βρίσκονται στο προσάρτημα του Suunto. Εδώ μπορείτε να δείτε λεπτομερείς αναφορές σχετικά με προηγούμενη εκπαίδευση. Αν το GPS ήταν ενεργοποιημένο κατά τη διάρκεια της άσκησης, στην εφαρμογή Suunto θα εμφανιστεί ο χάρτης με τη διαδρομή που διανύθηκε. Ναι, υπάρχει μια παρόμοια λειτουργία για τα Strava, Endomondo και Nike + Run Club. Αλλά με το Suunto 3 οι περιττές εφαρμογές μπορούν να απορριφθούν: όλα τα δεδομένα σχετικά με jogs, αγώνες και άλλη εκπαίδευση θα συγκεντρωθούν σε ένα μέρος.

Ένα άλλο δροσερό πράγμα είναι ο χάρτης εκπαίδευσης. Αν κοιτάξετε τον χάρτη της Ευρώπης ή μεγάλων ρωσικών πόλεων, μπορείτε να βρείτε δημοφιλείς διαδρομές άλλων ωρολογοποιών της Suunto.

Προσαρμοστικό πρόγραμμα εκπαίδευσης

Από τα άλλα έξυπνα ρολόγια Suunto 3 είναι διαφορετικά στο ότι μπορούν να σας κάνουν ένα προσαρμοστικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα εκπαίδευσης. Λειτουργεί έτσι: μετά την εισαγωγή των δεδομένων προφίλ, το ρολόι σχηματίζει ένα πρόγραμμα, το οποίο δείχνει τη διάρκεια και την ένταση της εκπαίδευσης για κάθε ημέρα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Η ένταση καθορίζεται από τον καρδιακό ρυθμό κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Το ρολόι διαβάζει την αντιστοιχία των πραγματικών προπονήσεων με το προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα και διορθώνει το πρόγραμμα αν υπερκεφαλιστεί ή υστερήσει πίσω από το σχέδιο. Οι μηχανικοί είναι απλοί, αλλά πραγματικά λειτουργούν. Ένα τέτοιο πρόσθετο κίνητρο θα είναι χρήσιμο σε όσους θέλουν να υποστηρίξουν τον εαυτό τους με τη μορφή, αλλά έχουν προβλήματα αυτοπειθαρχίας.

Συνεχής παρακολούθηση δραστηριότητας

Το Suunto 3 δεν είναι απλώς ένα αθλητικό ρολόι, αλλά ένας πολυλειτουργικός ιχνηλάτης. Με αυτό, μπορείτε να ακολουθήσετε τον παλμό, τα βήματα και τις θερμίδες που καίγονται, την ποιότητα και την ώρα του ύπνου. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα στατιστικά στοιχεία στην εφαρμογή Suunto και σε συσκευές iOS – να εξαγάγετε τα δεδομένα στην εφαρμογή Υγεία.

Στην κύρια οθόνη της εφαρμογής Suunto, θα δείτε πώς αντιμετωπίζετε τους καθημερινούς στόχους και στο “Ημερολόγιο” – λεπτομερέστερα γραφήματα για κάθε μία από τις κατευθύνσεις. Εδώ μπορείτε να ακολουθήσετε τον παλμό κατά τη διάρκεια του ύπνου και τον τρόπο που η έλλειψη ύπνου σας αθροιστικά συσσωρεύεται μέχρι το τέλος μιας δύσκολης εβδομάδας.

Ειδοποιήσεις

Χρησιμοποιώντας το Suunto 3, μπορείτε να αφαιρέσετε τελικά το smartphone από το τραπέζι κατά τη διάρκεια συνομιλιών με φίλους και συναδέλφους: όλες οι ειδοποιήσεις θα έρθουν σε σας στο ρολόι. Τίποτα σημαντικό δεν σας λείπει και η ανάγκη να κοιτάξετε την οθόνη smartphone κάθε τρία λεπτά θα εξαφανιστούν.

Για λόγους σαφήνειας, ξεδιπλώσαμε το ρολόι στον καρπό του μοντέλου μας: το κείμενο της ειδοποίησης είναι το ίδιο με αυτό που εμφανίζεται στην οθόνη του smartphone
Το Suunto 3 μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βραχιόλι γυμναστικής, tracker δραστηριότητας, χρονόμετρο ή ξυπνητήρι. Λοιπόν, ή, τελικά, ακριβώς όπως ένα ρολόι. Κομψή, ευδιάκριτη και άνετη.

Διακυβέρνηση

Τα νέα ρολόγια πρέπει να συνδεθούν στον υπολογιστή και να περάσουν από τη διαδικασία του υλικολογισμικού. Μετά από αυτό, μπορούν να προσαρμοστούν: δείτε τις οδηγίες και εισάγετε δεδομένα για το σώμα σας.

Υπάρχουν πέντε κουμπιά στο ρολόι: δύο αριστερά και τρία δεξιά. Αντιδρούν ευχάριστα στο πάτημα και αντιδρούν με ελαφριές κραδασμούς.

Το πάνω κουμπί στα αριστερά είναι υπεύθυνο για την αλλαγή των δεδομένων στην οθόνη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για παράδειγμα, για να δείτε το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας ή τον αριθμό των βημάτων που πέρασε. Το κάτω κουμπί στα αριστερά είναι Πίσω για να επιστρέψετε στην προηγούμενη οθόνη.

Οι πάνω και κάτω κουμπιά στη δεξιά ή να ανοίξετε τις οθόνες των βασικών δραστηριοτήτων και των δεδομένων, ή εκτελεί τις λειτουργίες του «Up» και «Down» κατά την προβολή λίστες, και ο μέσος όρος των έργων ως «ΟΚ» κουμπί.

Υπάρχουν πολλές λειτουργίες και ρυθμίσεις στο Suunto 3, οπότε πρέπει να συνηθίσετε λίγο χρόνο στο ρολόι.

Αυτονομία

Στη λειτουργία εκπαίδευσης Suunto 3 εργάζονται έως και 30 ώρες με μία μόνο φόρτιση. Ο ακριβής χρόνος λειτουργίας εξαρτάται από τη χρήση του Bluetooth και την ποιότητα του σήματος GPS. Σε κατάσταση αναμονής, το ρολόι τρέχει για περίπου πέντε ημέρες με τις ειδοποιήσεις ενεργοποιημένες και δύο φορές περισσότερο, αν οι ειδοποιήσεις είναι απενεργοποιημένες και ο συγχρονισμός με το smartphone συμβαίνει σπάνια.

Τι στο τέλος

Η ακρίβεια, ο αριθμός λειτουργιών και ο σχεδιασμός του Suunto 3 αντιστοιχούν στις απαιτήσεις που οι λάτρεις των “στρογγυλών” έξυπνων ρολογιών επιβάλλουν στα gadget. Το Suunto 3 θα ταιριάζει τόσο σε επαγγελματίες αθλητές όσο και σε όσους περιορίζονται σε λίγες πίστες την εβδομάδα και χρεώνουν το πρωί. Οι φινλανδοί προγραμματιστές όχι μόνο δημιούργησαν ένα ανταγωνιστικό προϊόν, αλλά και προσέφεραν μια προσθήκη με τη μορφή προσαρμοστικού σχεδίου κατάρτισης. Και το πιο σημαντικό, η τιμή της συσκευής παρέμεινε σχετικά προσιτή: από 15 έως 17,5 χιλιάδες ρούβλια, ανάλογα με το χρώμα.

Verdict Lifehacker: Suunto 3 Fitness – ιδανικό για όσους δεν είναι έτοιμοι να δώσουν τρελά χρήματα για συσκευές επώνυμων προϊόντων, αλλά ονειρεύονται επαγγελματικό αθλητικό ρολόι.

Αγοράστε το Suunto 3