21 τρόπος για να πάρετε δημιουργική έμπνευση

Αν είστε τουλάχιστον με κάποιο τρόπο συνδεδεμένο με τη δημιουργικότητα σε οποιαδήποτε από τις εκδηλώσεις της, τότε δεν χρειάζεται να εξηγήσετε τη σημασία της έμπνευσης. Όταν είναι, τότε οποιαδήποτε εργασία φαίνεται στον ώμο και η δημιουργική διαδικασία καταγράφει τόσο πολύ που ξεχνάτε τον ύπνο και τα τρόφιμα. Αν δεν υπάρχει, τότε τα χέρια πέφτουν αβοήθητα και κάθε θέμα γίνεται αφόρητο βάρος.

Λοιπόν, αν κάνει την εργασία του ένα χόμπι, και μπορείτε να παραλείψετε την έλλειψη έμπνευσης το χέρι: «Λοιπόν, όχι, εντάξει, περιμένετε μέχρι την απόσταση και να έρθει πίσω.» Αλλά τι γίνεται αν το έργο είναι το έργο σας, και εξαρτάται από το λείπει έμπνευση τα κέρδη σας; Η απάντηση είναι – είναι απαραίτητο να εξετάσουμε. Έχουμε συγκεντρώσει για εσάς 21 αποτελεσματικός τρόπος για να επιστρέψει χυθεί έμπνευση.

10 λεπτά ή λιγότερο

Ακούστε τη μουσική. Η θετική επίδραση της μουσικής στη δραστηριότητα του εγκεφάλου έχει από καιρό αποδειχθεί και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Μια μελωδία θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε και να συντονιστείτε στη διάθεση εργασίας, ενώ η άλλη – αντίθετα, χαλαρώστε ή θυμηθείτε τις ευχάριστες στιγμές. Βρείτε αυτό το τραγούδι που ενεργεί προσωπικά και ενεργοποιήστε το σε στιγμές στασιμότητας.

Γράψτε με το χέρι. Είμαστε ολοένα και πιο πρόσφατα γράφοντας με παλιομοδίτικο τρόπο, βασιζόμενοι εξ ολοκλήρου στις νέες τεχνολογίες. Κλείστε το Word, πάρτε ένα στυλό, χαρτί και θυμηθείτε πώς ήταν πριν. Ίσως, νέες αισθήσεις θα ξυπνήσουν την έμπνευσή σας.

Διαλογιστείτε. Δεν υπάρχουν καθόλου νέες ιδέες; Προσπαθήστε να χαλαρώσετε και να μην σκεφτείτε τίποτα. Σε αυτό το σημείο θα εμφανιστούν οι ιδέες.

Ακούστε τη γνώμη κάποιου άλλου. Μην διστάσετε να ζητήσετε συμβουλές ή βοήθεια από άλλους ανθρώπους. Μερικές φορές μια τυχαία φράση, ακόμα και από ένα άτομο εντελώς ανίκανο στην περιοχή σας, μπορεί να ξυπνήσει μια τέτοια αναταραχή των ιδεών που θα εκπλαγείτε με το πώς δεν το σκέψατε μόνοι σας.

  10 γεγονότα σχετικά με την αναβλητικότητα

Ελεύθερες ενώσεις. Δοκιμάστε αυτό το παιχνίδι: ανοίξτε το λεξικό σε οποιαδήποτε λέξη και καταγράψτε όλες τις σκέψεις που σχετίζονται με αυτό που θα προκύψουν στο κεφάλι σας. Ή μαντέψτε δύο τυχαίους αριθμούς που αντιστοιχούν στον αριθμό της σελίδας και τη γραμμή, στη συνέχεια ανοίξτε και βρείτε την κατάλληλη θέση στο βιβλίο. Οι “θεϊκές συμβουλές” που γίνονται με αυτόν τον τρόπο πέφτουν μερικές φορές στο στόχο.

Σκέψου κάτι πολύ μακριά. Εξαντλητική συνεχής σκέψη για το πρόβλημα μπορεί να σας οδηγήσει σε ένα ακαταμάχητο αδιέξοδο. Προσπαθήστε να επικεντρωθείτε σε κάτι εντελώς αφηρημένο, για παράδειγμα, φανταστείτε πώς θα γιορτάσετε το Νέο Έτος το 2022 ή θα ανεβείτε στο Everest.

Κοιτάξτε το μπλε ή το πράσινο. Μελέτες λένε ότι αυτά τα χρώματα μπορούν επίσης να επηρεάσουν τη δημιουργικότητά μας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι συνδέουμε με το γαλάζιο τον ωκεανό, τον ουρανό και τη διαφάνεια εν γένει, ενώ το πράσινο μας δίνει σήματα ανάπτυξης.

Αλκοόλ. Αυτή η συμβουλή είναι λίγο ταιριάζει με έναν υγιή τρόπο ζωής, αλλά κανείς δεν αμφιβάλλει ότι μια μικρή δόση αλκοόλ ελευθερώνει το μυαλό μας και μας επιτρέπει να βρούμε νέες καινοτόμες προσεγγίσεις. Είναι σημαντικό να μην κάνουν κατάχρηση αυτής της μεθόδου και δεν βάζουν την έμπνευσή σας για ένα μόνιμο σίτισης.

Δωρεάν επιστολή. Μερικοί δάσκαλοι καλλιτεχνικών λέξεων το αποκαλούν freeriding :). Αυτή η μέθοδος βασίζεται στο γεγονός ότι πρέπει, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να λέτε 10 λεπτά, χωρίς παύσεις και να σκεφτείτε να γράψετε όλα όσα έρχονται μόνο στο μυαλό σας. Μετά από αυτό, προσπαθήστε να το διαβάσετε και να τονίσετε χρήσιμες ιδέες.

Αλλαγή της κατάστασης. Εργάζεστε στο γραφείο; Βγείτε στον διάδρομο. Καθόμαστε όλη την ώρα; Ξεκινήστε να εργάζεστε όρθιος. Κουρασμένος από φοίνικες και παραλία; Αλλάξτε τα σε χιόνι και λευκές αρκούδες. Είναι καταπληκτικό το πόσο η αλλαγή στην συνήθη κατάσταση μπορεί να δώσει ώθηση στη φαντασία μας.

  Δοκιμάστε νέα! Leafhaker κινητό ταπετσαρία

Γελούν δυνατά. Θετική διάθεση μπορεί να προωθήσει τη δημιουργικότητα, διότι προωθεί τη δραστηριότητα στον προμετωπιαίο φλοιό και τον πρόσθιο φλοιό του προσαγωγίου (η περιοχή του εγκεφάλου που σχετίζεται με την πολύπλοκη γνώση, τη λήψη αποφάσεων και το συναίσθημα).

Έμπνευση

30 λεπτά ή λιγότερο

Κάνε κάτι με τα χέρια σου. Αν ασχολείτε κυρίως με την πνευματική εργασία, προσπαθήστε να αλλάξετε προσωρινά και να κάνετε κάτι με τα χέρια σας. Εργασίες ξυλουργικής, πλέξιμο, μαγείρεμα, μοντελοποίηση – το κύριο πράγμα που σας ενδιέφερε και συλλαμβάνει το σύνολο. Αυτή η μετατόπιση των δραστηριοτήτων δροσίζει αναλλοίωτα τις διαδικασίες σκέψης.

Μείνετε στο δρόμο. Περπατήστε σήμερα με τα πόδια από την εργασία, κάντε μια ώρα με τα πόδια στο πάρκο ή πηγαίνετε με ένα σακίδιο στα βουνά για λίγες μέρες. Σε αυτή την περίπτωση, όλοι μπορούν να έχουν τις δικές τους μεθόδους, είναι σημαντικό μόνο ο καθαρός αέρας, οι νέες εντυπώσεις, οι υπόλοιποι από τη ρουτίνα να συνεισφέρουν τέλεια στην έμπνευση.

Τρένο. Κατά τη διάρκεια του αθλητισμού, όχι μόνο ενισχύουμε το σώμα μας, αλλά και ελευθερώνουμε σε μεγάλο βαθμό το μυαλό μας. Εκτός από τα καθαρά φυσιολογικά οφέλη (ενίσχυση των αιμοφόρων αγγείων, βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στον εγκέφαλο), ενισχύουμε τη θέληση, την επιμονή, τη σκοπιμότητα.

Δοκιμάστε κάτι νέο. Εάν κάνετε τα πάντα από συνήθεια, θα οδηγήσει σε υπονόμευση της δημιουργικής σκέψης. Από την άλλη πλευρά, η επιθυμία για καινοτομία συνδέεται άρρηκτα με τη δημιουργικότητα. Ακόμα και τέτοια απλά πράγματα όπως μια νέα διαδρομή προς εργασία ή ένα τολμηρό μαγειρικό πείραμα μπορούν να σας ωθήσουν σε μια μεγάλη ιδέα.

Ξυπνήστε. Εάν είστε καθυστερημένοι στο πρόβλημα, στη συνέχεια πηγαίνετε στο κρεβάτι – η καλύτερη λύση θα έρθει σε σας το πρωί. Ναι-ναι, ότι “το πρωί είναι πιο σοφός από το βράδυ” πραγματικά λειτουργεί.

  100 τρόποι για να ζήσετε τη ζωή στο έπακρο

έμπνευση

Μακροπρόθεσμοι τρόποι

Μην περιμένετε την τελειότητα. Είναι εντάξει αν η φωτογραφία σας δεν μπαίνει στο Λούβρο και αυτή η θέση δεν θα κερδίσει χιλιάδες. Η υπερβολική αυτοπειθαρχία στην επιθυμία να γεννηθεί ένα αριστούργημα μπορεί να οδηγήσει στο γεγονός ότι δεν κάνετε τίποτα καθόλου. Απλά προσπαθήστε να κάνετε την επιχείρησή σας όσο το δυνατόν καλύτερο και να δείτε τι συμβαίνει.

Πηγαίνετε στο εξωτερικό. Μια μελέτη αναφέρει ότι οι σπουδαστές που έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό είναι πολύ πιο δραστήριοι στην ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης. Οι ψυχολόγοι λένε ότι η πολυπολιτισμική εμπειρία συμβάλλει στις πολύπλοκες γνωστικές διαδικασίες που αποτελούν τη βάση της καινοτόμου σκέψης.

Δημιουργήστε ένα στήθος θησαυρού. Συλλέξτε τις ιδέες, τις εντυπώσεις, τα συναισθήματά σας. Έμπνευση – η κυρία είναι κυριολεκτική, τότε τόσο άφθονα ντους με τα δώρα της που δεν έχετε το χρόνο να συλλέξετε, τότε εξαφανίζονται πίσω από τον ορίζοντα. Οι κονσέρβες ιδέες βοηθούν τέλεια στην επιβίωση της περιόδου δημιουργικής λιμοκτονίας.

Βρείτε τον παράγοντα που προκαλεί τη δημιουργικότητα. Ο Μπαλζάκ έγραψε μόνο στο ζεστό μπάνιο, ο Χούγκο χρειαζόταν τη μυρωδιά του καφέ για δουλειά και ο Νεύτωνας καθόταν γενικά κάτω από τη μηλιά. Είναι πιθανό ότι έχετε και τις περισσότερες συνήθειες δημιουργικότητας. Βρείτε τα και χρησιμοποιήστε τα.

Μην περιμένετε τη μούσα. Αν έχετε δοκιμάσει όλες τις παραπάνω μεθόδους και η έμπνευση δεν έχει επιστρέψει, τότε συνεχίστε να εργάζεστε. Η μούσα σας θα έρθει ήσυχα από πίσω και θα κοιτάξει πάνω από τον ώμο σας, αναρωτιέστε τι είναι αυτό που κάνετε χωρίς αυτό. Τότε θα σας πει μία φορά. Και τότε θα πάρει ανεπαίσθητα το χέρι του και θα κάνει τα πάντα σωστά.

Και ποιοι τρόποι αναζήτησης δημιουργικής έμπνευσης σας βοηθούν;

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top