4 razloga zbog zaostajanja Androida i kako ih popraviti

1. Programi s intenzivnim resursima

Prisutnost osobito velikih aplikacija koje se izvode u pozadini mogu zapravo uzrokovati značajno smanjenje performansi i trajanje baterije. Sve vrste widgeta na radnoj površini, novosti ili vremenskim, pozadine sinkronizacije i push-obavijesti ne može dati svoj gadget za spavanje ili uzrokovati povremeno primjetan lag dok je radio u nekom drugom programu. Obično je prilično teško razumjeti koji je program uzrok.

Rješenje

Da biste saznali koje aplikacije uzrokuju problem, pokušajte upotrijebiti detektor Wakelock. Nakon instalacije programa, napunite gadget više od 90%, a zatim odspojite uređaj iz punjenja i dajte program u roku od 1-2 sata da biste prikupili statistiku o korištenju baterije i procesora.

Nakon toga otvorite Wakelock detektor i možete vidjeti statistiku svih vaših trčanje aplikacija. Aplikacije na vrhu popisa najveći su korisnici resursa uređaja.

2. Pozadinski programi

Ako imate aplikacije koje uzrokuju degradacije performansi Android, onda imate priliku da kopaju dublje u svoje postavke i onemogućiti njegovu neke značajke ili, na primjer, postaviti duži period sinkronizacije i tako dalje. Druga mogućnost je zamrzavanje aplikacije koja je već blizu brisanja i neće raditi ako želite povremeno koristiti program.

Međutim, postoji treći put.

Rješenje

Aplikaciju možete staviti u duboki san. Programi spavanja će se probuditi i izvoditi svoje uobičajene funkcije dok kliknete na ikonu. Da biste koristili ovu metodu, pokušajte Greenify (potrebno je korijen).

Nakon instalacije programa pritisnite tipku “+” i bit ćete preusmjereni na stranicu Analizator aplikacija. Aplikacije navedene u odjeljcima “Trčanje u pozadini„A”Usporiti uređaj kada …“Potrebno je obratiti posebnu pozornost, budući da su to potencijalni krivci kočnice. Odaberite one koje želite staviti na spavanje i pritisnite prihvatiti u gornjem desnom kutu kako biste ih poslali na spavanje.

Malo mjesta

Neki uređaji pate od nedostatka prostora na pogonu i počinju raditi odvratno čim prostor u uređaju bude 80% ili više pun. Ako vaš smartphone pokazuje slične znakove kočenja, možda je sada vrijeme za čišćenje proljeća. Imajte na umu da se datoteke koje ste izbrisali u stvari još uvijek oporavile dok ne stvorite prazne datoteke koje će ih zamijeniti.

Rješenje

Izbrišite uređaj iz digitalnog otpada pomoći će čuvenom Čistom majstoru. Aplikacija je preuzeta s usluge Google Play preko 500 milijuna puta, pa nema razloga sumnjati u njegovu učinkovitost.

Nakon instalacije i pokretanja uslužnog programa vidjet ćete programski prozor na vrhu kojeg možete vidjeti informacije o količini slobodnog prostora na uređaju i SD kartici, a na dnu su glavni funkcijski gumbi. Pomoću svoje pomoći možete ukloniti s mobilnog uređaja sve doslovno nepotrebno u jednoj slavini.

Međutim, korisnici su nedavno žale neki zagušenja i ponderiranja Clean Master, a ako vidite slične simptome prilikom upotrebe ove aplikacije, primijetit ćete više okretan i lagan alternativu Clean Master. Konkretno, CCleaner se prilično dobro pokazuje.

4. Nedostatak memorije

Što se tiče metoda za trčanje Android s RAM-om, mnoge su kopije već prekinute i opetovano je dokazano da trajno čišćenje RAM-a nije potrebno. Međutim, kada pokrenete vrlo zahtjevne programe, primjerice moderne 3D igre, možda vam je potrebna maksimalna količina memorije za koju morate završiti sve pozadinske i neiskorištene programe.

Rješenje

U tom slučaju, ponovno će vam pomoći CCleaner i Clean Master. Drugi je posebno važan, osim funkcije čišćenja memorije i zaustavljanja nepotrebnih pozadinskih usluga i aplikacija, posvećena je opciji za optimizaciju igara.

  Qu'est-ce que Android Beam et comment l'utiliser