8 начина да намерите точните снимки в Google Фото

1. Търсене по име

Кликнете върху лентата за търсене в горната част на екрана, изберете една от лицата в показания ред и кликнете върху надписа “Кой е този?” До снимката. Посочете името на човека и лесно можете да намерите всички изображения с него. Ако дадете име на всеки човек, който Google намира, то е много лесно да намерите приятели и семейство в албума.

2. Търсене по местоположение

Снимките се разпределят на местата, в които са направени, ако в камерата има активирани географски маркери. Услугата ви позволява да прецизирате заявките за търсене. Например, можете да посочите в заявката “Русия”, но можете да ограничите търсенето до Москва или Tverskaya Street.

3. Търсене по време

В този случай също има няколко начина за търсене на снимка или видеоклип в албум. Можете да въведете точна дата или да се ограничите до месец или дори до година. Инструментите за търсене работят добре с контекста и показват съдържание за “последния април” или “миналата седмица”.

4. Търсене по тип файл

“Google Photos” може автоматично да залепи снимките в панорами, както и да превърне подобни снимки в gifki. Можете да намерите файл от този или този тип, независимо дали е анимиран образ, видеоклип, екранна снимка или самостоятелно.

5. Търсене на събития

Услугата определя събитията в снимките. Тя ви позволява да намерите изображения, направени на пикник, рожден ден на някого или сватба. Същото важи и за спортни събития: футбол, баскетбол, тенис. Въпреки това, технологията е несъвършена и свързва с рождения ден всички снимки с торти.

6. Търсене по обекти, предмети и неща

Можете да намерите снимки на конкретни обекти: животни, неща и т.н. Опитайте се да въведете “вода”, “небе”, “торта”, “цвете”, “дърво” или “паметник”. Всеки от заявките дава сравнително точни резултати, леки грешки се допускат само от време на време.

7. Търсене по сканирани снимки

През ноември миналата година Google пусна интелигентно приложение “Photo Scanner” за цифровизация на стари снимки. Ако програмата е инсталирана на смартфон, можете да я отворите чрез Google Photos – връзката е в менюто отляво. И всички сканирани снимки могат да бъдат претърсени в услугата при съответната заявка.

8. Комбиниране на заявки

Всичко, което е посочено по-горе, можете да комбинирате. За да прецизирате максимално заявката, въведете само две думи: например “panorama morning”. “Google Фото” ще покаже всички панорамни снимки, направени сутрин. Има и комбинация с името на приятеля и месец. Има много възможности – опитайте.

Google Фото →