Hogyan lehet automatikus fordítást létrehozni mobil böngészőben?

Android

Ha a Google Translator telepítve van az eszközön, használhatja a kijelölt szöveg fordításának funkcióját bármely alkalmazásban, beleértve a böngészőket is.

Google Chrome

A Chrome-ban alapértelmezés szerint lehetőség van arra, hogy a Google-szolgáltatás segítségével automatikusan lefordítsák a webhelyeket az interfész nyelvére. Ha le van tiltva, ugorjon a Beállítások → Speciális → Webhelybeállítások → Google Translate lehetőségre, és aktiválja a fordítást. Az oldalak alján egy kérés jelenik meg idegen nyelven. Annak érdekében, hogy a Chrome mindig lefordítson webhelyeket egy adott nyelven, engedélyeznie kell a “Mindig le kell fordítani …” opciót. A Google Translator támogatja a 103 nyelvet.

Yandex Böngésző

Az Android-eszközökön ez a mobilböngésző a felhasználók parancsát a felhasználói nyelv parancsértelmezőjévé alakítja. Ehhez menjen a menübe, és kattintson az “Oldal fordítása” lehetőségre. A fordítás során a bal oldali panelen kiválaszthat egy másik nyelvet. A Yandex.Translatorban 94 nyelv áll rendelkezésre.

Firefox

Ha ezt a mobilböngészőt használja, akkor telepítenie kell az oldalak lefordításához szükséges kiterjesztést, például a Fordításhoz. A kijelölt szöveget lefordítja a rendelkezésre álló nyelvek egyikére (az orosz támogatott).

iOS

szafari

Ez a böngésző nem rendelkezik beépített funkcióval az oldalak fordításához, de speciális kiterjesztéseket is telepíthet.

Yandex.Translate

Ha ezt a bővítményt használni szeretné a Safari-n belül, akkor először töltse le a Yandex.Translator alkalmazást, és aktiválja a bővítményt a böngésző Megosztás → További menüjében. A kényelem érdekében húzza a fenti “Translator” elemet a műveletlistában.

Fordítsd a Safari-ot

Ezt a bővítményt le kell tölteni és aktiválni a “Megosztás” → “Több” – ugyanúgy, mint a “Yandex.Translator”. A Safari fordítása javasolja, hogy fordítson, vagy hangosan olvassa az internetes oldalakat. Mindkét művelet nem a böngészőben jelenik meg, hanem az alkalmazásban, ami nem feltétlenül kényelmes. De több mint 100 nyelvet támogat.

Microsoft Fordító

Ugyanez megtehető a Microsoft alkalmazásával is. A beállításokban meg kell választanod, hogy melyik nyelvet fordítsd le a Safari-ra. Összességében az alkalmazás több mint 60 nyelven támogat. Ha a szöveget a lefordított oldalon választja, az eredeti verzióját fogja látni.

  Kuinka asentaa Telegramen Androidille, jos se poistetaan Google Playsta

Google Chrome

A webhelyek automatikus lefordítása lehetővé teszi az iOS böngészőjét. A Google Fordítót 103 nyelven használja. Alapértelmezés szerint a böngésző javasolja az oldalak fordítását az interfész nyelvére. Ha ez nem történik meg, engedélyeznie kell a funkciót a Beállítások menüben → Haladó → Tartalombeállítások → Google Fordító. Ha egy adott nyelven lekérdezések nélkül szeretné lefordítani, kattintson a “Mindig lefordítani” elemre.

Orion

Ez a böngésző kifejezetten a helyek fordítására szolgál, és alkalmas például egy idegen nyelvű hallgatók számára. Ebben megtalálhatja a szavak értelmét a beépített szótárakban, és lejátszhatja a szöveget, hogy megtanulja a kiejtést.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤