Kako instalirati nedostupnu aplikaciju s usluge Google Play

Najčešće Google Play odbije instalirati aplikaciju zbog jednog od sljedećih razloga:

  1. Prema programerima, hardver nadjevom vašeg uređaja ne pruža udoban rad njihove primjene.
  2. Aplikacija nije dostupna za instalaciju u vašoj zemlji.
  3. Imate neprikladnu inačicu operacijskog sustava.

Ručno mijenjanje modela uređaja

Možete sami zaobići hardverske ograničenja i bez korištenja dodatnog softvera, ako imate prava nadređenog korisnika.

Svi pametni telefoni s Androidom imaju posebnu datoteku build.prop, koja definira model uređaja. Ako imate prava na root, možete urediti tu datoteku i predstaviti uređaj kao potpuno drugačiji uređaj. Naravno, fizički vaš proračunski smartphone neće se čudesno pretvoriti u zvijezdu s markom, ali možete instalirati programe koji su označeni kao nespojivi sa vašim uređajem.

Marketinški pomoćnik

Uslužni program Market Helper čini postupak zamjene modela uređaja bržim, lakšim i sigurnijim jer ne utječe na datoteku build.prop. Aplikacija zahtijeva root-prava i iz očitih razloga nije dostupna na Google Playu. Stoga ćete morati preuzeti program s web mjesta razvojnog programera.

Pored zaobilaženja ograničenja hardvera, marketinški pomoćnik vam omogućuje da krivotvorite rabljeni mobilni operater. Pretvarajući se da ste stanovnik zemlje u kojoj je dostupna prava aplikacija, možete instalirati uslužni program na vaš uređaj.

Tržišni pomoćnik →

VPN

U nekim slučajevima, izbjegavanje regionalnih ograničenja moguće je pomoću virtualne privatne mreže (VPN), zamjenjujući vašu stvarnu lokaciju.

Da biste koristili VPN, ne trebate prava na root, a naš članak “Kako zaobići blokiranje web stranica i praćenje” pomoći će vam da pronađete odgovarajući VPN klijent za Android.

4PDA

Najjednostavniji i najbrži način za dobivanje odgovarajuće aplikacije bez upotrebe prava nadprosječnika jest preuzimanje distribucijskog paketa kao APK datoteke s web stranice 4PDA. U Google upišite zahtjev poput “[naziv aplikacije] 4pda”.

  Warum habe ich Google Notizen allen anderen Notizen und Aufgabenlisten vorgezogen?

Prije preuzimanja datoteke provjerite jeste li to učinili točno s internetske stranice 4PDA. Na Internetu postoji mnogo resursa koji distribuiraju “modificirane” distribucije sa zlonamjernim kodom.

Da biste koristili preuzetu APK datoteku, morate dopustiti uređaju instaliranje aplikacija iz izvora treće strane.

Obratite pažnju: čak 4PDA, unatoč svojoj reputaciji, ne može jamčiti sigurnost raspodjele na njemu. Instaliranje aplikacije iz neslužbenog izvora je uvijek rizik. Samo ste odgovorni za posljedice.

APK Downloader

Postoje web-usluge koje mogu preuzeti aplikacije kao APK datoteke izravno s usluge Google Play.

APK-DL →

APK Downloader →