Kako osloboditi prostor na Android smartphoneu ili tabletnom računalu

Bez obzira na količinu memorije na tabletu ili Android smartphoneu, i dalje ćete se suočiti s problemom nedostatka slobodnog prostora na uređajima za pohranu na svojem uređaju. Moderni trodimenzionalne igre, megapiksela fotografije, visoko-kvalitetne glazbe i filmova uspjeli gristi tako brzo gigabajta da vrlo brzo nakon kupnje Android već na početku da vam baci upozorenja o nedostatku prostora, i greške prilikom instaliranja softvera. Stoga je potrebno poduzeti hitne mjere za opće čišćenje. U ovom ćete članku pronaći detaljni akcijski plan koji će vam pomoći da vratite svoje gigabajte.

1. Procjena korištenja memorije

Prije nego što počnete s prvim korakom, trebali biste izvesti upoznavanje terena i procijeniti stupanj punine diska. Saznavši koliko prostora zauzima različite podatke, bit će vam lakše odlučiti o potrebi određenih radnji. Jedan od najboljih alata za tu namjenu je DiskUsage, koji vam omogućuje da vidite cjelovitu sliku položaja vaših podataka u jednostavnom i vizualnom obliku. Pogled na dijagram bit će dovoljan da bi se na karti otkrilo najopasnije eaters prostora. Usput, možete početi čišćenje u ovoj fazi, jer izravno iz programa možete izbrisati neke datoteke koje vam nisu potrebne.

Druga korisnost takve vrste je “Diskova, pohrane i SD kartica”. Ova interaktivna aplikacija služi za vizualizaciju memorije i uređaja za pohranu. To će vam pomoći da oslobodite prostor na memorijskoj kartici, brzo pronađete i uklonite velike i već nepotrebne datoteke u internoj pohrani.

2. Prijenos programa na vanjsku memorijsku karticu

Gotovo svi Android uređaji omogućuju vam korištenje dodatne SD kartice koja je znatno veća od iznosa interne memorije. Stoga svakako pokušajte prenijeti instalirane programe na vanjsku karticu. To možete učiniti kako u kući tako i pomoću alata, i uz pomoć posebnih alata, što je mnogo prikladnije. Na primjer, AppMgr III (prethodno App 2 SD) ne samo da može premjestiti aplikacije na unutarnju ili vanjsku pohranu kako bi se oslobodio dodatni prostor, ali može sakriti ugrađene programe sustava, a također ima mogućnost batch programa za deinstalaciju.

3. Brisanje unaprijed postavljenih programa

Mnogi proizvođači pokušavaju staviti svoje uređaje s maksimalnim brojem aplikacija, bez brige o tome trebaju li vam ili ne. I, da ih uklonite na uobičajeni način, u pravilu, to je nemoguće, stoga morate podnijeti taj smeće, uzalud zauzimajući prostor i resurse uređaja.

Međutim, ako imate korijenski uređaj, situacija je potpuno uklonjena. Upotreba programa Ukloni root aplikaciju možete potpuno ukloniti dodatne programe i isključiti ih. To vam je korisno u slučaju kada niste sigurni u sigurnost uklanjanja aplikacije sustava. Samo ga zamrznite neko vrijeme, a onda, ako sve radi kako treba, možete ga trajno izbrisati.

4. Čišćenje smeća

Tijekom svog rada, operativni sustav i pojedinačne aplikacije stvaraju mnogo privremenih i pomoćnih datoteka, koje se s vremenom nakupljaju počnu zauzeti prilično veliku količinu. Stoga se periodički preporučuje čišćenje programske predmemorije, ostatke udaljenih programa, praznih mapa i ostalog smeća. S ovim zadatkom, program Očistite majstora, o čemu smo napisali u ovom članku. Molim vas, imajte na umu da se za posljednji put, autori ove aplikacije su uspjeli ugurati cijeli svoj set naprednih mogućnosti, pa budite sigurni da isključite sve postavke u pomoćnim modulima, program nije previše gnjaviti vas s njihovom skrbi.

5. Spremite podatke na vanjsku karticu

Postoje mnogi programi koji se dobivaju iz mreže i pohranjuju svoje podatke u uređaj. Mogu biti podcaste, online glazbeni igrači, čitatelji i tako dalje. Uobičajeno, svi vam omogućuju odabir mape za pohranu svojih datoteka. Ako ste vidjeli da je unutarnja memorija gadgeta prepun glazbe, videozapisa i dokumenata, nemojte biti lijeni za postavljanje odgovarajućih programa i odredite odgovarajuće direktorije na vanjskoj karti.

6. Koristite usluge oblak

Ne zaboravimo da je internet dvosmjerna ulica putem koje ne možete samo preuzeti podatke na svoj uređaj, već ih i prenijeti na mrežu. Zbog postojanja oblak usluga i sve veće širenja širokopojasnih veza, više nema potrebe za pohranjivanjem podataka na sve mobilne telefone u mobilnom uređaju ili tabletu, dovoljno je imati samo ono što vam treba u ovom trenutku.

Na primjer, Google Music vam omogućuje spremanje opsežne glazbene kolekcije (20.000 pjesama) na udaljeni poslužitelj i samo učitajte ono što želite slušati kada se ne povežete s mrežom. Ništa manje djelotvorno se može baviti pohranom fotografija i snimljenih reklama. Jednostavno instalirajte Dropbox ili, na primjer, kupac društvena mreža Google+ c opcija uključena za automatsko preuzimanje slika, jer će sve biti prebačen na sigurnu pohranu u oblaku, a možete ih izbrisati iz uređaja, čime se oslobađa prijeko potreban prostor.

Postoje drugi načini za oslobađanje dodatnog prostora na pametnom telefonu ili tabletu s Androidom, ali su previše složeni ili nemaju značajan učinak. Stoga smo se odlučili ograničiti na ove predmete koji su zajamčeni da vam vrate potrebni prostor. A ako imate svoju tajnu tajnu borbe protiv nepotrebnih gigabajta, nemojte zaboraviti napisati o tome u komentarima.

  Peers.TV - ilmainen online TV älypuhelimellasi