Няколко полезни програми за велосипедисти (Android)

В този преглед:

BikeComputer – навигатор за туристически обиколки с възможност за работа с карти в офлайн режим.

Скорометър за GPS SpeedView – скоростомер за спортисти.

Ремонт на велосипеди – мобилен водач за ремонт на велосипед.

Моите следи – инструмента за проследяване на дейността ви от Google.

Велосипедна светлина – Предни и задни сигнали за шофиране в тъмното.

За пръв път не се занимаваме с темата за полезни мобилни програми за велосипедисти (1, 2). И това не е абсолютно изненадващо, защото велосипедът с право се ползва с първото място сред най-популярните и полезни видове физическа активност. В допълнение, за мнозина това е екологичен, удобен и предпочитан начин на транспорт или просто чудесен начин да се забавлявате. Затова продължаваме да ви запознаваме с интересни програми за Android, които ще могат да представляват интерес както за начинаещи, така и за велосипедисти.

BikeComputer

Това приложение може да действа като пълен навигатор по време на вашите велосипедни пътувания. На първо място, тя, както и много други, е в състояние да следи вашата скорост, пътуваното разстояние, разстоянието до дома, времето за шофиране, капацитета на батерията и много други. На второ място, BikeComputer може да показва текущото ви местоположение на картата, така че определено няма да се изгубите на непознато място. Но за разлика от конкурентите, тази програма може да работи с предварително заредени карти, така че не се нуждаете от постоянна връзка с интернет. Съгласете се, че това е много полезна собственост, ако се изкачвате някъде в джунглата. Е, в третата програма ще ви помогне да планирате пътуване преди пътуването, ще определите изкачване и дължина, така че да можете да оцените сложността на пистата преди пътуването. Приложението е русифицирано.

Скорометър за GPS SpeedView

Основната задача на това приложение е проследяването и фиксирането на вашата скорост. Той е проектиран под формата на подходящ датчик от таблото на автомобила или мотоциклет. В допълнение към текущата скорост, можете да покажете графиката на нейната промяна през предходните няколко минути, както и да сигнализирате, че сте превишили зададените от вас ограничения. Програмата ще бъде от първостепенно значение за спортистите, които трябва да наблюдават точно скоростта на обучението си.

Ремонт на велосипеди

Велосипедът, подобно на всяко друго сложно техническо устройство, понякога се счупва. И като правило, това се случва неочаквано и в най-неподходящо време. Ако карате по пътеките около къщата си, тогава разбивката не представлява нищо ужасно за вас. Но ако искате да се возите на отдалечени и необитаеми места и може би дори планирате истински вело пътешествие, тогава е по-добре да се погрижите за всичко предварително. Разбира се, трябва да вземете с вас необходимия комплект за ремонт и инструменти, но това не е достатъчно. Важно е да знаете как да променяте, фиксирате или замествате определена част. Bike Repair е илюстрирано ръководство за ремонт на велосипед, който в стъпка по стъпка ще ви покаже как да се справите с грешките. Да, имам нужда от английски.

Моите следи

Въпреки началото на вълната от затваряне на нетърговски странични услуги на Google, някои от тях продължават да съществуват под формата на проекти с отворен код и се поддържат от потребителската общност. Например “Моите песни” – програма, която може да проследи изминатото разстояние, времето, скоростта, дължината на маршрута и надморската височина. Данните могат да се разглеждат в реално време или да се запазват за по-късна употреба. Добавя се точки и се поддържат гласови известия. Е, като зестра от Google, приложението има отлична интеграция с други услуги на компанията, като например запазване на данни в Google Диск, експортиране в Google Карти или таблици в Google, споделяне в Google+.

Велосипедна светлина

Правилата за безопасност ни препоръчват на всяко пътуване да разполагат с рефлектори, които да могат да се ремонтират и да мигат. Всеки, който е пътувал някога в тъмното по пътищата с камиони, можете ли да потвърдите, че тази мярка би могла действително предотврати инцидент и да спаси живота си .. Въпреки това, ако се окажете в ситуация, в която алармата означава, че липсват или са счупени, на Можете да ги замените с обикновена програма за осветяване на велосипед. Той симулира предния (бял) или заден (червен) сигнален индикатор на мотора.