Sådan opsættes automatisk oversættelse i mobile browsere

Android

Hvis du har Google Translator installeret på din enhed, kan du bruge funktionen til at oversætte valgt tekst i enhver applikation, herunder browsere.

Google Chrome

I Chrome er der som standard mulighed for automatisk oversættelse af websteder til grænsefladesproget ved hjælp af Google-tjenesten. Hvis den er deaktiveret, skal du gå til Indstillinger → Avanceret → Webstedsindstillinger → Google Oversæt og aktivere oversættelsen. En forespørgsel vises nederst på siderne på fremmedsprog. For at Chrome altid skal oversætte websteder på et bestemt sprog, skal du aktivere indstillingen “Always translate …”. Google Translator understøtter 103 sprog.

Yandex Browser

På Android-enheder oversætter denne mobilbrowser websteder til grænsefladesproget af brugerens kommando. For at gøre dette skal du gå til menuen og klikke på “Translate page”. Du kan vælge et andet sprog i venstre panel under oversættelsen. 94 sprog er tilgængelige i Yandex.Translator.

Firefox

Hvis du bruger denne mobilbrowser, skal du installere en udvidelse for at oversætte siderne, for eksempel Tryk på Oversæt. Det vil oversætte den valgte tekst til et hvilket som helst af de tilgængelige sprog (russisk understøttes).

iOS

Safari

Denne browser har ikke en indbygget funktion til oversættelse af sider, men du kan installere særlige udvidelser.

Yandex.Translate

For at bruge denne tilføjelse inde i Safari skal du først downloade Yandex.Translator programmet og aktivere udvidelsen i menuen Del → Mere i browseren. For nemheds skyld kan du trække “Oversætter” ovenfor i handlingslisten.

Oversæt til Safari

Denne tilføjelse skal downloades og aktiveres i “Del” → “Mere” – det samme som “Yandex.Translator”. Oversæt til Safari foreslår at lave en oversættelse eller læse højt på internetsiderne. Begge handlinger forekommer ikke i browseren, men i selve applikationen, hvilket måske ikke er meget praktisk. Men det understøtter mere end 100 sprog.

  10 funciones útiles de MX Player para entusiastas de video en Android

Microsoft Translator

Det samme kan ske med applikationen fra Microsoft. I indstillingerne skal du vælge hvilket sprog der skal oversættes til Safari. I alt understøtter programmet mere end 60 sprog. Hvis du vælger teksten på den oversatte side, vil du se den oprindelige version.

Google Chrome

Evnen til automatisk oversættelse af websteder tilbyder en Chrome-browser til iOS. Han bruger Google Translator med 103 sprog. Som standard foreslår browseren at oversætte sider til grænsefladesproget. Hvis dette ikke sker, skal du aktivere funktionen i menuen Indstillinger → Avanceret → Indholdsindstillinger → Google Oversæt. Hvis du vil oversætte fra et bestemt sprog uden forespørgsler, skal du klikke på “Alltid oversætte …”.

Orion

Denne browser er designet specielt til oversættelse af websteder og er f.eks. Egnet til studerende på fremmedsprog. I den kan du søge ordets mening i de indbyggede ordbøger og spille teksten for at lære udtalen.