Miksi ei opeta lapsimusiikkia

Jostain syystä musiikkiopistot ovat suosittuja vanhempien, kuten tanssiryhmien tai taidekoulujen, kanssa. Tanssien käyttöä voidaan edelleen löytää (kaikki sama fyysinen kuorma), mutta piirrustolla ja musiikilla.

Aika kerta, kyky soittaa instrumentti ja piirros albumeista oli pass “kunnolliselle yhteiskunnalle”. Ilmeisesti siitä lähtien ihmiset ovat varmoja, että opettaminen lapselle soittaakseen soolon tai pasuunan on erinomainen tapa kouluttaa.

On aika harkita uudelleen tätä lähestymistapaa.

Tärkein kysymys on miksi

Vanhemmat ajattelevat, että musiikkikoulu auttaa kehittämään kuuloa ja ääntä, joten sinun täytyy kirjoittaa lapsi luokkaan. Pysähtyä.

Ensimmäinen kysymys: oletko varma, että sinun täytyy kehittää mitä ei ole?

Musiikillinen kuuleminen, rytmin tunne – kaikki on hankittu ajan mittaan, mutta jos lapsella ei ole mitään tekemistä, suuri muusikko ei kasva siitä. Mozart, ehkä, ja opetti pelata melkein alusta alkaen. Mutta siitä lähtien niin kuka tahansa on pilkannut niin paljon, ja Mozart oli yksi ja pysyi.

Tuo lapsi kuulusteluun, anna opettajien kertoa, onko oppimisen järkeä. Pidä mielessä, että jotkut opettajat ovat valmiita vuodattamaan yökerhon ja kertomaan sinulle, mitä nerokaslapsi sinulla on, jos vain voit antaa rahaa luokkiin. Valitse siis konsultti, joka ei ole taloudellisesti kiinnostunut lapsestasi.

Toinen kysymys: miksi lapsellasi on kuulo ja ääni?

Ajattele missä lapsi laulaa musiikkikoulun raportointikonsertin lisäksi. Okei, sanokaamme, osallistuu show voittaja “Eurovision” (vaikka tämä epäilyttävä saavutus). Missä hän pelaa Ranskan sarvea?

Kuinka moni valmistui musiikkikoulusta, mutta ei edes tullut karaoke-tähtiä. Heidän katonsa – pelata “Dog Waltz” ja kolme räikeää sointua, jos he näkevät instrumentin.

Ja tämän vuoksi se kesti useita vuosia vahingoittaa asentoasi ja näköäsi joka päivä. Vakavasti?

Ei ole niin paljon vaadittuja muusikoita, heidän elämänsä ei ole helpoin. Vedä lapsi musiikkiin – valitse instrumentit, jotka ainakin jotenkin ovat hyödyllisiä musiikkiryhmissä (sanovat hyvän hyökkääjän strenuenkan kanssa).

4 Epävarma syy siihen, miksi lapsi olisi otettava musiikkikouluun

Joskus vanhemmat lähettävät lapsen musiikkikouluun tietämättä, miksi he tekevät sen. Ja he jopa löytävät hämmästyttäviä selityksiä tähän.

1. Lapsen on kehitettävä musiikillinen maku

Se on välttämätöntä, mutta tämän vuoksi ei ole tarpeen pelata mitään. Estetiikan opetuksessa musiikin kuuntelu riittää.

Musiikkikoulu on niille, jotka eivät voi muuta kuin tehdä musiikkia. Soita, jos haluat. Maku ei ole mitään tekemistä sen kanssa.

2. Onko sinulla työkaluja

Älkää johdattako lapsiin musiikkimusiikkia vain, koska olet jättänyt pianon tai harmonikan kuluneesta ajasta. Joissakin vuoroissa on “Swallows” ja “Seagulls”, joista kerran viikossa huolellisesti dusted. On mahdotonta myydä niitä, koska niitä ei tarvita kenenkään mukaan, ne eivät ole suurien mestareiden teoksia. Ja heittää se on sääli: täällä Julia ja Petya kasvaa, tulee olemaan mukana. Julia ja Petya tietenkään eivät kysy.

Älä pilata lapsia, koska sinulla ei ole tarpeeksi henkeä heittää roskakoriin.

3. Sinun on oltava oikea vanhempi

Musiikkikoulua pidetään yhä merkkinä “oikeasta” kokonaisvaltaisesta kehityksestä.

Tämä suuntaus on jo melko paljon: jos et aja lapsiasi musiikkihuoneeseen, tanssia, englantia ja maalaa, sitten olet huono vanhempi, olet laiska.

Tosiasia, että todellinen vanhempi voi kertoa paljon itsestään, eikä lapsen siirtämistä opettajille, jätetään huolellisesti huomiotta. Aivan yhtä ahkera kuin se, että hyvä vanhempi kuuntelee lapsen toiveita eikä suurta hysteriaa varhaisen kehityksen varalta.

4. Haaveititte musiikkikoulusta

Se on jo trite ja kaikki tietävät siitä, joten on lyhyt: jos haaveit jotain, mutta et kasvanut yhdessä, älä pakota lapsi elämään fiktiivistä elämääsi. Muutoin lapsesi myös uneksin, mutta turhaan: ei ole aikaa käsitellä unta, musiikki odottaa.

On vain yksi syy tuoda lapsi musiikkihuoneeseen – hän itse halusi.

Mitä tapahtuu, jos vaadit kurssin jatkamista

Sama koskee myös: lapsi oli kiinnostunut musiikista, mutta päätti lopettaa koulun. Ei ole ihme, että musiikkikoulut pilkattavat klassisen musiikin lapsia, jotka eivät kiinnosta lainkaan (anna vain tehdä sitä ilman snobberiaa). Tämä on välttämätöntä kehittää tekniikkaa, mutta opettajat eivät sopeuta pääteemaa “The Throne Game” -ohjelmasta neljännen musiikkikoulun palkkaluokalle. Kitaristeilla on ainakin välilehdet, joiden kanssa internet on lyöty. Loput eivät.

En väitä, että joskus sinun on osoitettava lujaa, jos lapsi aikoo lopettaa musiikin, koska hänellä on kyynärpää, mutta samalla hänellä on lahjakkuus. Joskus sinun on selvitettävä, miksi luokkia kyllästyvät ja auttavat etenemään: vaihda opettajaa ja muokkaa ohjelmistoa.

Mutta kun ongelma on juuri haluttomuus pelata, älä paina. Voit pakottaa lapsen oppimaan ja laittaa rasti rastiin “tarjoten kokonaisvaltaisen kehityksen.” Vain lapsesi asuu sen kanssa.

Jos lapsi haluaa tehdä, hänen ei tarvitse olla pakotettu. Ja jos sinun täytyy pakottaa hänet soittimeen, odottamasi epämiellyttävimmät seuraukset odottavat sinua.

  • Lapsi vihaa musiikkia. Et voi rakastaa ruoan alla. Ja jos pakotat lapsen opiskelemaan musiikkia, todennäköisesti valmistumisen jälkeen hän unohtaa onnellisesti kaiken, mitä hänelle opetettiin.
  • Lapsi peittää sinua loukkauksen. Vanhempien tyrannia on järkevä perusta luottamuksen rakentamiselle.
  • Lapsi hankkii kompleksit. Hän pelkää työkaluja ja puheita, tuhoaa itsetuntonsa, hankkii neurosiksen ja yleisesti koko joukon psykologisia ongelmia, jotka esiintyvät liian vastuullisissa ja herkissä ihmisissä, kun he tekevät omia asioita. Tämä on kova asia, mutta se tapahtuu.
  • Lapsi tuhlaa aikaa. Tämä on lempeä vaihtoehto, jos hänellä on vakaa psyyke ja hän kykenee filosofiseen rauhallisuuteen kohdella tällaisia ​​vihjeitä musiikkikouluksi.

Noin sama asia voidaan sanoa taidekoulusta. Jotkut piirustustyöt ovat hyödyllisiä, jos lapsi tulee suunnittelija tai arkkitehti. Yleensä lapsia, jotka haluavat maalata, ei voida pysäyttää. Mutta jos lapsi vetää itseään vaikeisiin töihin, jotta valitettavasti kopioida seuraava asetelma, näiden tulosten koko tulos kerää pölyä isän “Work Petit” -paikalle. Vaikka tämä aika voitaisiin käyttää jotain hyödyllisempää.

Jos lapsi ei ole kiinnostunut mistään, anna hänen mennä urheiluun. Moderni opiskelija tarvitsee enemmän liikkumista kuin esteettinen koulutus.

Musiikki ja taidekasvatus eivät ole tie kaikille. On parempi jättää epävarmat tapaus ajoissa ja löytää ympyrä, joka tuo ainakin jonkin verran hyötyä kuin päättyä kouluun ja unelma päästä valmistumisen.

Loading...