8 legintelligensebb macskatenyésztés

1. Abesszin macska

okos macskafajták: Abesszin
Abesszin macska

Az Etiópia elegáns macskáit élénk karakter és játékosság jellemzi. Könnyű tanítani játékokat hozni. Nagyon kíváncsiak, de megértik a ház viselkedési szabályait. Igaz, ez jobb, hogy abesszin körömkoptatók, különben nem fog kapcsolja be a ajtófélfa vagy rack.

Az Abyssinian macskákról szóló ilyen párbeszéd a The Simpsons-ban volt:

Clancy Wiggum: Okos vagyok, mint egy macska, igaz, Lou?

Lou: Milyen fajta? Most láttam egy Abyssinian macskát, amely tudta, hogyan kell váltani a csatornákat.

2. Scottish Folded Cat

okos fajta macskák: Skót Fold
Scottish Fold

Ezeknek a macskáknak a különlegességei – a fülek speciális szerkezete és a hátsó lábukon való állóképesség. Emiatt a skót kopott kopott macskák egyik legszórakoztatóbb fajtája. Ugyanakkor az egyik legelismertebb fajta is, hiszen trükkök és mozgó játékok képezik.

3. Cornish Rex

macskák intelligens fajtái: Cornish Rex
Cornish Rex

Cornish Rex – nagy fülek és göndör hajú macskák. Rendkívül kíváncsiak: fontos, hogy tudják, mit vesznek részt a család minden tagjánál. Ha nem engeded magadnak magadat, követni fogja a Cornish Rex-et. És általában unatkoznak az unalom miatt, mert gyakran túlsúlyosak.

Cornish Rex szereti a mozgó játékokat, jól illeszkedik a képzéshez, és szüksége van a család egyik tagjának állandó társadalmára.

4. Thai macska

macskák intelligens fajtái: thai
Thai macska

Aktív és nagyon szerető macskák. Ne tűrje, ha észre nem veszik, figyelmet és fizikai érintkezést igényel. Minden családtagot jól kezelik, de választják azt a kisállatot, amelyhez leginkább kapcsolódnak. A thai macskák különböző intonációk és hangzások segítségével képesek az érzelmek széles skáláját kifejteni. Még a felnőttkorban is játékosok maradnak.

5. Burmán macska

intelligens macskafajták: burmai
Burmai macska

A burmai macskák szeretnek “beszélni”, de nem olyan hangosan, mint a sziámi macskák. Szükségük van a simogatásra és a figyelemre, valamint a rendszeres mentális edzésre. Könnyen edzhetnek, és örömmel rendezik tudásukat a vendégek előtt.

6. A török ​​furgon

macskák intelligens fajtái: egy török ​​furgon
Török van

Az egyik legősibb macskafaj a törökországi tó körüli helyekről származik. Szeretnek új játékokkal játszani, salátákban és még vízben is. A török ​​wang gyapja gyorsan megszárad, így nem félnek a víztől.

Mindig válasszon egy mestert, és szüksége van rá. Az érzelmek és igények arckifejezéseken és melodikus hangon szólalnak meg.

7. Bengáli macska

okos macskafajták: Bengália
Bengáli macska

Csintalan és zseniális bengáli macskák népszerűek a leopárd szín miatt. Ezek okos, de nem a megfelelő oktatás rakoncátlan: szeretnek játszani minden, ami a házban, beleértve az elektronikát. Köztudott, hogy a bengáli macska közlemények, mint a házigazdák kapcsolók és lehet változtatni a világítást a legalkalmatlanabb pillanatban.

8. A szingapúri macska

macskák intelligens fajtái: szingapúri
Szingapúr macska

A szingapúri macskák a macska család legkisebb háziasított képviselői. Nagyon figyelemre méltóak, kíváncsiak és mindig mozgásban vannak. Ez a macska feltárja a házat úgy, hogy jobban tudják, mint te, és akkor ugrik ki a legváratlanabb helyeken jobb a vállán, kifejező szeretetüket.

  Hogyan lehet okosabb: 6 tudományos módszer az agyi aktivitás növelésére