15 radioaktiivista paikkaa Venäjällä ja sen naapurimaissa, mistä on parempi pysyä poissa

Production Association “Mayak”, Ozersk, Venäjä

Tuotantoyhdistys
dic.academic.ru

“Mayak” on valtava kompleksi ydinaseiden, isotooppien, varastoitujen ja uudistettujen ydinpolttoaineiden tuottamiseen. Vuonna 1957 tapahtui kolmas onnettomuus (Tšernobylin ja Fukushiman katastrofien jälkeen), onnettomuus, jossa noin 100 tonnia radioaktiivista jätettä laskeutui ympäristöön. Seuraavaksi tuli räjähdys, joka saastutti valtavan alueen.

Siitä lähtien tehtaalla on ollut monia hätätilanteita, joihin liittyy päästöjä.

Koordinaatit: 55 ° 42’44 “s. w. 60 ° 50’53 “in. d.

Siberian Chemical Combine, Seversk, Venäjä

atomic-energy.ru

Yhtiö tuottaa 125 000 tonnia kiinteää jätettä, joka saastuttaa ympäröivän alueen pohjavettä. Epävirallisten tietojen mukaan tuulet ja sade kuljettavat näitä jätteitä pitkiä matkoja.

Vuonna 1993 ilmakehään päästettiin radioaktiivisia aineita ja altistui 1 946 ihmiselle säteilylle.

Koordinaatit: 56 ° 38 ‘s. w. 84 ° 54 ‘sisään. d.

Testauspaikka, Semipalatinskin kaupunki (Semey), Kazakstan

Testauspaikka
lifeisphoto.ru

Tunnettu Kazakstanin monikulmio on valtava alue, jolla on paljon tartunnan saaneita esineitä. Täällä he suorittivat ensimmäisen ydinräjähdyksen Neuvostoliitossa. Tämä monikulmio on rekisterinpidike maailman suurimpien ydinräjäytysten keskittymiselle. On keinotekoinen järvi, joka ilmestyi ydinräjähdyksen seurauksena ja monia muita yllättävän mielenkiintoisia mutta erittäin vaarallisia paikkoja.

Koordinaatit: 50 ° 07’00 “s. w. 78 ° 43’00 “in. d.

Länsi-kaivostoiminta ja kemialliset yhdisteet, Mailuu-Suu City, Kirgisia

facebook.com

Mailuu-Suu on yksi maailman saastuneimmista paikoista. Uraani louhitaan täällä. Yhtiö tuottaa ja varastoi vuosittain lähes 2 miljoonaa kuutiometriä radioaktiivista jätettä.

Koordinaatit: 41 ° 16’00 “s. w. 72 ° 27’00 “in. d.

Tšernobylin ydinvoimala, Pripyat, Ukraina

Tshernobylin ydinvoimala
vilingstore.net

Pripyat-joki ja samannimainen kaupunki ovat edelleen musta obeliski ihmisen toiminnasta. Suurin ihmisen aiheuttaman katastrofin seurauksena ilmenneet päästöt kattoivat jopa Volgan alueen, mutta vain aseman ympärillä oleva alue on tähän päivään asti kuollut alue. Ympäröivillä alueilla on tällä hetkellä yli 6 miljoonaa ihmistä, joille säteily vaikuttaa jatkuvasti. Tšernobylin ydinonnettomuus on aiheuttanut 100-kertaisen enemmän säteilyä ilmakehään kuin se heitettiin Nagasakin ja Hiroshiman ydinpommien räjähdyksen seurauksena.

Koordinaatit: 51 ° 23’22 “s. w. 30 ° 05’59 “in. d.

Urta-Bulak-kaasukenttä, Uzbekistan

Tällä kaasukentällä 1. joulukuuta 1963 tapahtui maakaasun vapautumista koskeva onnettomuus. Porauksen aikana puhkaistaan ​​epätavallisen suuri säiliön paine (AVPD), joka sisältää maakaasua noin 300 ilmakehän paineessa. Onnettomuuden seuraukset poistettiin 30. syyskuuta 1966 käyttäen suunnattua ydinmaksua. Tämän seurauksena kaivo kiristettiin, onnettomuus poistettiin, mutta läheisillä alueilla altistettiin säteilyä saastumiselle.

Koordinaatit: 38,97 ° N. w. 64,52 astetta. d.

Settlement Aikhal, Venäjä

dnevniki.ykt.ru

50 km itään Aikhalin kylästä, 24. elokuuta 1978, hankkeen “Kraton-3” alla, maanalaista räjähdystä suoritettiin seismisen toiminnan tutkimiseksi. Teho oli 19 kilotonia. Näiden toimien seurauksena tapahtui suuri radioaktiivinen vapautuminen pinnalle. Niin suuri, että hallitus tunnusti tapahtuman. Yakutiaan on kuitenkin paljon maanalaisia ​​ydinräjähdyksiä. Korotettu tausta on tyypillistä monille paikoille ja nyt.

Koordinaatit: 65 ° 56’00 “s. w. 111 ° 29’00 “in. d.

Udachninsky malmin kaivos- ja jalostusyritys, kaupunki Udachny, Venäjä

Udachninsky-kaivos- ja jalostusyritys
gelio.livejournal.com

Kristalliprojektin yhteydessä 2.10.1974 tehtiin 2 kilometrin päässä Udachnyn kaupungista 2 kilometrin suuruinen räjähdyssuoja. Tavoitteena oli luoda patja Udachninskyn kaivos- ja jalostusyritykselle. Valitettavasti myös suuri julkaisu.

Koordinaatit: 66 ° 26’04 “s. w. 112 ° 18’58 “in. d.

Pechora-Kama-kanava, Krasnovishersk, Venäjä

100 km Krasnovisherskin pohjoispuolella Permin alueella Cherdynsky-alueella 23. maaliskuuta 1971 toteutettiin “Taiga” -projekti. Sen puitteissa Pechora-Kama -kanavan rakentamiseen puhalsi kolmea 5 kilotonnia. Koska räjähdys oli pinnallinen, oli purkautuminen. Infektio on käynyt suurella alueella, missä tänään ihmiset elävät.

Koordinaatit: 61 ° 18’22 “. w. 56 ° 35’54 “in. d.

569. rannikon tekninen perusta, Andreeva Bay, Venäjä

569. rannikon tekninen perusta
b-port.com

Käytetyn ydinpolttoaineen varastointipaikka on 55 kilometriä Murmanskista luoteeseen ja 60 kilometrin päässä Norjan rajalta West Face Bayssä. Helmikuussa 1982 tapahtui säteilyonnettomuus – radioaktiivisen veden vuotaminen altaalta. Seurausten lopettaminen kesti kuusi vuotta. Tänä aikana yli 700 tuhatta tonnia erittäin radioaktiivista vettä virrasi Barentsinmerelle. Nyt tämä paikka on tyhjä. Tartunta oli niin vakava, että sen vaikutukset tuntuvat hyvin pitkään.

koordinaatit: 69 ° 27 ‘s. w. 32 ° 21 ‘sisään. d.

Monikulmio “Globus-1”, kylä Galkino, Venäjä

Täällä vuonna 1971 toteutettiin toinen rauhallinen maanalainen räjähdys Globus-1 -projektin alla. Jälleen seismisen äänenvoimakkuuden vuoksi. Koska kuumavesisäiliön huonolaatuinen sementointi varauksen asettamiseksi, aineet vapautettiin ilmakehään ja Shachu-joelle. Tämä paikka on Moskovan lähimpään teknogeenisen saastumisen alue virallisesti tunnustettu.

Koordinaatit: 57 ° 31’00 “s. w. 42 ° 36’43 “in. d.

Minun “Yunkom”, Donetskin kaupunki, Ukraina

frankensstein.livejournal.com

Ns. Cleavage-objekti. Kauniin nimen takana on maanalainen ydinräjähdys, jonka kapasiteetti on 0,3 kilotonnia, joka toteutettiin Ukrainan SSR: n Donetskin alueella, Yunkomin kaivoksen itäosassa. Vakavia päästöjä ei ole tapahtunut, mutta kaivos on täynnä vettä tällä hetkellä ja ympäristönsuojelijat pelkäävät kohtuullisesti saastuttavan pohjaveden laajasta alueesta.

Koordinaatit: 48 ° 13’14 “s. w. 38 ° 16’26 “in. d.

Chazhma Bay, Nakhodka, Venäjä

Chazhma Bay
topwar.ru

Täällä elokuussa 1985 laiturissa Merivoimien laivankorjausalan kasvi onnettomuus ydinsukellusvene K-431 projekti 675. saastuminen pinta-ala on noin 100 tuhatta neliömetriä. Selvityksen jälkeen onnettomuuden vene hinattiin pitkäaikaiseen varastointiin lahden Pawlowski K-42 “Rostov Komsomolets” Project 627A vuoksi radioaktiivisen saastumisen seurauksena saman onnettomuuden.

Koordinaatit: 42 ° 54’02 “s. w. 132 ° 21’08 “in. d.

Kaasun kondenssikenttä, Krestishche kylä, Ukraina

Tässä tehtiin toinen epäonnistunut koe ydinräjähdyksen käyttämiseksi rauhanomaisiin tarkoituksiin. Tarkemmin sanottuna kaasun vuodon poistaminen kentältä, jota ei voitu pysäyttää koko vuoden ajan. Räjähdyksen mukana oli vapautuminen, tyypillinen sieni ja lähialueen saastuminen. Säteilytaloudella ei ole virallisia tietoja siitä ja nykyisestä hetkestä.

koordinaatit: 49 ° 33’33 “sek. w. 35 ° 28’25 “in. d.

Totskin monikulmio, Buzulukin kaupunki, Venäjä

http://varandej.livejournal.com

Jonkin ajan kuluttua tehtiin koe nimeltä “Snowball” – ensimmäinen testi ydinräjähdyksen seurausten vaikutuksesta ihmisiin. Harjoitusten aikana Tu-4-pommikone pudotti ydinpommi, jonka kapasiteetti oli 38 kilotonnia TNT-ekvivalentissa. Noin kolme tuntia räjähdyksen jälkeen 45 000 sotilasta lähetettiin saastuneelle alueelle. Yksiköt ovat elossa. Deaktivoitu monikulmio hetkellä ei tunneta.

koordinaatit: 52 ° 38 ‘s. w. 52 ° 48 ‘sisään. d.

Tarkempi luettelo radioaktiivisista paikoista löytyy täältä.