Kuinka oppia piirtää, vaikka et usko lahjakkaisiisi

Kuinka tehdä?

  • Lyijykynä. Helpoin ja ymmärrettävä piirustustyökalu vaaditaan joka tapauksessa. Vaikka haluat oppia maalattavaksi, tarvitaan yksinkertainen kynä, jotta voit luoda luonnoksen. Kaikki kynät eivät ole samoja. Jotkut on suunniteltu piirustuksiin, muut piirustukseen, muut arkipäivän tehtäviin. Liian kovat lyijykynät (3H, 4H ja enemmän) eivät ole valitettavasti valittavissa: ne on helppo naarmuttaa ja repeytyä paperia.
  • Akvarelli. Vesiliukoinen maali tunnetaan keveydestä, läpinäkyvyydestä ja laajasta värisävystä. Kuitenkin maalaus akvarellilla on melko vaikea: sinun on opittava käyttämään sen ominaisuuksia ja kuvittelemaan, miten maali paperilla käyttäytyy. Toisaalta, jos käytät tarpeeksi vaivaa, opit tekemään yhden vaikuttavimmista tekniikoista.
  • Guassi. Se on tiivis mattamaali, joka laimennetaan vedellä. Se on täydellinen piirustuksen ensimmäisille vaiheille. Guassan tiheän tekstuurin ansiosta tummat sävyt voidaan helposti peittää tummilla. Tämä on erittäin tärkeää, koska kaikki puutteet ja virheet voidaan korjata. Toinen hyvä uutinen: guassi on halpa.
  • Pastelli (kuiva). Näitä väriaineita käytetään piirustusten tekemiseen pehmeillä väreillä. Tekstuuresta johtuen pastelli on erittäin helppo sävyttää, mikä mahdollistaa kauniin siirtymän sävyjen välillä. Sinun on valmistauduttava heti siihen, että sormet ja pöytä (ainakin) värjätään pastellien pölystä ja murusesta. Valmis pastelli kuvio on helppo voitelu, joten paperipigmentit on kiinnitettävä lakalla tai kiinnittimellä.
  • Merkit (“kopiot”). Tästä melkein tuntemattomasta useimmille instrumentille meitä pyydettiin kertomaan kuvittaja, opettaja Anna Rastorgueva. Koska hän maalaa merkkien avulla ja tekee sen upeasti. Tämä ei koske tekstin erottimia eikä pelkkiä merkkejä, nimittäin alkoholimarkkereita, jotka niiden pohjan ansiosta eivät vääristä paperia ja mahdollistavat tasaisten sävyjen siirtymisen.
Merkit piirtämiseen
Kolidzei / Shutterstock.com

Tällaisten työkalujen valmistajat ovat monia täällä ja japanilaisia ​​tuotemerkkejä, saksalaisia, kiinalaisia, korealaisia ​​ja venäläisiä. Hinta vaihtelee myös – 160 – 600 ruplaa yksittäin, joten jopa aloittelevasta tekijä voi aloittaa pienen sarjan.

Tämän tyyppisten merkkien paletit ovat epätavallisen laisia, keskimäärin 300 väriä, jotta vältettäisiin sekoittaminen, voit ostaa valmiin sarjan, joka yleensä on valittu tiettyyn aiheeseen: arkkitehtuuri, luonto, manga.

Anna Rastorgueva, kuvittaja, opettaja

Entä jos en tiedä mitä tehdä?

Jos et tiedä mitä tehdä, mutta todella haluat kopioida, kopioida ja toistaa muiden jälkeen. Ei mitään väärää. Päinvastoin, tämä on normaali prosessi. Ota kuva, jonka haluat, laita se edessänne ja aloita.

Videovalvonta on erittäin hyödyllistä. Toisin kuin vinkit tyyliin “piirrä ympyrä, piirrä kahva, lisää yksityiskohtia – saat suuren kankaalle”, nämä tietueet eivät valehtele. Näet piirustusten luomisen.

Muista: luovuus on kansainvälinen asia. Älä pelkää katsella YouTube-kanavia englanninkielisiltä bloggaajilta, vaikka et ymmärrä, mitä he sanovat.

Yritä aloittaa näillä kanavilla:

  • Proko. Absoluuttinen on oltava kaikille, jotka haluavat oppia tekemään. Taiteilija on ymmärrettävä, yksinkertaisesti, visuaalisesti selittää vaikein asia – miten piirtää ihminen. Tämä on pohja ja perusta, joten kanava on varmasti asettunut kirjanmerkkeihisi.
  • Mark Crilley. Taiteilija toimii sarjakuvaustyylinä, joten niille, jotka haluavat oppia tekemään söpöjä, söpöjä piirustuksia, löydät täältä kaiken tarvittavan. Taiteilija esittää erilaisia ​​tekniikoita ja yksityiskohtaisesti, runko kehyksessä, osoittaa yksinkertaisimmat tekniikat upean piirroksen luomiseksi.
  • Sycra. Kanava valittaa kaikille, jotka rakastavat japanilaisia ​​sarjakuvia ja haluavat oppia tekemään animea. Videon oppitunnit paljastavat teeman seuraavista aiheista: kehon rakenne, kasvojen piirteet, puvut ja kaiken – kaiken – kaiken.
  • Bob Ross. Bob Ross on legenda amerikkalaisesta televisiosta. Ehkä kaikkein innokkain ohjelma maailmassa loi tämän miehen, joka 11 vuoden ajan opetti ihmisiä luomaan ihmeitä kankaalle. Et voi ymmärtää, mitä Bob sanoo pehmeällä äänellä, mutta et voi vastustaa taiteilijan kykyä tunkeutua suoraan näytöltä.

Yleensä aiheen valinta on toinen peruskysymys materiaalin valinnan jälkeen. Ja täällä ei ole välttämätöntä rajoittua perinteisiin lajityyppeihin: muotokuva, still-life tai maisema. Nykyään päivittäiset arjen luonnokset ovat nyt nousemassa suosioon. Instagramissa olevien kuvien tapaan taiteilijat korjaavat nopeasti jännittävät aiheet kannettavissa, julkaisevat ne sosiaalisissa verkostoissa, oppivat yhdessä ja kommunikoivat. Kiinnostuksen kohteena voi olla ehdottomasti jokin esine – makrokardeista hyville hyönteisille yksityiskohtaisiin matkapäiväkirjoihin, jotka on kuvattu yksityiskohtaisesti.

Anna Rastorgueva, kuvittaja, opettaja

Mitä lukea oppiaksesi tehdäkseen?

“Voit piirtää 30 päivää”, Mark Kistler. Yksi kuuluisimmista kirjoista piirustuksesta. Kuten pitkän aikavälin havainnot osoittavat lukemisen jälkeen, ja tärkeintä, kaikki ovat oppineet ohjeiden tekemisen.

“Tutustu taiteilijaan”, Betty Edwards. Epäilystä heti on mahdollista ilmoittaa: tämän kirjan mukaan hän on oppinut vetämään jo noin 2 miljoonaa sellaista, joka katsoi itseään “armlessiksi”. Ne, jotka eivät usko omaan voimaansa ja ajattelevat, että kaikki taiteilijat tietävät kauniiden maalausten salaisuuden, sanomme: kyllä, mysteeri on olemassa. Se on piilossa tässä kirjassa.

“Luonnokirja, joka opettaa sinulle kuinka tehdä!”, Robin Landa. Koska Robin on itse opettaja, hän tietää, että parhaat oppilaat vetäytyvät oppikirjojen sivuille. Siellä fantasia ilmenee täysin! Siksi hän loi kirjan, jossa voit (ja täytyy tehdä). Ja oppimisprosessissa.

Haluan tehdä, mutta minulla ei ole aikaa ja varoja

Kuinka oppia tekemään sovelluksia
Eugenio Marongiu / Shutterstock.com

Ensimmäinen askel voidaan tehdä ilman erityisiä investointeja ja ponnisteluja. Lataa sovelluksia luovuuteen ja käynnistä heti.

Tayasui Sketches. Yksi kauneimmista ja yksinkertaisista sovelluksista, joissa on lukuisia työkaluja, opettaa sinulle kuinka tehdä eri tekniikoita.

Bamboo Paper. Piirtämisvalmisteiden luoja Wacom on kehittänyt sovelluksensa taiteilijoille. Luonnokset, luonnokset ja täysimittaiset piirustukset – tätä ohjelmaa tarvitaan koulutuksen kaikissa vaiheissa.

Zen-harja. Tämä sovellus ei auta koulutuksessa, mutta se sopeutuu oikeaan luovaan tapaan. Harjalla voit piirtää ominaisia ​​aivohalvauksia, ja lopullinen piirros näyttää taideteokselta kaukaa itäiseltä maasta.

Materiaalit on selvitetty, myös inspiraation lähteitä, kirjoja on tutkittu, mutta lasiest ja sovellukset ovat olemassa. Sinun liikkeesi – on aika päästä alas liiketoimintaan.

Tärkeintä on löytää jotain, joka todella puolustaa sinua. Tsemppiä!

Anna Rastorgueva, kuvittaja, opettaja

Loading...