Πώς να απελευθερώσετε έως και 5 gigabytes στο iPhone και το iPad, χωρίς να αφαιρέσετε τίποτα

Οι προσεκτικοί αναγνώστες θυμούνται μία από τις μάρκες iOS 9, η οποία βρισκόταν σε ακρόαση κατά την κυκλοφορία του νέου κινητού λειτουργικού συστήματος. Ομιλία σχετικά με τη λειτουργία αυτόματου καθαρισμού – το σύστημα κατάργησε ανεξάρτητα από τη μονάδα διάφορα σκουπίδια και ακόμη και εφαρμογές, αν δεν υπήρχε αρκετός ελεύθερος χώρος για τη λήψη του αρχείου ενημέρωσης.

Αυτό το ημι-μαγικό χαρακτηριστικό σας επιτρέπει να απελευθερώσετε έως και 5 gigabytes ελεύθερου χώρου, ανάλογα με τον όγκο της μονάδας δίσκου και τον αριθμό των εγκατεστημένων εφαρμογών. Ένα ενοχλητικό μειονέκτημα είναι ότι μόνο το ίδιο το σύστημα μπορεί να ξεκινήσει τον αυτοκαθαρισμό, ο χρήστης δεν μπορεί να το επηρεάσει με οποιονδήποτε τρόπο. Ωστόσο, υπάρχει ένα τέχνασμα …

Το iOS αφαιρεί τα σκουπίδια από τη μνήμη του iPhone ή του iPad, όταν χρειάζεστε χώρο για κάτι σημαντικό, για παράδειγμα, για να αγοράσετε περιεχόμενο στο iTunes Store. Η μουσική και τα παιχνίδια δεν είναι κατάλληλα λόγω του μικρού μεγέθους, υπάρχουν ακόμα ταινίες. Μη φοβάστε, δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε τίποτα, θα το κάνουμε χωρίς αυτό.

img-20911

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις → Γενικά → Χρήση αποθήκευσης και iCloud και ελέγξτε την ποσότητα ελεύθερου χώρου. Στο iPad μου είναι σχεδόν πάει, μόνο 300 megabytes είναι διαθέσιμα.

IMG_0286

Ανοίξτε το iTunes Store και μεταβείτε στην ενότητα “Ταινίες”. Επιλέγουμε κάποιες μακρές ταινίες πριν από την ταινία. Για παράδειγμα, “Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών”.

IMG_0287

Βεβαιωθείτε ότι η επιλεγμένη ταινία έχει πολύ μεγαλύτερο όγκο από τον διαθέσιμο ελεύθερο χώρο (στην περίπτωσή μου – 6,75 GB με τα διαθέσιμα 313 MB), κάντε κλικ στο “Rental”.

IMG_0288

Το iOS θα εκδώσει μια προειδοποίηση σχετικά με την έλλειψη ελεύθερου χώρου και θα σας προσφέρει να διαγράψετε κάτι μέσω των ρυθμίσεων. Πατάμε “OK”.

IMG_0289

Περιμένουμε περίπου ένα λεπτό και ελέγξτε το ποσό του ελεύθερου χώρου. Μου απελευθερώθηκε 1,2 GB. Μαγεία; Μπορείτε να το πείτε.

Τώρα για τις αποχρώσεις. Τα χρήματα μπορούν να προστεθούν στο λογαριασμό μόνο αν έχετε αρκετά χρήματα και αρκετό ελεύθερο χώρο. Και ο αριθμός των απελευθερωμένων gigabytes εξαρτάται από τον αριθμό των εφαρμογών που έχουν εγκατασταθεί. Όσες περισσότερες εφαρμογές, τόσο περισσότερη προσωρινή μνήμη και προσωρινά αρχεία, θα μπορούν να καταργήσουν το iOS. Στο iPhone 16-gigabyte, έχω περίπου 2 GB, αυτό είναι ένας μέσος όρος, αλλά μπορεί να φτάσει τα 5 GB. Εάν έχετε ένα εντελώς άδειο iPhone και λίγες εφαρμογές, το αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο εντυπωσιακό – περίπου 300-500 MB.

Δείξτε στα σχόλια πόσα χώρος μπόρεσα να απελευθερώσετε!