Документи за iPhone: най-добрият файл и мениджър на документи

Стандартната функционалност на iOS не позволява пълна работа с файлове и документи. Причината за това е затворена файлова система. Apple обаче позволява на разработчиците да запълнят тази разлика със своите собствени приложения. В App Store има много от тях, но само някои от тях са достойни за внимание. Едно такова успешно приложение е Documents by Readdle, което отдавна е популярно сред потребителите на iPad. Наскоро имаше версия за iPhone – нека видим какво се е случило.

Readdle отдавна е известна с качествените си офис приложения, като Календар, Скенер Pro, Принтер Pro и др. Необходимо е да се признае, че документите се съхраняват на прилично ниво и разработчиците успяха да поддържат високо ниво. Но за всичко в ред.

За начало “Документи” ви позволява удобно да разглеждате както локалните файлове на телефона си, така и данните в хранилищата за облаци на Dropbox, Google Drive, SugarSync, Box, Sharepoint, Skydrive и други. Просто свържете профилите си от там, а всички документи от всички услуги се събират на едно място. Съгласен съм, това е много удобно. Например, използвам Dropbox, за да съхранявам снимки, Google Документи, за да създавам и поддържам съвместни документи, а в Skydrive имам няколко презентации. Сега не можете да отваряте всяко приложение на cloud услугата поотделно, защото всички данни се събират заедно.

Снимка 12.04.13, 12 57 24 Снимка 12.04.13, 7 39 27

Много готино, че можете да споделяте файлове между вашите iOS устройства чрез iCloud и да премествате файлове между вашия компютър или Mac и iPhone / iPad, използвайки Wi-Fi или iTunes. Ако трябва да изтеглите файл от интернет, а не от мрежовото хранилище, тогава имате интегриран уеб браузър с отметки и изтегляния. Отново, това е удобно и функционално.

  Warum brauche ich einen Jailbreak für iOS?

Снимка 12.04.13, 13 04 18 Снимка 12.04.13, 7 42 46

Що се отнася до файловата поддръжка, документите са наред с това. Поддържа всички файлове на офис програми, като .doc, .docx, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx, .txt и други подобни. Приложението има вграден и доста добър pdf-viewer, който ви позволява да оставяте бележки, да създавате отметки, бързо да прескачате желаната страница и да търсите текст в документа. Много добре.

Снимка 12.04.13, 12 59 39 Снимка 12.04.13, 13 00 05

Освен това, програмата може да работи с .zip и .rar файлове и ви позволява да създавате сами пощенски архиви (това е просто убиец) от необходимите документи. Също така приложението може безопасно да възпроизвежда аудио и видео файлове в собствения си медиен плейър, което също не може да се радва.

Документите имат доста широки настройки. Те докосват буквално всички аспекти на приложението: файлов мениджър, вграден браузър, преглеждане на текстови файлове и PDF и много други. Ако желаете, можете да зададете парола, която ще бъде поискана, когато влезете в приложението, което ще ви помогне да защитите данните си. По принцип настройките тук също са пълни.

Снимка 12.04.13, 7 39 43

Както можете да видите, функционалността в документите е само куп. Сериозно ви позволява да замените лъвския дял от приложенията на вашия телефон – зрител на документи, файлов мениджър, pdf-viewer, архиватор и мултимедиен плейър. И абсолютно безплатно.

Readdle успя да създаде напълно пълноправно приложение, което функционално не е по-лошо от по-големия му брат в iPad. Въпреки че работата с документите на таблета със сигурност е по-удобна, просто поради формата на устройството. Интерфейсът е идеално приспособен към екрана на смартфона, работата с приложението е много удобна, работи стабилно и бързо. Да, документите трябва непременно да са част от работния плот на вашия iPhone. Добре изпълнено, функционално и удобно приложение – истинска извадка, която да следва другите разработчици. Инсталиране – няма да съжалявате.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤