Как да разчитате колко тапети имате нужда

Това, което определя броя на тапетите

От размера на стаята (за това по-долу) и от дизайна. В една ролка, обикновено 10 метра. Ако тапетът е монохромен и височината на тавана е 2,5 метра, можете да отрежете ролката на четири ленти. Ако снимката трябва да бъде персонализирана, ивиците ще бъдат три.

Безплатно докинг

Как да разчитате колко тапети имате нужда: Безплатно докинг
stroyday.ru

Без припокриване на картината: ролката просто се нарязва на правилния брой панели. Обикновено това е монофоничен тапет, тапет с абстрактен модел или вертикална лента.

Директно докинг

Как да изчислите колко тапети имате нужда: Директно докинг
stroyday.ru

Фигурата трябва да се комбинира хоризонтално, така че съседните ленти да започнат със същите елементи. И тук всичко ще зависи от височината на връзката – разстоянието, през което моделът се повтаря (това е посочено на етикета). В най-лошия случай, ще трябва да изхвърлите почти по цялата височина на повторение, така че при изчисляването на това следва да се добавят към височината на тавана.

Отдръпване на докинг

Как да разчитате колко тапети имате нужда: Офсет докинг
stroyday.ru

Чертежът е разположен диагонално, поради което всяка плат е изместена. Обикновено половината от връзката. В този случай до височината на тавана трябва да добавите височината на съотношението и стойността на отместването: и двата номера, които ще намерите на етикета.

Как да изчислите броя на тапетите, използвайки таблици

Това е идеалният начин, ако стаята е квадратна или правоъгълна, а тапетът не изисква удобство. Нуждаем се само от площта на стаята и от височината на тавана.

Изчисляване на количеството тесен тапет (ширина – 53 см, дължина – 10 метра).

Как да разчитате колко тапети имате нужда: Изчисляване на тесен тапет
remont-otdelka-m.ru

Изчисляване на количеството широк тапет (ширина – 106 см, дължина – 10 метра).

Как да преброим колко тапети имате нужда: Изчисляване на широки тапети
remont-otdelka-m.ru

Как да изчислите броя на тапетите математически

Ако стаята има сложна форма, има завои и ниши, по-добре е да разчитате на периметъра. За тази цел добавете дължината на всички стени. Прозорците и вратите с ширина по-малка от 60 см се равняват на плоска стена, по-широки са изключени от изчислението. Получената стойност е закръглена.

Пример: 2,75 m + 3 m + 0,4 m + 2,85 m + 4 m + 0,65 m = 13,65 m ≈ 14 m.

След това трябва да определите броя на лентите: разделете периметъра на ширината на ролката. Да се ​​върнем към нашия пример: 14 m / 1.06 m = 13.2. Обръщаме се към голямата страна – 14 платна широки тапети. За тесен тапет: 14 m / 0.53 m = 26.4. Това е 27 ленти.

Сега трябва да определим колко ленти могат да бъдат получени от една ролка: дължината на ролката трябва да бъде разделена на дължината на лентата. И тук има три възможности:

  1. Ако тапетът не изисква настройка, дължината на лентата е равна на височината на тавана. 10 m / 2,75 = 3,6 ≈ 3.
  2. Ако тапетът с директно докинг, дължината на лентата е равна на сумата от височината на тавана и височината на доклада (0,6 м). 10 m / (2,75 + 0,6) = 2,9 ≈ 2.
  3. Ако тапет съвпада с док, дължината на лентата е сумата от височината на хармония на височината на тавана (0.6 М) и офсет стойност (0.3 т). 10 m / (2,75 + 0,6 + 0,3) = 2,7 ≈ 2.

Последната стъпка: имаме нужда от броя на лентите, разделен на броя ленти в ролката. Ако тапетът е широк, 14 трябва да бъде разделен на 3 или 2. Ако тесен, разделете с 3 или 2, ще трябва 27 ленти.

Как да изчислите броя на тапети, използващи услуги и приложения

Най-бързият начин, ако познавате параметрите на стаята, и най-лесните, ако не приятели с математика. Мрежата има много тапети калкулатори, тук са само няколко добри.

  • Калкулаторът на тапета от кал.б. Той отчита както областта, така и периметъра, като ви позволява да изключите от изчисленията отворите на вратите и прозорците. Можете също да посочите ширината и диаметъра на ролката.
  • Калкулатор на тапета от calc.ru. Изчислява периметъра. Помага да се определи колко тапет и лепило имате нужда.
  • Тапетният калкулатор от remont-online.com. Първо изберете конфигурацията на стаята, след което прокарайте ширината на стените и тапета. Можете да посочите и цената на ролка, за да видите общите разходи за поставяне.

Ако вече сте в магазина, използвайте изчисленията за приложението. Тук има две безплатни с добър рейтинг.

Мога ли да се върна към допълнителния тапет за магазина

Член 25Член 25. Право на потребителя да обменя стоки с подходящо качество Законът за защита на правата на потребителите предвижда връщане общо закупени стоки, Ако не се побере в формата или цвета. И при определени условия.

  1. Тапетът се продаваше точно на рула, а не на метър. В списъкаСПИСЪК храна с подходящо качество, не подлежат на възстановяване или замяна на подобни стоки на други размер, форма, размер, стил, цвят на кожата или конфигурация нехранителни стоки с подходящо качество, които не подлежат на връщане или обмен, има довършителни материали. Но ние говорим само за стоките, продавани на метри.
  2. Тапетите останаха неотворени, нечупливи и не се надраскаха.
  3. От покупката не са изтекли повече от 14 дни. При закупуване онлайн – 7 дни.
  4. Има чек или друг документ, потвърждаващ факта за покупка. Ако проверката не е запазена, можете да поискате касов апарат (съхранявайте магазина за един месец) или да привлечете свидетели.

С други думи, ако не харесвате тапета, можете да го върнете обратно в магазина. Всички ролки. В този случай продавачът ще Ви предложи подобен продукт, а ако няма такъв, можете да напишете искане за възстановяване на сумата.

Връщането на една или две допълнителни ролки след ремонт ще бъде проблематично. Но големите магазини обикновено отговарят на клиентите. В края на краищата те купуват тапети в големи партиди и плюс или минус една ролка не засяга особено изпълнението. Лоялността на клиентите е по-скъпа.

Само в случай, моля, посочете правилата за връщане преди покупката.