Как да запишете телефонен разговор на iPhone и Android смартфон

Как да запишете разговор на смартфон с Android

Следните програми могат автоматично да записват разговори, без да се свързват с интернет. Трябва само да изтеглите, конфигурирате и периодично да почиствате едно от тези приложения от стари аудиозаписи. Но ако искате, можете да записвате ръчно само избраните разговори.

1. Cube Recorder Call ACR

В допълнение към обичайните клетъчни телефонни обаждания, това приложение може да записва гласови разговори в почти всеки интернет набирател като Skype, Telegram, WhatsApp, Facebook Messenger и Viber. Но тази функция не се поддържа от всички смартфони – инсталирайте програмата, за да я проверите сами.

По подразбиране CQ Call Recorder ACR записва всички разговори, но можете да добавите избрани номера към списъка с изключения, така че програмата да ги игнорира.

Приложението е безплатно и не съдържа реклама. Чрез закупуването на платена версия отключвате няколко премия, като например задаване на ПИН код за достъп до записани разговори и осветяване на части от записа, когато разклащате устройството.

2. “Записване на повиквания”

С тази програма можете автоматично да записвате разговори само с избраните контакти или с неизвестни номера или абсолютно всичко – в зависимост от настройките на филтъра.

Приложението поддържа заключване на хранилището чрез ПИН, синхронизиране с облачните дискове и ви позволява да регулирате качеството на звука. В платената версия няма реклама и можете автоматично да изтегляте аудиофайлове в Google Диск или Dropbox.

3. “Автоматично записване на повиквания за мен”

Тази програма има и разширен филтър за обаждания, но в противен случай е по-проста от предишните две. От допълнителните функции има само увеличение на обема на записите и защитата на данните с ПИН код. Ако не обичате да се вглеждате в настройките, това е приложението за вас. Вярно е, че ще трябва да толерирате реклами на цял екран или да плащате, за да деактивирате рекламирането.

Как да записваме разговор на iPhone

Поради ограниченията на iOS, записването на телефонни разговори на iPhone е по-трудно, но все още има работни начини.

1. Чрез мобилни приложения

В App Store можете да намерите програми, които записват обаждания – чрез конферентен разговор. Работи по следния начин: свързваш се с разговор с точния човек на бот, последният мълчаливо записва разговора и ви изпраща запис чрез интернет.

Сред тези приложения са TapeACall Lite и Call Recorder Unlimited. И двете програми са почти идентични и съдържат подробни инструкции за видео на руски, така че няма да е трудно да ги разбереш.

TapeACall Lite и Call Recorder Unlimited осигуряват безплатен 7-дневен период, след което сумата, посочена в заявлението, се таксува месечно от картата на потребителя. Ако се регистрирате за пробен период, но след това реши да отмените програмата, не забравяйте да анулирате абонамента.

2. Използвайте специално устройство

Има и специални аксесоари за iPhone, предназначени за записване на разговори. Например, Call Recorder, който е подходящ за записване както на разговори в клетъчни мрежи, така и на онлайн обаждания през Skype, Viber и други пратеници. Такъв аксесоар ще ви струва около $ 115.

Също така има по-достъпно решение – слушалки с функция за запис на повиквания Koolertron за $ 32. 512 MB вградена памет ще бъдат достатъчни, за да записвате до 16 часа време за разговор.

Как да записвате разговор на всеки телефон

Най-очевидният начин, но го добавете за пълнота: можете да записвате разговори до рекордера. Като правило програмите за записване на звук през микрофон се изключват веднага щом започнете да говорите по телефона. Но винаги можете да вземете друг смартфон с такава програма на борда или обикновен рекордер за глас и да го донесете на телефона си. За по-добро качество можете да включите микрофона.

На всички iPhone има предварително инсталирано приложение за запис на звук. Ако на вашия Android смартфон няма такава програма, можете да инсталирате рекордер от колекцията Lifehacker.

Loading...