Egy egyetem kiválasztása: A legjobb európai egyetemek közül 25

Egy egyetem kiválasztása rendkívül fontos feladat, amely a diplomások és szüleik előtt áll. Számos tényezőt kell figyelembe venni. Milyen ember szeret, mit szeretne válogatni, mi az életed célja? És ebből kiindulva válassza ki az egyetem helyét, oktató személyzetét, az oktatás színvonalát és még sok mást.

Elkészítettük Önnek egy listát a legjobb európai egyetemek közül, ahol oktatásra lehet szert tenni. Azt is jeleztük, hogy a képzés költségei. Válassza ki a legjobbat, küldje be a dokumentumokat, és elkezd gúnyolni a gránit tudományt.

1. Madridi Műszaki Egyetem, Spanyolország

Madridi Műszaki Egyetem
Emprego pelo Mundo

A Madridi Műszaki Egyetem egy régi egyetem. Néhány kar több mint 100 éves. Nagy jelentőséggel bír az építészmérnöki és mérnöki iskola, mert itt állt a spanyol technológia története két évszázada. Ezen az egyetemen kaphat egyetemi, mester- és doktori fokozatot az üzleti és társadalomtudományokban, mérnöki és technológiai területen. Az egyetem területén 3 000 alkalmazott dolgozik és 35 000 hallgató tanul.

Tandíj: 1 000 euró évente (hozzávetőleges ár).

2. Hamburg Egyetem, Németország

Hamburg Egyetem
Wikipedia

Az egyetem alapján hat kar áll. Ezek a tudományok szinte minden lehetséges szaktudást kínálnak – a közgazdaságtudománytól, a jogtól, a társadalomtudománytól a bölcsészettudományokig, a természettudományoktól és az informatika és az orvostudományoktól. Több mint 5000 alkalmazott és közel 38 000 diák. Németország egyik legnagyobb egyeteme.

Tandíj: 300 euró félévenként.

3. Madridi Egyetem Complutense, Spanyolország

Wikimapia
Wikimapia

Ez az egyik legrégebbi egyetem a világon. És talán Spanyolország legrangosabb oktatási intézménye. Két egyetem van. Az egyik Moncloa, a második a város központjában található. Itt kaphat egyetemi diplomát az üzleti és társadalomtudományokban, a művészetek és a humán tudományok, az orvostudomány és a mérnöki képzés területén. Ez egy nagyon nagy egyetem, ahol több mint 45 000 diák tanul.

Tandíj: 1 000-4 000 euró a teljes tanulmányi időszakra.

4. Oxfordi Egyetem, Nagy-Britannia

Oxford Egyetem
Tatur

Az iskola története 1096-ban nyúlik vissza. Ez a világ legrégebbi angol nyelvű egyeteme. Több mint 20 000 diák tanul itt. Üzleti, társadalomtudományi, művészeti és humán tudományok, nyelv és kultúra, orvostudomány, technológia és technológia állnak rendelkezésre. Több mint 5000 alkalmazott. Kilencszer királyi díjat kapott.

Tandíj: 15 000 fontról.

5. Glasgow-i Egyetem, Egyesült Királyság

Glasgow-i Egyetem
Wikipedia

A Glasgow-i Egyetem az Egyesült Királyság egyik legrégibb tanulási helye. A negyedik legrégebbi egyetem az egész angol nyelvű világban. Az Egyesült Királyságban az első tíz munkáltató közé tartozik. Számos külföldi tanulmányi program létezik, segítenek a foglalkoztatásban. A következő területek állnak rendelkezésre: üzleti, társadalomtudományi, művészeti, humán, nyelv és kultúra, orvostudomány, technológia és technológia. Ön is kap egy doktori.

Tandíj: 13.750 font.

6. Humboldt Egyetem, Berlin, Németország

Berlin Humboldt Egyetem
Studrada

1810-ben alapították. Aztán az összes modern egyetem anyjának hívták. Ez az egyetem nagy hatáskörrel rendelkezik. Itt a diákok átfogó humanisztikus képzést kapnak. Ez volt az első ilyen jellegű egyetem a világon. Mint a listán szereplő egyéb oktatási intézményeknél, akkor doktorált, valamint főiskolai és mesterképzést is szerezhet. A tudomány gránitját az egyetemen 35 000 ember veszíti el. Egyedülálló, hogy csak 200 ember dolgozik itt.

Tandíj: Szemeszterenként 294 euró.

7. University of Twente, Hollandia

Twente Egyetem
Wikipedia

Ez a holland egyetem 1961-ben alakult. Eredetileg technológiai egyetemként dolgozott, azzal a céllal, hogy növelje a mérnökök számát. Jelenleg ez az egyetlen olyan egyetem Hollandiában, ahol saját campus található. A helyek száma korlátozott – csak 7 000 diák van. Az egyetem azonban 3300 tudós és szakembert foglalkoztat.

Tandíj: 6 000-25 000 euró évente.

8. Bologna Egyetem, Olaszország

Bologna Egyetem
A Vinsky Fóruma

Az egyik legrégebbi egyetem a világon. Sokan úgy vélik, hogy ez az egyetem az európai kultúra kiindulópontja és alapja. Jelenleg évente 198 különböző irányt kínálnak a pályázóknak. Több mint 5000 alkalmazott és több mint 45.000 diák.

Tandíj: félévről 600 euróról (hozzávetőleges ár).

9. London School of Economics and Political Science, Egyesült Királyság

London School of Economics és Political Science
Wikipedia

1895-ben alakult, hogy segítse a diákokat a társadalomtudományok tanulmányozásában. Van egy saját campus, amely London központjában található. Itt tanulhat kriminológia, antropológia, szociálpszichológia, nemzetközi kapcsolatok, szociológia és sok más tudomány. Körülbelül 10 000 diák tanul, és 1500 alkalmazott dolgozik. Ez az intézmény adta a világ 35 vezetõjét és államfõjét és 16 Nobel-díjasat.

Tandíj: 16 395 font / év.

10. Leuven Katolikus Egyetem, Belgium

Leuven Katolikus Egyetem
Wikimedia

1425-ben alapították. Jelenleg Belgium legnagyobb egyeteme. Nagyon magas minősítésű, az egyetemek Brüsszel és Flandria területén találhatók. Több mint 70 nemzetközi képzési program. Ezzel egyidejűleg 40 000 diák képzésére kerül sor, és 5000 alkalmazott dolgozik.

Tandíj: 600 euró évente (hozzávetőleges költség).

11. Zürichi svájci felsőfokú műszaki iskola, Svájc

Denis Kolesnikov
Denis Kolesnikov

1855-ben kezdte el munkáját, ma pedig az egyik legjobb egyetem a világon. A fő campus Zürichben van. Az oktatási intézmény a fizika, a matematika és a kémia legjobb programjait kínálja. Több mint 20 000 diák és 5000 alkalmazott. A felvételhez el kell végeznie egy tesztet.

Tandíj: 650 svájci frank szemeszterenként (hozzávetőleges költség).

12. Müncheni Egyetem Ludwig-Maximilian, Németország

München Egyetem Ludwig-Maximilian
akadémikus

Németország egyik legrégebbi egyeteme. Ez székhelye a fővárosban Bajorország – München. 34 Nobel-díjas diplomás ebben az intézményben. Németország második legnagyobb egyeteme. 45 000 diák és mintegy 4 500 alkalmazott.

Tandíj: félévenként körülbelül 200 euró.

13. Free University of Berlin, Németország

Szabad Egyetem Berlinben
Turister

A második világháború után, 1948-ban alapították. A világ egyik legjobb egyeteme a kutatási munkában. Van nemzetközi irodája Moszkvában, Kairóban, São Paulo-ban, New York-ban, Brüsszelben, Pekingben és Újdelhiben. Ez lehetővé teszi a tudósok és a kutatók támogatását és nemzetközi kapcsolatok kialakítását. 150 különböző programot kínálnak. 2 500 alkalmazott és 30 000 diák.

Tandíj: Szemeszterenként 292 euró.

14. Freiburg Egyetem, Németország

Freiburg Egyetem
teológus

Készült azzal a céllal, hogy a hallgatók számára lehetőséget biztosítson politikai befolyás nélkül történő tanulásra. Az egyetem együttműködik több mint 600 tudós a világ minden tájáról. 20 000 diák, 5 000 alkalmazott. A német nyelv ismerete kötelező.

Tandíj: szemeszterenként mintegy 300 euró (az ár hozzávetőleges).

15. Edinburgh Egyetem, Egyesült Királyság

Edinburgh Egyetem
Wikipedia

1582-ben alapították. A világ minden részéről a 2/3 nemzetiségű képviselők képzése itt történik. Ugyanakkor a diákok 42% -a Skóciából, 30% az Egyesült Királyságból, és csak 18% a világ többi részéből. 25 000 diák, 3 000 alkalmazott. Híres diplomások: Catherine Granger, Joan Rowling, Charles Darwin, Conan Doyle, Chris Hoy és még sokan mások.

Tandíj: évente 15,250 fontról.

16. Lausannei Szövetségi Műszaki Egyetem, Svájc

A lausannei Szövetségi Politechnikai Iskola
Wikipedia

Ezt az egyetemet az állam finanszírozza, és a tudomány, az építészet és a mérnöki szakterületre szakosodott. Itt találkozhat több mint 120 ország diákjaival. 350 laboratórium ezen egyetem területén található. 2012-ben ez az egyetem 75 elsőbbségi szabadalmat adott át 110 találmánysal. 8 000 diák, 3 000 alkalmazott.

Tandíj: 1 266 svájci frank évente.

17. University College London, Egyesült Királyság

University College London
Brit híd

Stratégiailag London szívében található. Lenyűgöző kutatásra ismert. Ez az intézmény volt az első, aki minden osztály, faj és vallás diákjait megkapta. 5 000 alkalmazott és 25 000 hallgató vesz részt ezen az egyetemen.

Tandíj: 16.250 font / év.

18. Berlin Műszaki Egyetem, Németország

Berlin Műszaki Egyetem
Garant Tour

Ez az egyetem nagy szerepet játszott abban, hogy Berlinet a világ egyik vezető ipari városává változtatta. Itt a diákokat a technológia és a természettudományok képezik. 25 000 diák és 5000 alkalmazott.

Tandíj: kb. 300 euró évente.

19. Osloi Egyetem, Norvégia

Oslo Egyetem
Wikipedia

1811-ben alapították, az állam finanszírozta és a legrégebbi intézmény Norvégiában. Itt tanulhat üzleti, társadalmi és humán tudományok, művészet, nyelv és kultúra, orvostudomány és technológia. 49 angol nyelvű mesterképzés. 40 000 diák, több mint 5000 alkalmazottal. Az egyetemből öt tudós lett Nobel-díjas lett. És egyikük megkapta a Nobel-békedíjat.

Tandíj: nincs információ.

20. Bécsi Egyetem, Ausztria

Bécsi Egyetem
akadémikus

A távoli 1365-ben alapított és a német nyelvű országok egyik legrégebbi egyeteme. Közép-Európa egyik legnagyobb egyeteme. Ausztria legnagyobb tudományos és pedagógiai egyeteme. Az egyetemek 60 településen találhatók. 45 000 diák és több mint 5000 alkalmazott.

Tandíj: félévenként körülbelül 350 euró.

21. Imperial College of London, Egyesült Királyság

Imperial College of London
Hírek HD minőségben

A londoni Imperial College 1907-ben kezdte el szolgáltatásait, és megünnepelte 100. évfordulóját, önálló intézményré vált. Korábban a londoni egyetem része volt. Ez az Egyesült Királyság egyik legrangosabb egyeteme. Ez a kollégium köze van a penicillin felfedezéséhez és a száloptika alapjaihoz. Londonban nyolc egyetem található. 15 000 diák, 4 000 alkalmazott.

Tandíj: évente 25 000 fontról.

22. Barcelonai Egyetem, Spanyolország

Barcelona Egyetem
Wikipedia

A barcelonai egyetemet 1450-ben alapították Nápoly városában. Hat egyetem a spanyolországi második legnagyobb városban – Barcelona. Ingyenes spanyol és katalán kurzusok. 45 000 diák és 5000 alkalmazott.

Tandíj: 19.000 euró évente.

23. Moszkvai Állami Egyetem, Oroszország

Moszkvai Állami Egyetem
FEFU

Az egyetemet 1755-ben alapították és az egyik legrégebbi oroszországi intézmény. Több mint 10 kutatóközpont, amely gyakorlati segítséget nyújt a diákoknak a kutatási munkában. Úgy gondolják, hogy a Moszkvai Állami Egyetem oktatási épülete a világ legmagasabb oktatási intézménye. Több mint 30 000 diák és legfeljebb 4 500 alkalmazott.

Tandíj: 320 000 rubel az évre.

24. Royal Institute of Technology, Svédország

Royal Institute of Technology
Wikipedia

Svédország legnagyobb és legrégebbi műszaki kollégiuma. Az akcentust az alkalmazott és a gyakorlati tudomány területén végzik. Több mint 2000 alkalmazott és 15 000 diák. A világ ezen részén található egyetemekkel összehasonlítva a hallgatók nagy hányada külföldi.

Tandíj: évi 10 000 eurótól.

25. Cambridge Egyetem, Nagy-Britannia

Cambridge Egyetem
Restbee

A legelterjedtebb 1209-es év volt. Mindig a vezető egyetemek listáján a világon. 3000 alkalmazott és 25 000 diák a világ minden tájáról. 89 Nobel-díjas. A Cambridge-i diplomások a legmagasabb arányban dolgoznak az Egyesült Királyságban. Egyetem egy igazán világhírű névvel.

Tandíj: évente 13 500 fontról.