10 legjobb ingyenes antivirus

A komplex víruscsomagok költséges licencének megvásárlása a vállalati felhasználók számára indokolt. De nincs értelme pénzt költeni egy otthoni víruskeresőre. A népszerű antivírus termékek ingyenes verziói képesek a számítógép védelmére.

1. AVG AntiVirus Free

Egy népszerű ingyenes víruskereső, egyszerű kezelőfelülettel. Nagyon szerényen fogyasztja a rendszer erőforrásait. Ebben az antivírusban van egy AVG Zen vezérlőpanel, amely az AVG telepített eszközökkel vezérli az összes eszközt, a bizalmas fájlok biztonságos eltávolítására szolgáló segédprogramot, a webes hírnevet biztosító rendszert és a követő blokkolót.

előnyei: egyszerű felület, jó vírusirtó.

hátrányai: rossz védelem az adathalászat ellen.

Töltse le az AVG AntiVirus Free for Windows programot →

Töltse le az AVG AntiVirus ingyenes MacOS-t →

2. Avira Free Security Suite

Egy nagyon népszerű vírusirtó, tavaly nagyra értékelték a SE Labs laboratóriumában. A vírusvédelem mellett támogatja a Cloud Cloud felhővédő Cloud szolgáltatást is.

előnyei: egy jó vírusirtó, egy tűzfal elérhetősége és az adathalászat elleni védelem, további funkciók, például jelszókezelő és VPN-ügyfél.

hátrányai: kényelmetlen felület, további termékek bevezetése, mint például az internetes áruházak árainak összehasonlítására szolgáló eszköz.

Töltse le a Windows Avira Free Security Suite-t →

Töltse le a Avira Free Antivirus for MacOS →

3. Bitdefender Antivirus Free Edition

Ez egy ingyenes verzió a jól ismert víruskereső Bitdefender. A víruskereső az AV-Comparatives szerint nyerte el a “2017 legjobb termékét”.

előnyei: a rosszindulatú szoftverek észlelésének és semlegesítésének egyik legmegfelelőbb mutatója, az adathalászat elleni védelem, egyszerű felület, az erőforrások szerény ráfordítása.

hátrányai: az antivírus-beolvasási beállítások a Bitdefender fizetett megoldásaihoz képest csonkoltak.

Töltse le a Bitdefender Antivirus Free Edition for Windows programot →

4. Comodo Internet Security

Vírusölő a Comodo cégtől – ez egy igazi kombináció, amelyben a vírusvédelem mellett egy tűzfal, egy anti-rootkit, egy felhőalapú lapolvasó és egy homokozó is található. Lehetőség van aktiválni a “játékmódot”, amelyben a víruskereső értesítések le vannak tiltva.

előnyei: sokoldalúság, bőséges lehetőségek (ingyenes víruskereső A Comodo ugyanazokat a funkciókat tartalmazza, mint a többi fejlesztő fizetett társait).

hátrányai: túlzott paranoid tűzfal, a Comodo GeekBuddy és a Comodo Dragon Web Browser termékek bevezetése.

Töltse le a Comodo Internet Security for Windows-ot →

Töltse le a Comodo Antivirus-t MacOS →

Letöltés Comodo Antivirus for Linux →

5. Avast Free Antivirus

Az Avast Free Antivirusot már 400 millió felhasználó használja. Ez a víruskereső jelszókezelővel és böngésző kiterjesztéssel rendelkezik. Az Avast Free Antivirus és a “játék módban” elérhető, amelyben a vírusellenőrzés minimálisra csökkenthető, így a felhasználó nem vesz részt. Az Avast Free Antivirus többek között létrehozhat bootolható lemezeket és felmérheti a Wi-Fi hálózatok sebezhetőségét.

előnyei: kiváló funkcionalitás egy ingyenes termékhez, beépített “homokozó”, fejlett felhőszkennelés, rootkitek és adathalászat elleni védelem.

hátrányai: időszakosan bosszantó ajánlatokat fizetett változat vásárlására.

Töltse le az Avast Free Antivirus for Windows-ot →

Töltse le az Avast Free Antivirus programot MacOS →

6. Kaspersky Free

Az orosz víruskereső ingyenes verziója, amely mindenféle rangsorban mindig magas pozíciókat tartott. Bár ez egy lecsupaszított termék, mindent megtalál a kényelmes otthoni használatra.

előnyei: erőteljes vírusirtó és hálózati védelem, egyszerű kezelőfelület, kiváló védelem az adathalászat ellen.

hátrányai: meglehetősen lassú beolvasás esetén a Kaspersky Secure Connection VPN csatolt ingyenes verziója forgalmi korlátozásokat tartalmaz.

Töltse le a Kaspersky Free for Windows programot →

7. Panda Free Antivirus

A Panda Free Antivirus programban létrehozhat egy indítható lemezt, amelyből elindíthatja a rendszert, ha vírus megsérül. Ha nem akarja, hogy a víruskereső emlékeztesse Önt, bekapcsolhatja a “játékmódot”.

előnyei: eszköz USB-védelem, egyéni keresés, indítólemezek létrehozása, ütemező.

hátrányai: a lassúság és a nagy erőforrás-felhasználás.

Letöltés Panda Free Antivirus for Windows →

8. 360 Teljes biztonság

Ingyenes víruskereső a kínai fejlesztők számára. Három antivírusmotort tartalmaz: a Bitdefender, az Avira és a saját, a Qihoo. Az antivírus-szkenner mellett tartalmaz egy eszközt a Wi-Fi hálózatok és a “homokozó” ellenőrzésére.

előnyei: testreszabható védelmi módok.

hátrányai: sok funkciója megkérdőjelezhető segédprogram, például az “optimalizálás” és a “tisztítás”.

Töltse le a 360 Total Security for Windows-ot →

Töltse le a 360 teljes biztonságot macOS →

9. Sophos Home

A Sophos két részből áll: egy vezérlőpult webalkalmazásként és egy ügyfél, amely valós idejű szkennelést végez. Az Anti-Virus védelmet nyújt a normál malware és titkosítási eszközök ellen. Ezenkívül a csomag szülői felügyeletet és távvezérlést biztosít a készülékeknek a webes felületen keresztül.

előnyei: jó védelmet nyújt az adathalászat, a szülői felügyelet és a helyszíni szűrés ellen.

hátrányai: egy nagyon furcsa mód a vírusellenőrzésnek egy webes alkalmazáson keresztül történő kezelésére.

Töltse le a Sophos Home for Windows-ot →

Töltse le a Sophos Home for MacOS →

10. Windows Defender

Megéri-e harmadik féltől származó megoldások telepítését, ha van Microsoft Security Essentials? Ez a szabványos vírusirtó a Windows 10 rendszerben. Ha a Windows korábbi verzióit használja, a Security Essentials külön is letölthető.

előnyei: jó védelmet nyújt, anélkül, hogy befolyásolná a rendszer működését.

hátrányai: rossz működés.

A Windows Defender letöltése →


Ahogy láthatja, ingyenes vírusirtók elégek, és minden felhasználó közül választhatnak közülük. Ha kedveli a bevált és népszerű megoldásokat, telepítse az AVG vagy az Avast Free Antivirus programot. Ha nagyobb termékeit bízik meg a nagy gyártóknál, akkor a választása a Kaspersky Free vagy a Bitdefender Antivirus Free Edition. Az olyan komplex csomagok rajongói, mint az Avira Free Security Suite, a 360 Total Security, a Comodo Internet Security és a Sophos Home.

Ha egy másik ingyenes vírusirtót használ, és úgy gondolja, hogy ezek jobbak, ossza meg a megjegyzésekben.