Mi a Fusion Drive?

Mi a Fusion Drive?

A frissített iMac megjelenését olyan érdekes dolog jellemezte, mint a Fusion Drive. Ezt a technológiát úgy tervezték meg, hogy megoldja a tényleges problémát, amely leírható: “SSD sebességet és HDD kapacitást és kenyér nélkül kérem”. Tehát mi ez a technológia?

Hardver szintű Fusion Drive– két különálló lemezek, amelyek közül az egyik a solid state drive (SSD), és a második hajtás szokásos tárolása merevlemez (HDD). Apple úgy döntött, hogy a saját termékek Variációk Fusion Drive SSD kapacitás egyenlő a 128 GB-os, és a variációk HDD 1TB és 3TB. Egyszerűen fogalmazva, minden varázslat Fusion Drive végezzük szintjén az operációs rendszer figyelemmel kíséri a konverziós arány az egyes alkalmazásokat és adatokat, és átadják szerint ez a frekvencia az SSD, vagy a merevlemezt.

Még egyszerűbb: az operációs rendszer és mind-mind-mind, amit gyakran fut, hallgatni és nézni (a böngésző, például), tárolásra kerül az SSD gyors, és a többi – a merevlemezre. Ha hirtelen elkezd tanulni Photoshop és legyen futtatni minden nap, akkor ez app, valamint az adatok (a művészi) társítva, akkor is, vándorolt ​​az SSD.

A Fusion Drive nem gyorsítótáraz

Pontosabban, a Fusion Drive koncepciója nem követeli meg, hogy a merevlemezről származó adatokat duplikálják az SSD-ben. Az SSD itt nem csak a gyors feldolgozás helyszínéül szolgál, amely nem elérhető az adatok tárolására. Itt a felhasználó megkapja a felhasználható terület mindkét meghajtón, hogy van, ha van egy 128 GB-os SSD és a HDD 1 TB, akkor rendelkezésére áll egy 1,12 TB lemezterület alkalmas adattárolásra.

A Fusion Drive nem RAID

Mint már említettük, a Fusion Drive az operációs rendszer szintjén működik. A Disk Utility felismeri a két különálló lemezt, és az operációs rendszert egyetlen helyre konvertálja.

Hogyan lehet a mentésekkel?

A biztonsági másolatokat meg kell tenni, mint korábban. A Time Machine biztonsági másolatot készít, mintha egy lemez lenne. Abban az esetben, ha az egyik lemez lemerül, legyen SSD vagy merevlemez, a felhasználónak teljes visszanyerést kell tennie. Ha azonban nincs mentés, akkor a felhasználó valószínűleg képes lesz adatokat kihúzni az élő lemezről, legalábbis ez majdnem 100% valószínűleg további segédprogramokkal történik.

  Homebrew: do počítače Mac přiložíme požadovaný software příkazem “Terminal”

Hogyan lehet a csere

Apple rámutatott, hogy szerkezetileg HDD és SSD saját termék nem különbözik más gyártók hajtások, így ha megégett egy lemez, akkor cserélje ki az oldalán a lemez gyártója.

Felvételi funkciók

A nagy plusz a sebesség szempontjából az, hogy minden írásos adatot eredetileg az SSD-re írtak, és tudjuk, hogy az SSD-n mindent gyorsabban írnak. Természetesen a jövőben az operációs rendszer meghatározza, hogy milyen gyakran fér hozzá a rögzített adatokhoz, és eldönti, hogy el kell-e hagynia az SSD SSD-t, vagy át kell vinnie a merevlemezre.

Kérdéseid

Még mindig sok kérdés merül fel az SSD és merevlemezről származó adatok összekeverésével kapcsolatban. Mennyire helyesen tudja az operációs rendszer meghatározni, hogy mely adatokat kell a merevlemezre továbbítani, és melyeket kell az SSD-re hagyni? Mi lesz egy ilyen rendszer a felhasználóknak, akik lapáttal tonna adat átvitelét formában, és nem tárolja a letöltött adatokat hosszú ideig (FullHD letöltött öt filmet néztem fújt filmek, letölthető, nézett lerombolták, és így tovább)? Nem befolyásolja-e a többlet hardver szempontból, írni és olvasni ciklust csoszogó adatok között lemezeket az élet a lemezek maguk (különösen kritikus SSD)? Hogyan befolyásolja a lemezek közötti adatcsere a rendszer teljesítményét az adatmozgás idején? Reméljük, hogy az Apple mindent figyelembe vett.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top