Hogyan főzni a babot: egy egyszerű és érthető oktatást

A főzéshez használt bab nem gyors, ezért jobb előre tervezni. Az órán vagy két órán felül, amely közvetlenül főz, akkor figyelembe kell vennie az áztatáshoz szükséges időt. A jó hír az, hogy szinte nem kell semmit tenni.

Hogyan készítsünk babot

Az első dolog, hogy ellenőrizze a lejárati dátumot. Azok a babok, amelyek több mint egy éve feküdnek, valószínűleg kiszáradnak. Ez a bab nem lágy lesz és nem lesz puha, nem számít, mennyi.

Menj át a babon (ne aggódj, gyors), és dobja el az összes ráncos és gyanús babot, valamint szárakat és más szemetet.

Ezután óvatosan öblítse le a babot egy szűrőn hideg víz alatt.

A következő lépés az áztatás, és néhány jó okból. Először is, az előre áztatott bab gyorsabban süt. Ez egyébként nem a fő oka: áztatás nélkül a babokat csak 15-20 percig főzzük.

Másodszor, az áztatás során az oligoszacharidok részben feloldódnak, ami fokozódik a bélben történő gázt.

Harmadszor, véleményünk szerint az áztatás során a babok elveszítik az úgynevezett antinutrient-vegyületeket, amelyek zavarják a tápanyagok felszívódását. Különösen a hüvelyesek tartalmaznak fitinsavat, amely zavarja a cink, kalcium, magnézium és vas felszívódását.

Hogyan áztassa a vesebabot

Kétféle módon lehet áztatni a babot:

1. Lassú vagy hideg

Támogatói ennek a módszernek az áztatási állapotnak, amely lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a hüvelyesek híres híres kellemetlen mellékhatásainak. Kérjük, vegye figyelembe azonban, hogy időbe telik. Tegye a babot egy nagy serpenyőbe, öntsük hideg vízbe, és hűtsük 12-24 órán keresztül.

1 pohár babhoz 5 pohár vízre van szüksége.

2. Gyors vagy meleg

Ha nincs idő hosszabb áztatásra, akkor egyszerűen öntsük a szárított babot egy serpenyőbe, és töltsük fel vízzel ugyanolyan arányban, mint az előző módszerrel. Forraljuk fel a vizet, és 2-3 percig főzzük a babot. Ezután távolítsa el a serpenyőt a lemezről, fedje le és hagyja állni legalább 1 órán át.

Vegye figyelembe, hogy az áztatás és a főzés után a babok mennyisége 2-3 alkalommal nő, ezért válasszon egy serpenyőt.

By the way, néhány háziasszony azt mondják, hogy ezzel a módszerrel az áztatás, az étel kiderül, hogy finomabb.

Hogyan főzni babot?

Az áztatás után ürítse ki és öblítse le a duzzadt babot folyó vízben. Majd tegye egy nagy serpenyőbe, és öntsük vízzel úgy, hogy teljesen lefedi a babot. Forraljuk fel a vizet, és adjunk hozzá egy evőkanál napraforgót vagy olívaolajat, hogy kisebb habot kapjunk.

Főzzük a babot alacsony hő hatására. Talán a főzés során időnként öntsünk vizet a serpenyőbe. A babfajtától, az eltarthatóságtól és a víz keménységétől függően a főzési idő 0,5-2,5 óra lehet.

Főzés közben a babot nem kell zavarni, és a serpenyőt nem kell fedővel lefedni.

Annak megállapításához, hogy a bab készen van, keverje össze az egyik darabot villával vagy ujjal. Ideális esetben a babnak puha lesz, de nem forralja a gabona állapotát. Ha a bab még mindig ropogósodik meg, hagyja tovább, és minden 10 percen át ellenőrizze az elérhetőséget.

apró örömök

Van egy meglehetősen általános mítosz, hogy a só a sört és a merevséget adja a babhoz, ezért add hozzá a végén. Valójában a só nem befolyásolja a babok konzisztenciáját, hacsak nem, természetesen, marékkal tölti be a fazékba. A gyógynövények és fűszerek bármikor hozzá is adhatók.

Ha az előírások szerint savas tartalmú ételeket, pl. Citromlevet, bort, ecetet vagy paradicsomot kell adni, akkor a bab készen álljon. Ellenkező esetben a bab nem jelentkezhet, mint szeretnénk.

A kész babot a hűtőszekrényben maximum 4 napig tárolhatja. Erre a célra lapos tartályt kell használni.

Van saját titka a főzéshez? Ossza meg őket a megjegyzésekben.