Hogyan helyezzük el a Windows jelszavát, vegyük ki és állítsuk vissza, ha hirtelen elfelejtjük

Megjegyzés: a cikk legtöbb utasításához szükség van egy helyi Windows-fiókra, amely rendszergazdai jogokkal rendelkezik.

Hogyan helyezzen el egy jelszót egy Windows számítógépen

Ha más emberek hozzáférhetnek a számítógéphez, ésszerű megvédeni a Windowsot jelszóval. Így a beállítások és az adatok biztonságban lesznek: speciális ismeretek nélkül senki nem fogja megtekinteni vagy megváltoztatni azokat. A Windows megkérdezi a jelszót, amikor bekapcsolja a számítógépet, amikor megváltoztatja fiókját, vagy kilép a hibernálástól.

Hogyan helyezzen el jelszót a Windows 10 rendszeren

Hogyan helyezzen el jelszót a Windows 10 rendszeren

 1. Nyissa meg a “Start” → “Beállítások” (fogaskerék ikon) → “Fiókok” → “Bejelentkezési beállítások”.
 2. Kattintson a “Hozzáadás” elemre a “Jelszó” alatt.
 3. Töltse ki a mezőket a rendszer utasításai szerint, és kattintson a “Befejezés” gombra.

Hogyan helyezzük el a jelszót a Windows 8.1, 8 operációs rendszerre

 1. A jobb oldalsávon kattintson az “Opciók” (fogaskerék ikon) → “Számítógép beállítások módosítása” elemre. A megnyíló ablakban válassza ki a “Fiókok” (vagy a “Felhasználók”) lehetőséget, majd a “Bejelentkezési beállítások” lehetőséget.
 2. Kattintson a “Create a password” gombra.
 3. Töltse ki a mezőket, kattintson a “Tovább” és a “Kész” gombra.

Hogyan helyezzen el jelszót a Windows 7, Vista, XP rendszerben

 1. Nyissa meg a “Start” → “Vezérlőpult” → “Felhasználói fiókok” lehetőséget.
 2. Válassza ki a szükséges fiókot, majd kattintson a “Create a password” (Jelszó létrehozása) vagy kattintson a “Create a password for your account” gombra.
 3. Töltse ki a mezőket a rendszer utasításai segítségével, és kattintson a “Jelszó létrehozása” gombra.

Hogyan lehet eltávolítani a jelszót, amikor bejelentkezik a Windows bármilyen verziójára

Hogyan lehet eltávolítani a jelszót, amikor bejelentkezik a Windows bármilyen verziójára

Ha a kívülállóknak nincs fizikai hozzáférése a számítógéphez, jobb lehet a védelem letiltása. Ezzel elkerülhető a jelszó beírása minden alkalommal, amikor a rendszer elindul.

 1. Használja a Windows + R billentyűkombinációt, és írja be a parancssorba netplwiz (vagy a userpasswords2 vezérlése, ha az első parancs nem működik). Nyomja meg az Enter billentyűt.
 2. A megnyíló ablakban jelölje ki azt a fiókot, amelyiken el szeretné távolítani a jelszót, és törölje a jelet a “Felhasználói név és jelszó megkövetelése” jelölőnégyzetből. Kattintson az OK gombra.
 3. Adja meg a jelszót, erősítse meg és kattintson az OK gombra.

A Windows nem fogja kérni a jelszót, amíg a számítógép be nem kapcsolódik. De ha bezárja a képernyőt (Windows + L billentyűk), jelentkezzen ki, vagy a számítógép alvó módba lép, a kijelző továbbra is jelszót kér.

Ha a “Felhasználónév és jelszó megkövetelése” lehetőség nem érhető el, vagy letiltja és teljesen törli a Windows jelszavát, próbálkozzon más módszerrel a tapasztaltabb felhasználók számára.

Ehhez nyissa meg a fiókkezelő szakaszt a cikk elején található utasítások valamelyikével.

Ha a nyitott rész azt mondja, hogy online Microsoft profilt használ (e-mail és jelszó bejegyzés), tiltsa le. Ezután használja a rendszer kéri a helyi profil létrehozását, de a folyamat során ne töltse ki a jelszómezőket.

A Microsoft-fiók letiltása után a rendszer többé nem szinkronizálja a beállításokat és a fájlokat a különböző számítógépeken. Egyes alkalmazások megtagadhatják a munkát.

Ha a fiókkezelő menüben a helyi profil kezdetben aktív, akkor egyszerűen módosítsa az aktuális jelszót, és hagyja üresen az új jelszó mezőit.

Ha törli a régi jelszót, a rendszer soha nem fogja kérni, amíg új újat nem ad hozzá.

Hogyan lehet eltávolítani a jelszót az alvó üzemmódból való kilépéskor?

Ha a Windows indításakor letiltja a jelszókérést, a rendszer továbbra is kérheti az ébresztést. Az utasítások használatával azonban külön is kikapcsolhatja ezt a funkciót.

Hogyan távolítsuk el a jelszót a Windows 10, 8.1, 8, 7 és Vista felébresztésekor

Hogyan távolítsuk el a jelszót a Windows 10, 8.1, 8, 7 és Vista felébresztésekor

 1. A Windows keresősávjában írja be a “Power” parancsot, és kattintson az ugyanazon a címen található szakaszon található hivatkozásra. Vagy találja kézzel a “Vezérlőpult” segítségével.
 2. Kattintson az “Ébresztő jelszó kérése”, majd a “Mostantól nem elérhető beállítások módosítása” lehetőségre, és jelölje be a “Ne kérjen jelszót” opciót.
 3. Mentse a változtatásokat.

Hogyan lehet eltávolítani a jelszót a Windows XP felébresztéskor?

 1. Nyissa meg a “Vezérlőpult” → “Teljesítmény” részt.
 2. A megjelenő ablakban nyissa meg a “Speciális” fület, és törölje a jelet a “Jelszó kérése készenléti állapotból való kilépéshez” jelölőnégyzetből.
 3. Mentse a változtatásokat.

A jelszó visszaállítása bármilyen Windows verzióban

Ha elfelejtette a jelszót, és nem tud bejelentkezni a helyi Windows rendszergazdai profilba, akkor nem kell újratelepítenie az operációs rendszert. Könnyebb kiút: visszaállítani a jelszavas védelmet. Ehhez egy másik számítógépre, USB-meghajtóra és egy ingyenes segédprogramra van szüksége a jelszó visszaállításához.

Hozzon létre egy indítható USB flash meghajtót egy másik számítógépen

A jelszó visszaállítása bármilyen Windows verzióban

 1. Töltse le a Lazesoft Recover My Password telepítőjét minden elérhető számítógépen.
 2. Futtassa le a letöltött fájlt, és hajtsa végre a telepítést.
 3. Csatlakoztassa az USB flash meghajtót a számítógéphez. Szükség esetén készítsen másolatot a tárolt fájlokról, mivel minden információt törölni kell.
 4. Nyissa meg a Lazesoft Visszaszerezni a jelszavamat, kattintson az Ébresztő CD / USB lemez írása most! és hozzon létre egy indítható USB flash meghajtót a program utasításai alapján.

Indítsa el a számítógépet USB flash meghajtón

 1. Helyezze be az előkészített USB-meghajtót a számítógépbe, a jelszót, amelyről elfelejtette.
 2. Kapcsolja be a számítógépet (vagy indítsa újra), és amint elindul, indítsa el a kapcsolót a BIOS beállításaihoz. Általában ez az F2, F8, F9 vagy F12 – a berendezés gyártótól függ. Leggyakrabban a kívánt kulcs megjelenik a képernyőn a BIOS indításakor.
 3. A BIOS menüből lépjen a Boot boot partícióra, ha a rendszer nem azonnal átirányítja Önt.
 4. A Boot (Rendszerindítás) szakaszban először telepítse az USB flash meghajtót a képernyőn megjelenő eszközök listájára. Ha nem tudod, hogyan kell ezt csinálni, nézz körül – a jövőben néhány tippet kell találni a menedzsmentről.
 5. Mentse a változtatásokat.

Ha a BIOS egy olyan jelszóval is védett, amelyet nem ismer, akkor a Lazesoft Recover My Password használatával nem tudja visszaállítani a Windows jelszavas védelmet.

Talán a klasszikus BIOS helyett egy korszerűbb grafikus felületet fog látni. Ezenkívül különböző korábbi BIOS verziókban a beállítások változhatnak. De minden esetben a műveletek sorrendje megközelítőleg azonos lesz: menjen a Boot boot menübe, válassza ki a kívánt USB-meghajtó forrását, és mentse a változtatásokat.

Ezt követően a számítógépnek el kell indítania a flash meghajtót, amely a Lazesoft Recover My Password segédprogramba van írva.

Állítsa vissza a jelszót a Lazesoft Recover My Password programban

 1. Válassza ki a Lazesoft Live CD-t (EMS Enabled) és nyomja meg az Enter billentyűt.
 2. Állítsa vissza fiókja jelszavát a Lazesoft Visszaszerzés jelszó eszköztippjei segítségével.
 3. Indítsa újra a számítógépet.

Ezeket a műveleteket követően a Windows abbahagyja a régi jelszó megadását, és a cikk elején található utasításokat újból megadhatja.