Hogyan kell tisztítani az aranyat otthon?

Hogyan kell tisztítani az aranyat?

Számos módja van az arany ékszerek tisztítására otthon:

 1. Áztatás. A díszeket egy speciális folyadékba kell helyezni, amely a konyhában, a fürdőszobában vagy az elsősegély készletben található. Egy bizonyos idő elteltével a plakát egyszerű puha ruhával távolítható el.
 2. Polírozás rögtönzött anyagokkal. Megfelelő, ha vissza kell állítania a terméket egy csodálatos fényességgel.
 3. Mechanikus tisztítás. Alkalmazható, ha a szennyező anyagok nem felelnek meg a korábbi módszereknek. Óvatosan kell használni, hogy ne ártsák a drágakövek felületét.

áztatás

Hogyan kell tisztítani az aranyat az oldatban?
centaurus.com.ua
 1. . Egy pohár forró vízben 3 evőkanál asztali sót oldjunk fel. Helyezzük a díszeket ott az éjszakára, és reggel folyó vízben öblítsük le.
 2. Mosogatószer. Egy pohár vízzel keverjünk egy teáskanálnyi folyékony mosószert, adjunk hozzá aranyat és tegyünk vízfürdőbe. Forraljuk fel a díszeket néhány percig, majd öblítsük le a szappan maradványait vízzel és törölje szárazra egy puha ruhával.
 3. Ammónia alkohol + mosószer. Egy pohár vízben egy teáskanál ammónia és egy evőkanál por és forraljuk fel. A forró oldatban helyezzük el az ékszereket 2 órán át, majd törölje őket egy ronggyal.
 4. Folyékony szappan + hidrogén-peroxid. Egy teáskanál szappant és 2 evőkanál peroxidot keverünk egy pohár meleg vízzel. Tegye az aranyat 20 percig az oldatba.
 5. Szóda + fólia. 2-3 evőkanál szódabikarbónát egy pohár forró vízben oldjunk fel és egy tartályba öntjük, amelynek alján fólia van. Helyezzen díszeket ott az éjszakára, és reggel öblítse le a csap alatt, és törölje le törülközővel.

lengyel

Hogyan tisztítsuk meg az arany otthon
postirke.ru
 1. Bársonyos vagy érezhető ruhával. Régi, bevált mód. Csak vegyél egy darab megfelelő anyagot és üld le kedvenc sorozatod előtt: a polírozás sokáig tarthat.
 2. radír. A puha fehér radír nemcsak aranyat ragyog, hanem eltávolítja a könnyű raidet is.
 3. ecet. Nedvesítse meg a szalvéta szalvétát asztali ecetben és gondosan díszítse az ékszereket.
 4. ajakrúzs. Érdekes módja a lányoknak. Alkalmazzon rúzsot (lehetőleg színtelenre) egy darab ruhára, és végigsétáljon rájuk az eltört arannyal.
 5. Sör és tojásfehérje. És ez jobban megfelel a brutális férfiaknak. Keverjünk egy kis habot fehérjével, áztassunk egy ruhát az oldatban és dörzsölje dísztárgyakat.
 6. Hagyma lé. Az elv ugyanaz: nedvesítse meg a gyümölcslevet a gyümölcslében, és polírozza kedvenc aranytermékeit. Ne felejtsd el alaposan öblíteni és megszáradni az ékszereket az eljárás után.

  5 ingyenes program távoli számítógéphez

Mechanikus tisztítás

Hogyan tiszta arany hatékonyan
idealnijdom.ru

Természetesen egy különleges pasztát is vásárolhat egy ékszerboltban. De ha hatékonyan meg szeretné tisztítani az aranyat anélkül, hogy elhagyná otthonát, könnyedén készítse el ezt az anyagot rögtönzött anyagokból.

Ne feledje: az ékszerek, agresszív csiszolóanyagok, például a szóda vagy a csiszolópapír tisztításához használt ékszerek használata esetén nagy a kockázata annak, hogy károsítja a nemesfém felületét. Mert lágyabb és finomabb keverékeket használunk.

 1. Fogpor. Egy kis por, egy régi fogkefe és egy kis türelem az aranyból egy régi plakettet vesz el.
 2. Fogkrém + vazelin. Úgy működik, mint a fogpor, de finomabban és finoman.
 3. Kréta + mosodai szappan. Meg kell szakítani a krémet (megfelelő fehér a gyermek kreativitásához) porrá és egyenletesen keverni kell a dörzsölttel. Keverje hozzá, amíg homogén pasztát nem kap, majd dörzsölje meg a díszeket egy darab ruhával. A válás elkerülése érdekében győződjön meg róla, hogy folyó vízzel öblítse le az aranyat.
 4. Kréta + ammónia. Próbáljuk meg a krétát, és ammóniával keverjük össze, amíg sűrű masszát nem kapunk. Megfelelően tisztítsa meg az aranyat fogkefével vagy szövetszalvétával, majd öblítse le és szárítsa meg.

Hogyan kell tisztítani az arany ékszert kövekkel?

Különös figyelmet kell fordítani az ilyen ékszerekre. Ne feledje, hogy néhány drágakő különös gondosságot igényel. Például az opál, a türkiz vagy a malachit karcsúak lehetnek a csiszolóanyagokkal, ezért felejtsd el a porport, a szódát vagy a sót. A rubin, a gránátalma és a topáz érzékeny a magas hőmérsékletre, nem mosható forró vízzel. A borostyán, a gyöngy, a korall vagy az elefántcsont nem kedvelik a savakat, az alkáli oldószereket és az oldószereket – jobb szakembereket bízni a takarítással.

Ha magabiztos a képességeidben, kövesse az alábbi módszereket az arany ékszerek kövekkel történő tisztításával:

 1. alkohol. Nedvesítse meg a gyapotszövetet alkoholtartalmú folyadékkal (erős alkohollal, kölni vagy alkoholos krémmel). Óvatosan törölje le az ékszereket a zsíros betétek és más szennyeződések eltávolítására.
 2. benzin. Nedvesítse meg őket egy felesleges puha fogkefével, és kezelje az arany terméket. A vékony szálak tökéletesek a szennyeződés eltávolítására a nehezen elérhető helyekről.

  Hogyan lehet főzni a tökéletes csirkehúsleves és 4 leves alapul

Hogyan kell tisztítani a fehér aranyat?

Hogyan kell tisztítani a fehér aranyat?
jewellerymag.ru

A fehér arany eltér a megszokottól, abban az ezüstben, palládiumot vagy nikkelt adnak hozzá, hogy világos árnyékot kapjanak, és a tetejét gyakran ródiummal borítják. Megvédi a díszítést és fehér fényt ad.

Ezekre a termékekre a kemény módszerek nem fognak megtörténni, de a következők hasznosak lesznek:

 1. Ammónia-alkohol + hidrogén-peroxid. A két folyadékot 1: 2 arányban összekeverjük a tartályban, fél órán át aranyat hozunk az oldatba, majd folyó vízben öblítsük le és törölközővel szárítsuk.
 2. cukor. 2 evőkanál cukrot egy pohár vízben oldunk. A díszeket édes oldatban áztassa 10-12 órán keresztül: vissza fogja hozni a régi fényüket.

Hogyan tisztítsuk meg a matt aranyat?

A díszítés matt, speciális polírozási módszerrel történik. Ezért az ilyen termékek tisztításához ne használjon polírozó anyagokat, csak távolítsa el a látható plakettet. A matt arany tisztításához elegendő néhány óra ahhoz, hogy 25% -os ammóniaoldattal áztassa, majd folyó vízben öblítse le, és törölje szárazra.

Mi a teendő annak megakadályozására, hogy az arany sötétedjen?

 1. Óvja az ékszert a napfénytől.
 2. Tisztítás előtt távolítsa el a gyűrűket és karkötőket, túrázzon a szaunában vagy a szaunában, és mossa meg a körömlakkot is.
 3. Szárítsa meg az arany elemeket, ha nedvességnek van kitéve.

Segítettek ezek a tippek? Mondja el nekünk a megjegyzéseket az arany tisztításáról szóló tapasztalatokról otthon.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤