Milyen látnivalók Prágában: útmutató a lusta és aktív turistáknak

A lusta és néhány napig érkezett

Prágai vár. Ez az ősi vár területe 45 hektáros, festői tornyok, kertek és palota komplexum, történelmi épületek, ahol a múzeumok találhatók. A főbb látnivalók: a gótikus katedrális Szent Vitus, Szent Vencel és Szent Adalbert, és a Golden Lane miniatűr házak, ahol alkimisták élt a legenda szerint.

Prágai látnivalók: Prágai vár
commons.wikimedia.org

Óvárosi tér. Ez áll a városháza a híres csillagászati ​​középkori óra, Tyn templom (az egyik jelképe Prága), a székesegyház Szent Miklós a kristálycsillár alakú koronát. Ismertette az orosz császár Miklós II.

Óvárosi tér
affordabletravelpackages.com

Károly híd. Hosszúsága 520 méter, összeköti a Vltava folyó partjait. Helyezzen hangouts zenészeket, művészeket, ajándéktárgy-kereskedőket. A híd több mint 600 éves.

Prága látnivalói: Károly híd

Petršinský-hegy és a Petřín-megfigyelő torony. A prágai legmagasabb domb, festői kertekkel, egy torony, amely úgy néz ki, mint egy kisebb változata az Eiffel-ról, egy tükör-labirintusról és egy néző platformról.

Városnézés Prágában: Petřín-hegy és a Petřín-megfigyelő torony
Airfrance.com

Vencel tér. Hosszúsága 750 méter, úgy néz ki, mint egy körút. Ez egy monumentális épület a Nemzeti Múzeum, valamint egy emlékművet a Szent Vencesla – a védőszentje a Cseh Köztársaság.

Prága nevezetességei: Vencel tér
Expedia.com

Kis ország. Prága történelmi negyedében gyönyörű házak.

Mit nézzünk meg Prágában: Mala Strana
commons.wikimedia.org

Prágai Állatkert. Az egyik legnagyobb Európában. Az állatkertnek egyedülálló pavilonja van, ahol a dzsungel újjáalakul.

Prágai látnivalók: Prágai Állatkert
Zoopraha.cz

Azok számára, akik egy hétre érkeztek

Zizkov televíziós torony. Szokatlan dekorációval rendelkezik. A torony mentén óriási, vasbeton csecsemők (mindkettő 700 kg) a David Cherny szobrász készítette. Az épület magassága 216 méter, belsejében egy bár, étterem, megfigyelő platformok és egy szállodai lakosztály szám.

Hogyan juthat el: metróval az állomás Jiřího z Poděbrad vagy földi szállítás a villamosmegálló azonos nevű.

Táncház. A háború alatt elpusztult épület helyén épült. A ház úgy tűnt, hogy egy óriás öklébe szorul: az építész elképzelésének megfelelően ez egy metaforája egy táncos párnak. Az emberekben a szokatlan épületet “Ginger and Fred” (Ginger Rogers és Fred Astaire) és a “Drunken House” néven nevezik.

Mit nézzünk meg Prágában? Prágai Táncház
Vyvoj.hanakroa.com

Cím: Jiráskovo náměstí 1981/6, Praha 2.

A hely eléréséhez használja a cikk végén gyűjtött alkalmazásokat.

Kafka Múzeum. Az épület az egykori téglagyár épületében található. A múzeum udvarán egy híres szökőkúrt állítanak fel – két bronz pásztorember, akik a látogatók által adott szavakból származnak a vízből. A múzeum két részre oszlik: “Existential space” és “Imaginary printing house”.

  Frizurák az iskolába: 7 egyszerű lehetőség minden napra

Prága nevezetességei: Kafka Múzeum
Bigblueman.us

Cím: Cihelná 2b, Praha 1.

Letna Park. Innen megnyílik egy elegáns fotogén (különösen a naplementében) kilátás a Moldva folyó és hidak. A park egy 24 méteres metronómával rendelkezik, 20 méteres súlyzóval. Ezen a ponton óriási emlékmű volt Sztálinnak. A közelben láthatjuk a régi cipőpárnákat – ez a szimbólum arra, amire szükséged van, anélkül, hogy részesei lennél a múltnak.

Letna Park, Metronóm Prágában
Valentynvpraze.cz

Cím: Letenske sady (Letna Park), Prága 7 – Letna.

A legszűkebb utca – Vinarna Chertovka. Szélessége 70 cm. Egy személy járhat rajta: erre a célra a forgalmat speciális közlekedési lámpák szabályozzák. Korábban tűzvezeték volt a házak között, és az “Ördög” a közelben található pincészet volt.

Prága legszűkebb utcája - Vinarna Chertovka
Amusingplanet.com

Az utca Kampa szigetén található (a velencei Velencében), ahol számos érdekes turisztikai helyszín található. Beleértve a 500 éves vízimalom kerekeit.

Megközelítés: 150 méterre a Károly-hídtól (ha a központból Hradcany felé haladsz, a híd után jobbra kell fordulni).

John Lennon fala, amelyet nemcsak a legendás Beatle-nek, hanem a szabadságnak is készítettek. A falat sokszor festették, de a fiatalok újra festették. A kultuszhely turisztikai hely lett.

John Lennon fala Prágában
Happytrips.com

Cím: Velkopřevorské náměstí, Praha 1.

Tankodrom Milovice. Prága 50 kilométerre található. 1968 és 1991 között a Szovjetunió Központi Csoportjának székhelye itt alapult, ma már óriási szórakoztató komplexum van tartályokkal, speciális teherautókkal és quad kerékpárokkal, amelyeken menetelhet.

Szexgép Múzeuma. Több mint 300 kíváncsi mutatványt tartalmaz, beleértve egy szexuális számítógépet is. A múzeumban vannak régi erotikus filmek. Csak a felnőttek tekinthetik meg a kiállítást.

Prágában a szexmeképek múzeuma
Getlostmagazine.com

Cím: Melantrichova 18, Praha 1.

Ha van ideje, és a vágy, akkor látogasson el és más Prága múzeumok: az alkimisták és mágusok, a LEGO, csokoládé, viasz, kínzás, szellemek és legendák, miniatúrák, gránátalma, a kommunizmus, a KGB, a Károly-híd, gyűszű, a hidegháború, történelmi kamra edények és WC-k, az Apple és mások. A teljes lista itt látható.

A Vasúti Királyság. A Hotel Anděl Prágában található. Ez az egyik legnagyobb a világon (121 méter hosszúságú) és az Ustecky és a Karlovy Vary mentén futó vasutak részletes kenyérmintás modelljei. A legkisebb részletekben új állomásokat, tájakat, kisebb városokat hoznak létre.

  40 gratulálok az új évhez, amiért nem szégyenkezel

A Prágai Vasúti Királyság
Eyca.cz

Cím: Stroupežnického 3181/23, Anděl, 150 00 Praha 5.

Szokatlan műemlékek látogatása. Sétaútra vehető igénybe egy öntött út.

 • A Gusova utcában van egy lógó ember (Sigmund Freud műemléke).
 • A Moldva partján, a Kampa Múzeumtól nem messze 34 pingvin indul, és hat méteres szék található.
 • A múzeumban számos szokatlan szobor létezik. Az udvaron például három óriás csecsemő – a “testvérek” azok közül, akik a Zizhkovskaya TV-torony mentén mozognak.
 • Az Estates Színház közelében található a “Lelkiismeret-köpeny”, vagy “Parancsnok” (Mozart Mozart opera “Don Giovanni”).
 • A Futura galériában van egy emlékmű a sycophancy-nak – két meztelen, öt méteres ember alakja hajlított 90 fokos szögben.
 • A Prágai Na Zábradlí Színház falán egy emberi embrió van, amely este este (a David’s Black munkája) kezd ragyogni.
 • A “Lucerne” bevásárlóközpontban a Vodichkov utcában van egy szokatlan szobor a Cseh Köztársaság védőszentjének. Szent Vaclav egy fordított lovon ül.
 • A Petrin-hegy lábánál van egy emlékmű a kommunizmus áldozatainak.

Gasztronómiai helyszínek bemutatása. Csehországban mindenképpen látogasson el autentikus létesítményekbe és próbálja meg a nemzeti ételeket.

Az ilyen kávézók és bárok például Zizkov és Vinohrady körzetében találhatók.

A kipróbáláshoz szükség van a térdre, a gulyás, a kacsa, az utópiszták, a pácolt sajtra.

A turistáknak ajánlott nézni:

 • A Ferdinada a Karmelitska étteremben, 18.
 • A Vencel téren található Vytopna sörkamrában. A sört itt kis mozdonyokon szolgálják ki a látogatók asztalai közötti síneken.
 • Kávézó Kafíčko a Kafka Múzeum közelében, ahol nagyon finom, forró csoki. Cím: Míšeňská 67/10, Praha.

Azok számára, akik helyi érzést akarnak érezni

Kerékpártúra. A városban nem turista helyek felfedezésének legjobb módja a kerékpárkölcsönzés (klasszikus vagy elektromos). Prágában számos kerékpárút van, ahol a helyiek pihenhetnek. Kattintson ide a részletekért.

Lejtőn a Riegro kertekben, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik. Itt a prágai lakosok pikniket érnek el. Mindenképpen vigye magával egy takarót.

Riguer kertek Prágában
lamenteinsana.blogspot.ru

Szabadtéri mozik: Výletní kino Smíchov, található a bankok a Moldva Smihovskoy strand Žluté lázně (a filmet kedden), egy művészeti tér MeetFactory.

Prágai szabadtéri mozi
Dolcegustoblog.com.ua

Naplavka töltés a Moldván szabadtéri koncerttermek és rudak, a mezőgazdasági termelők piacra (zárva tart szombaton), ahol meg lehet vásárolni a friss zöldség, gyümölcs, kenyér, hal, sajt és egyéb termékek. Októbertől áprilisig az egyik szauna nyit horgonyzó hajók itt.

  Hogyan lehet főzni a tökéletes csirkehúsleves és 4 leves alapul

Naplavka töltés
Prazskenaplavky.cz

Bolygópiac Kolbenován. Itt találhat olcsó ritkaságokat Európa különböző országainak eladóiból. A piac hétvégenként 9:00 és 14:00 között működik.

Bolhapiac Kolbenován
Actionlivepartner.com

Bobsleigh pályán 800 méter hosszú, egész évben dolgozik. A szánon 62 km / h sebességre gyorsítható.

Bobsleigh pálya Prágában
Slevomat.cz

Színház “Ta Fantastika”. Ez egy fekete színház, ahol a fekete kabinet optikai hatásán alapuló művészeti előadások jelennek meg. Emiatt a színpadon lévő tárgyak “életre kelnek”, és színészekké válnak együtt a színészekkel. A legfontosabb kifejező eszköz a mozgás, a fény, a zene. Nincs szükség fordítóra.

Mi ne pazarolja el az időt és pénzt Prágában?

 1. Tapasztalt utazók nem javasolják kifejezetten az Óvárosi térben való várakozást, amikor a városházán elkezdenek ütni az órát. Igen, a látvány kíváncsi: a számok elkezdenek mozogni, a trombitás játszik. De ha vesztegetni szeretnénk az időt, akkor biztosan nem érdemes.
 2. Ugyanez vonatkozik egy másik akcióra – az őrség megváltoztatására a prágai várban. Semmi különös sincs róla.
 3. Elég drága a zsidó negyed és az itt található temető látogatása. Ha vonzódik a történelmi temetkezéshez, akkor jobb, ha meglátogatja a Visegrádi várat, ahol sok híres cseppet temettek el.
 4. A Moldva mentén sétálhat. Nagyon rövidek, nem drágák, és jól láthatja a folyót a bankoktól.
 5. Nem ajánlott ülni a parkban a főpályaudvar előtt: a vélemények szerint ez nem a legbékésebb hely a prágai büntetőjogi tervben.
 6. Ne fizessen pénzt a Zlatu utca bejáratához: este este szabadon járhat. A prágai kastély királyi kamaráihoz is meg lehet menteni.
 7. Ne hagyja ki az ízletes sonkát a nyáron az Óváros téren. Valószínűleg egy nagy és drága darabot vágsz le, amit biztosan megbánsz.
 8. Ne töltsön időt a prágai bevásárlóközpontokban és járatokban. Semmi különös, amit nem talál.

Hasznos alkalmazások az utazók számára

Olvassa el:

 • Hová menjen szeptemberben: 10 érdekes úticél →
 • 15 kisváros különböző típusú utazók számára →
 • “Vannak rossz országok, de nincs rossz emberek” – interjú az utazó Leonid Pashkovsky →

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top