Windows 64 bites vagy 32 bites: ami jobb a számítógépénél

A Windows vagy a hétköznapi programok telepítése során valószínűleg a 32 bites és a 64 bites verziók közül választhat. Ha nem, akkor még mindig találkozik.

Mi a bit kapacitása?

A bitmélység azt a mennyiséget jelenti, amelyet a processzor képes órai ciklusra feldolgozni. E mérettől függően a chipek kétféleképpen oszlanak meg: 32 bites (32 bites), feldolgozás 32 bit / óra és 64 bites 64 bites feldolgozás.

A vas minősítéséből következik a szoftver szétválasztása. A 32 bites processzorokon futtatott operációs rendszereket és programokat 32 bites (32 bites) processzoroknak is nevezik. És a 64 bites chipekhez tervezett szoftver 64 bites (64 bites).

Mi a különbség a két architektúra között?

Először is másképp fogyasztják a memóriát. A 32 bites Windows és a harmadik féltől származó programok, például a 32 bites processzorok nem használhatnak 4 GB-nál több RAM-ot, függetlenül attól, hogy mennyi memória van a számítógépben. A 64 bites architektúra esetében nincs ilyen korlátozás, és emellett hatékonyabban működik a RAM-mal.

Ha van 32 bites Windows vagy 32 bites processzor, akkor nincs értelme több mint 4 GB RAM-ot telepíteni.

Másodszor, a kompatibilitás az operációs rendszer vagy bármely harmadik fél szoftverének a számítógéppel való kompatibilitásától függ.

  • 32 bites Windows és 32 bites programok bármelyik számítógépre telepíthetők.
  • A 64 bites Windows csak 64 bites processzorokkal rendelkező számítógépekre telepíthető.
  • A 64 bites programok csak 64 bites Windows 64-bites processzorokkal rendelkező számítógépekre telepíthetők.

Mely Windows telepíteni: 32 vagy 64 bit

Ha 32 bites chipje van, vagy kevesebb, mint 2 GB RAM, akkor nincs választás: a rendszere általában csak 32 bites operációs rendszert működtet.

Ha van 64 bites processzora és 2 GB RAM, telepítse a Windows 64 bites verzióját modern és hatékonyabbá.

A csip építészetének megismeréséhez írja be a Windows keresés “rendszerét”, és nyissa meg a talált részt: a szükséges információk a “Rendszertípus” mezőben jelennek meg. A 32 bites architektúrát x86-nak nevezik, 64 bites mint x64.

Windows 64 bites vagy 32 bites

Mely programok telepítéséhez: 32 vagy 64 bit

Ha 32 bites processzort vagy 32 bites operációs rendszert használ, akkor csak egy opció áll rendelkezésre – 32 bites programok.

Ha van 64 bites processzora és 64 bites Windows, válasszon 64 bites szoftvert. A programok 32 bites verzióját csak akkor kell telepíteni, ha ezek a programok egyáltalán nem rendelkeznek 64 bites verziókkal.

A számítógépen telepített Windows mérete ugyanabban a menüben található, mint a processzor kapacitása: a keresésben írja be a “search” -t, és nyissa meg a talált részt.

Windows 64 bites vagy 32 bites

Hogyan lehet váltani 32 bites Windows-ról 64 bitesre

Tegyük fel, hogy van 64 bites processzora, de a telepített 32 bites Windows nem teszi lehetővé a 64 bites programok használatát. Ebben az esetben érdemes átállni az operációs rendszer 64 bites verziójára. Ehhez újra kell telepítenie a Windows-ot a folyamat 64 bites verziójának kiválasztásával.