Как да изостря ножове

Тогава да изостря

1. Musat

Musatov
tojiro.spb.ru

Този инструмент е много подобен на файл: дълъг пръстен с кръгло напречно сечение, с вдлъбнатина и дръжка. По принцип се използва за изправяне на острието на ножа. Увисването е полезно, защото ви позволява да държите ножа в работно състояние. Но ако острието е много затъпено, нямате нужда от помощник, имате нужда от заостряне на капитала.

2. Механичен острие

http://www.cook-r.ru
cook-r.ru

Добро нещо, което си струва всеки собственик. Подходящ за заточване на кухненски ножове, тъй като го прави лесно и бързо. Вярно е, че качеството не винаги е приятно, а тъпите нотки са толкова бързи, колкото са. За кухненски нож този метод е подходящ, но не повече.

3. Електрически остриета

Електрически острилки
klevin-knife.ru

Отличен начин за бързо и същевременно качествено заточване на ножовете с всякакъв вид остриета, ножици и дори отвертки. Устройството може да затвори за две минути, след което да полира всяка острие. Важно е, че той автоматично определя желания ъгъл на заточване, но ще говорим по-долу. Там ще има такова нещо в размер на 2 до 50 000 рубли, в зависимост от скоростта на заточване, система за управление и мощност.

4. Машина с абразивно колело

Как да изостря ножове
kak-eto-sdelano.livejournal.com

Това е професионален инструмент, с помощта на който се наточва и се смила ножове в промишлени предприятия. При липсата на опит, към машината е по-добре да не се катерят: стоманата е смекчена при определена температура, така че неконтролираното отопление на машината по време на заточване може непоправимо да повреди ножа. Оставете този път на професионалисти.

5. Grindstone

Нож за заточване на ножове
tojiro.spb.ru

Заточването с режещ камък е един от най-ефективните начини. Този процес не е лесен, а забавен. Изисква усърдие и известен опит с бара. За да се смила, имате нужда от два камъка: с малки зърна и големи.

  Нов живот на стари гуми: 74 идеи за домашни любимци

Има два вида камъни: естествени и изкуствени. Цялата разлика в размера на зърното: естествените камъни обикновено са фино зърнени, те се използват за шлайфане. И изкуствените са първоначално направени по-гъвкави, с различна степен на зрялост от различни страни на бара.

Как да изостря ножове

как да изостря ножове
vottak.net

Преди да започнете процеса на шлайфане, намалете шлайфането за 15 минути в масло или вода. Това ще удължи живота на бара, тъй като частиците от стомана не се запушват между зърната.

Започнете да наточвате с груб камък. Важно е правилно да поставите ножа върху повърхността на шината, тъй като крайният резултат до голяма степен зависи от това. Също така правилният ъгъл на заточване е важен: експертите съветват да натоварят острието под ъгъл от 20 градуса, но може да варира в зависимост от вида на ножа.

  • Професионалните ножове за готвене и почистване изискват ъгъл от 25 градуса.
  • Японските кухненски ножове трябва да се заострят под ъгъл от 10-20 градуса.
  • За ловните остриета използвайте ъгъл от 30 до 45 градуса. За по-голяма устойчивост на издръжливост е необходим по-голям ъгъл.
  • За домашни кухненски ножове достатъчно ъгъл от 30 градуса.

Правилото тук е проста: искам да направя нож по-рязко – да се намали ъгълът на заточване, а за по-голяма устойчивост на смазване – да се увеличи.

За да се изострят, е необходимо непрекъснато движение, повдигане на дръжката в този момент, когато лентата достигне завоя на острието. Това ще спести ъгъла на заточване на режещия ръб. Важно е движението на острието да е перпендикулярно на ръба, с малко натиск върху острието.

  25 интересни неща от кутиите за кибрита

смилане

Как да натоваряте правилно ножове с бар
lastday.club

Когато се извърши главното шлайфане, започваме да смиламе. Това ще изисква деликатен камък. Необходимо е шлайфането, за да се изравни повърхността и да се отстрани изсъхването. Техниката остава непроменена.

заключение

На теория всичко е доста ясно, но на практика процесът на заточване на ножа далеч не е най-лесният. Ще трябва да бъдете търпеливи и внимателни: едно неловко движение и цялата работа е неудобство. Теорията е голяма, но без практика в този случай по никакъв начин. Самият процес не е евтин, тъй като добрите мелници струват много пари.

Ако просто трябва да изостряте ножовете, без цялата тази фетиш, вземете електрическа острие. Резултатът ще бъде същият, и все пак по този начин ще спестите нервите и времето си.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤